Euroleague’de Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes’te kimler sakat, oynamayacak?

Eren Tuncay
03.11.2022 - 11:38 | Son Güncellenme: 03.11.2022 - 11:59

Euroleague’de temsilcilerimiz Anadolu Efes’in perşembe, Fenerbahçe Beko’nun ise cuma gece sahne alacağı hafta takımların eksiklerini sizler için derledik.

Euroleague’de Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes’te kimler sakat, oynamayacak?

AJANSSPOR - HABER

Türk Hava Yolları Euroleague’de 6. hafta bu akşam başlayacak. 9 karşılaşmanın oynanacağı haftada takımların son eksikleri... 

Anadolu Efes yola Larkin’siz devam ediyor 

Son şampiyon Anadolu Efes perşembe akşamı 22.30’da Audi Dome’da Bayern Münih’e konuk olacak. Temsilcimiz Efes’te eylül ayında elinden ameliyat geçiren milli oyuncu Shane Larkin takımını bu hafta da yalnız bırakacak. Son iki karaşılaşmada kadroda yer almayan ve sakatlık nedeni henüz açıklanmayan Rodrigue Beaubois’nın durumu belirsizliğini korurken, yeni transfer Isiah Taylor’un forma giymesi beklenmiyor. 

Bayern Münih’te ise hamstring sakatlığı bulunan pivot Othello Hunter’ın durumu maç saatinde belli olacak. 

Bjelica zorlu Barcelona deplasmanına yetişemedi

Euroleague’in mağlubiyetsiz lideri Fenerbahçe Beko cuma günü saat 22.30’da zorlu Palau Balugrana deplasmanında Barcelona ile karşılaşacak. Sarı lacivertlilerde sezonun heyecan uyandıran transferi Nemaja Bjelica bu hafta da sahada olamayacak. Sezon öncesi geçirdiği calf sakatlığı süren oyuncunun Aralık ayında dönmesi bekleniyor. İtoudis’in ekibinde Tarık Biberovic de hamstring sakatlığı dolayısıyla parkede olamayacak. 

Barcelona’da ise geçen sezon yaşadığı aşil sakatlığını hala atlatamayan Nikola Mirotic yine takımadan uzak kalacak. Başından geçirdiği kafa sakatlığını atlatıp takımla çalışmalara başlayan Kyle Kuric’in ise Fenerbahçe karşısında parkelere dönmesi bekleniyor.

İlgini Çekebilir
İşte Euroleague'de 6. haftanın programı!
Habere Git

Maccabi Tel Aviv’de Darrun Hilliard dönüyor

Cazoo Baskonia ve Maccabi Tel Aviv bugün 22.30’da Fernanda Buesa Arena’da karşı karşıya geliyor. İspanyol ekibi Baskonia’da yeni transfer Pierria Henry, Maccabi karşısında Euroleague’e geri dönecek. Ayak bileğinde sakatlığı bulunan pivot Steven Enoch’un ise oynaması beklenmiyor. 

Maccabi Tel Aviv’de Darrun Hilliard sevinci yaşanıyor. Sezon başından beri diz sakatlığı nedeniyle kenarda olan Amerikalı gardın bu maçla takıma dönmesi bekleniyor.  Öte yandan İsrail ekibinde Jarell Martin’İn kadroda yer almayacağı açıklandı. 

Real Madrid’te büyük maç öncesi Yabusele şüpheli  

Haftanın dikkat çeken karşılaşmasında Olimpia Milano ve Real Madrid perşembe gecesi 22.30’da Mediolanum Forum’da karşılaşacak. Milano’da geçtiğimiz haftalarda sol ayak tendonundan sakatlanan Shavon Shields’ın sakatlığı devam edereken, uyluk sakatlığından kurtulan gard Naz Mitrou-Long ise bu sezon ilk kez Euroleague arenasında boy gösterebilecek. 

Real Madrid ise Fransız yıldızı Guerschon Yabusele’den mahrum kalabilir. Pazar günü İspanya Ligi (ACB) karşılaşmasında addüktör sakatlığı yaşayan oyuncu sahayı terk etmişti. Yabusele’nin İtalyan ekibine karşı oynayıp oynamaycağı belirsizliğini koruyor. Takımla çalışmalara başlayan Rudy Fernandez ve Nigel Willams-Goss'un oyanabilme ihtimalleri bulunuyor. 

Dwayne Bacon, OAKA’ya ayak basıyor 

Panathinakos ve KK Partizan bu akşam 22.30’da OAKA’da kozlarını paylaşacak. Yunan ekibinin yeni transferi Dwayne Bacon bu maçla beraber Panathinaikos formasını sırtına geçirecek. Ev sahibinde ayağında yara bulunan Marius Grigonis ve hafta sonu ligde oynanan maçta sakatlanan Nate Wolters’ın forma giymeleri beklenmiyor. 

Zeljko Obradovic’in ekibi Partizan’da ise hasta olduğu belirtilen James Nunnaly’nin karşılaşmada forma giymeyeceği açıklandı. Sırp ekibinde hamstring sakatlığı süren Alen Smailagic ve eli alçıda bulunan Aleksa Avramovic oynamaycak.  

İlgini Çekebilir
THY Euroleague’de 5. haftanın “enleri”
Habere Git

ALBA Berlin’de sevindirici gelişmeler 

Zalgiris Kaunas cuma akşam 21.00’de Zalgirio Arena’da Alman temsilcisi ALBA Berlin’i ağırlayacak. Ev sahibi ekipte sakatlığından kurtulan Dovydas Geidraitis takımla çalışmalara başladı. 

ALBA cephesinde ise önemli oyunculardan olumlu haberler geliyor. Calf sakatlığı geçiren skorer Jaleen Smith ve diz sakatlığı bulunan Alman pivot Johannes Thiemann’ın, Litvanya’da sahalara dönmesi bekleniyor. Bileğindeki sakatlık süren Maodo Lo ise forma giymeyecek. 

Olympiakos’un konuğu Valencia

Olympiakos ve Valencia cuma akşamı 22.00’da PIRE’de karşılaşacak. Ev sahibi ekipte kaval kemiğinde sorun bulunan Giannoulis Larentzakis’in durumu belirsizliğini koruyor. 

İspanyol ekibi Valencia’da ise Sam Van Rossom’un dizinde bir sakatlık bulunduğu ve forma giymeyeceği açıklandı. Ayak bileğindeki sakatlığı atlatan Jared Harper hafta sonu ACB’de geri döndü. 

Toko Shengelia sahada olacak 

Virtus Bologna ve Asvel cuma akşam 23.00’de Segafredo Arena’da mücadele edecek. Bologna’da omuz sakatlığını atlatan Gürcü forvet Tornike Shengelia bu maçla beraber geri dönüyor. İtalyan ekibindde Leo Menalo sırt sakatlığı nedeniyle takımından ayrı olacak. 

Asvel’de yeni transfer Alex Tyus bu maçta  forma giyebilecek. Bağları kopan Joffrey Laugverne’nin ise seznonun geri kalanında forma giyememesi bekleniyor.

İlgini Çekebilir
Euroleague'de Final Four, Dubai’ye gidebilir!
Habere Git

Monaco, Kızılyıldız karşısında eksiksiz 

Monaco ve Kızılyıldız maçı cuma akşamı 23.00’de Gaston Medecin’de oynanacak. Ev sahibi Fransız ekibinde maç öncesi önemli bir eksik bulunmuyor.

Kızılyıldız’da ise geçen hafta Bayern Münih karşısında sakatlanan Luka Mitrovic’in forma giyemeyecek.  

Senin için hazırladığımız haberler