EuroLeague CEO'sundan Dubai temsilcisi ve All-Star'a yeşil ışık!

27.03.2024 - 12:56 | Son Güncellenme: 27.03.2024 - 13:15

Turkish Airlines EuroLeague CEO'su Paulius Motiejunas, lige Birleşik Arap Emirlikleri'nden bir takımın gelme ihtimali ve All-Star etkinliği hakkında açıklamalarda bulundu.

EuroLeague CEO'sundan Dubai temsilcisi ve All-Star'a yeşil ışık!

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Geçtiğimiz sezon Turkish Airlines EuroLeague'in CEO'su olan Paulius Motiejunas, Fransa'dan SKWEEK TV'ye konuştu. Motiejunas, Birleşik Arap Emirlikleri'nden bir Dubai temsilcisinin lige gelme ihtimali ve All-Star etkinlikleri düzenlenmesi hakkında açıklamalarda bulundu.

EuroLeague'e gelişi oylanacak

EuroLeague CEO'su Paulius Motiejunas, Dubai temsilcisinin lige gelmesi hakkında şu sözleri ifade etti: "Dubai’nin EuroLeague’e gelmek istediği, bizimse bu duruma sıcak baktığımız biliniyor. Dubai gerçekten harika bir şehir, ayrıca şahane bir salonları (Coca-Cola Arena) var. Yine de karar vermek kolay değil, sonuçta Dubai farklı bir kıtada yer alıyor. Ayrıca bambaşka bir kültürden bahsediyoruz. Görüşmeler zaman alıyor çünkü nihai karara varmak hiç kolay bir şey değil. EuroLeague takımları, Dubai’nin EuroLeague’e gelişini oylayacaklar. Bu oylama henüz yapılmadı."

İlk olarak EuroCup'ta yer alabilir

Paulius Motiejunas, Dubai'den bir takımın lige gelmesinin ciddi bir meydan okuma olacağını belirtti. Motiejunas, "Ortada bazı endişelerin olduğunun farkındayım ama Dubai projesini yürütecek insanların yüzünde herhangi bir endişe görmüyorum. Yine de kolay değil. Gerçekleşmesi halinde bu durum, herkes için ciddi bir meydan okuma olacak. EuroLeague’in seviyesi gerçekten çok yüksek. Yeni bir takım için EuroLeague’de oynamak, saatte 120 kilometre hızla giden bir trene atlamaya çalışmak gibi. Ortada bir risk var ve biz bu riski olabilecek en düşük seviyeye indirmek için çabalıyoruz. Zaten bu sebeple Dubai’nin ilk olarak EuroCup’ta yer almasını konuşuyoruz." ifadelerini kullandı.

All-Star listemizde var

EuroLeague'de olası bir All-Star etkinliği hakkında da konuşan EuroLeague CEO'su, "Muhtemelen gelecek sezon EuroLeague’de All-Star olmayacaktır. All-Star gibi etkinlikler listemizde var, yine de karar vermeden önce maç takvimini göz önünde bulundurmamız lazım. Elbette EuroLeague takımlarını ve sponsorlarını Final Four dışında bir başka etkinlikte de bir araya getirmek harika olur." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler