Euroleague’de Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes’te kimler sakat/oynamayacak?

Orhan Gülek
27.10.2022 - 17:22 | Son Güncellenme: 27.10.2022 - 17:51

Euroleague’de temsilcilerimiz Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko’nun birbirleriyle karşılaşacağı hafta öncesi, takımların eksiklerini sizler için derledik.

Euroleague’de Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes’te kimler sakat/oynamayacak?

AJANSSPOR - HABER

Türk Hava Yoları Euroleague’de 5. hafta mücadeleleri bu gece başlıyor. Yarın akşam İstanbul derbisinde Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko’nun karşılaşacağı hafta öncesinde takımların sakatlık raporu da belli oldu.

Larkin ve Bjelica’sız derbi

THY Euroleague'de 5. hafta Türk derbisine sahne oluyor. Son iki yılın şampiyonu Anadolu Efes, lige 4'de 4'le başlayarak liderlik koltuğuna oturan Fenerbahçe Beko'yu konuk edecek. Karşılaşma öncesi Anadolu Efes’te Rodrigue Beaubois belirtilmeyen bir sebepten kadroya dahil edilmedi. Eurobasket esnasında elinden bir ameliyat geçiren Shane Larkin ise bu hafta da sahalarda olmayacak. Yıldız oyuncunun dönüşü için kasım ayı öngörülüyor. 

Fenerbahçe Beko’ya ise kötü haber hafta içi Sırp yıldız Nemanja Bjelica’dan geldi. Calf sakatlığı nedeniyle sezonun başını kaçıran oyuncunun, en az 3-4 hafta daha forma giyemeyeceği açıklandı.

Olympiakos’ta Kostas Papanikolaou dönüyor

Euroleague’de Oliympiakos ve Monaco maçı ise bu akşam 19.45’de Pire’de oynanacak. Mücadele öncesi Yunan ekipte, dizindeki sakatlıktan kurtulan deneyimli forvet Papanikolaou’nun dönüşü mutluluk yarattı. Pazartesi günü ligde Aris karşısında oynanan maçta 20 dakika civarı süre alan 32 yaşındaki forvetin, bu gece Monaco karşısında Euroleague’de sezonun ilk maçına çıkması bekleniyor.

Fransız temsilcisi Monaco’da ise maç öncesi önemli bir eksik bulunmuyor.

Oranlar: Olympiakos MS/1 (1.29)

                Monaco MS/2 (2.36)

Panathinakos’ta yeni transfer Dwayne Bacon bugün yok!

Maccabi Tel Aviv bu gece Menora Mivtachim Arena’da Yunan temsilcisi Panathinaikos’u bugün saat 21.05’te ağırlayacak. Maç öncesi İsrail temsilcisinde önemli bir eksik bulunmuyor.

Panathinaikos’ta ise takıma yeni katılan yıldız forvet Dwayne Bacon kadroda yer almayacakken, oyun kurucu Nate Wolters kalça sakarlığı sonrası bu sezon ilk kez forma giyecek.

Oranlar: Maccabi Tel Aviv MS/1 (1.16)

                Panathinaikos MS/2 (2.94)

Partizan 2 oyuncusundan yoksun galibiyet peşinde

Euroleague’de Partizan ve Zalgiris Kaunas, bu akşam 21.30 Stark Arena’da karşı karşıya gelecek. Ev sahibi Partizan’da, el sakatlığı bulunan Aleksa Avramovic ve Hamsting sakatlığı devam eden Alen Smailagic forma giyemeyecek.

Konuk ekip Zalgiris’te ise Dovydas Geidraitis bileğindeki sakatlığı atlattı. Oyuncunun takım ile antrenmanlara başlamış olsa da, kadroda yer alıp almayacağı bilinmiyor.  

 

Oranlar: KK Partizan MS/1 (1.19)

                Zalgiris Kaunas MS/2 (2.80)

Valencia – Alba maçı öncesi takımlarda kritik eksikler

Valencia bu akşam 21.30’da evinde Alman ekibi Alba Berlin’i ağırlayacak. Ev sahibinde geçtiğimiz hafta Fenerbahçe maçında bileğinden sakatlanan Jared Harper forma giyemeyecek. Çarşamba günü takımla çalışmalara başlayan James Webb’in de kadroda olması beklenmiyor.

Sezona 4’te 3 ile etkili bir giriş yapan Alba’da ise, Anadolu Efes maçı sonrasında elinin kırıldığı açıklanan Jonas Mattisscek’in uzun bir süre sahalardan uzak kalması bekleniyor. Öte yandan sakatlıkları süre gelen Johannes Thiemann (diz), Jaleen Smith (calf) ve Maodo Lo’nun (bilek)’da bu karşılaşmada oynaması beklenmiyor.

 

Oranlar: Valencia MS/1 (1.39)

                Alba Berlin MS/2 (2.09)

Toko Shengelia dönüyor...

Real Madrid ve Virtüs Bologna bu akşam 21.45’te WiZink Center’da karşı karşıya gelecek. Ev sahibi Real’de, Adam Hanga uzun süreli uyluk sakatlığının ardından bugün parkelere dönecek. Eflaltun beyazlılarda: gard Nigel Williams Goss ayak sakatlığı, Fabian Caseur tendon, Rudy Fenandez bilek, Anthony Randolph ve Carlos Alocen diz sakatlıkları dolayısıyla İtalyan ekibi karşısında forma giyemeyecek. 

Bologna’da ise Shengelia sevinci yaşanıyor. Eurobasket öncesi geçirdiği omuz sakatlığı nedeniyle bu zamana kadar formasından uzak kalan Gürcü uzunun, Real Madrid karşısında sahalara dönmesi bekleniyor. Sergio Scoriolo’nun ekibinde; Daniel Hackett solunum yolu enfeksiyonu, İsaia Cordiner burkulma, Leo Manolo sırt, Awudu Abbas diz sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almayacak. 

 

Oranlar: Real Madrid MS/1 (1.08)

                Virtüs Bologna MS/2 (3.65)

Nedovic eski takımı karşısında sahne alacak

Yarın akşam 20.00’de Kızılyıldız evinde Bayern Münih’i ağırlayacak. Maç öncesi Kızılyıldız’da Nemanja Nedovic sevinci yaşanıyor. Calf sakatlığı ile uzun süredir boğuşan Sırp gardın eski takımı karşısında sahalara dönmesi bekleniyor. Kızılyıldız’da Dalibor İlic, parmak sakatlığı nedeniyle kadroda olmayacak. 

Bayern Münih’te ise sezon başından beri sakatlıkları sebebiyle kadroda bulunmayan Zan Mark Sisko, Elias Harris gibi isimlerin yanı sıra hamstring sakatlığı ile uğraşan Othello Hunter ve solunum yolu enfeksiyonu olan Jason George takımını deplasmanda yalnız bırakacak. 

Oranlar: Kızılyıldız MS/1 (1.43)

                Bayern Münih MS/2 (2.00)

Larkin ve Bjelica’sız derbi

Euroleague’de derbi mücadelesinde Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko yarın 20.30’da Sinan Erdem’de karşı karşıya gelecek. Anadolu Efes’te Rodrigue Beaubois belirtilmeyen bir sebepten kadroya dahil edilmedi. Eurobasket esnasında elinden bir ameliyat geçiren Shane Larkin ise bu hafta da sahalarda olmayacak. Yıldız oyuncunun dönüşü için kasım ayı öngörülüyor. 

Fenerbahçe Beko’ya ise kötü haber hafta içi Sırp yıldız Nemanja Bjelica’dan geldi. Calf sakatlığı nedeniyle sezonun başını kaçıran oyuncunun, en az 3-4 hafta daha forma giyemeyeceği açıklandı.

Oranlar: Anadolu Efes MS/1 (1.41)

                Fenerbahçe Beko MS/2 (2.03)

Baskonia’da Markus Howard’ın ivmesini sakatlık kesti

Asvel yarın akşam 21.00’de evinde Baskonia’yı ağırlayacak. Asvel’de geçtiğimiz hafta diz çapraz bağlarını koparan Joffrey Laugverne’in sezonu kapatması bekleniyor.

Deplasman ekibi Cazoo Baskonia’da ise bu sezon iki kez 30 sayı barajını aşan Markus Howard kadroda yer almayacak. Geçtiğimiz cuma Olympiakos maçında dizinden sakatlanan gardın durumunun ciddi olduğu söyleniyor.

Oranlar: Asvel MS/1 (1.63)

               Cazoo Baskonia MS/2 (1.71)

Hatanın maçı: Barca – Milano

Haftanın en heyecan verici karşılaşması yarın akşam 21.30’da Barcelona ve Olimpia Milano arasında oynanacak. Ev sahibi Barcelona’da geçtiğimiz sezondan aşil tendonu sakatlığı bulunan Nikola Mirotic ve başında sakatlığı olan Kyle Kuric, Milano karşısında da forma giyemeyecek. 

İtalyan ekibi Olimpia Milano’da ise geçtiğiz hafta sol ayak tendonundan sakatlanan forvet Shavon Shields maçta forma giyemeyecek. Yıldız oyuncunun 1.5-2 ay sahalardan uzak kalması bekleniyor. 

Oranlar: Barcelona MS/1 (1.23)

                Olimpia Milano MS/2 (2.57)

Senin için hazırladığımız haberler