Euroleague’de ilk hafta neler oldu? Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes

09.10.2022 - 13:31 | Son Güncellenme: 09.10.2022 - 15:05

Temsilcilerimiz Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes’in ilk haftayı galibiyetle noktaladığı Euroleague’de sizler için haftanın en iyilerini derledik. İşte detaylar...

Euroleague’de ilk hafta neler oldu? Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes

Burak ALACA - AJANSSPOR

Euroleague’de açılış haftası geride kaldı. Temsilcilerimiz Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes sezona önemli galibiyetlerle başladığı haftada sürpriz sonuçlar ortaya çıktı. Büyük heyecana sahne olan ilk haftaya damga vuranları sizler için seçtik.

Haftanın takımı: Olympiakos

Olympiakos, Euroleague’nin ilk haftasında beklenmeyen bir sonuca imza atarak, turnuvanın favorilerinden biri olan Barcelona’yı deplasmanda 80-70 mağlup etti. Geçtiğimiz sezon yakaladığı çıkışı “Final 4” ile taçlandıran Yunan temsilcisi sezon açılışında da iyi bir görüntü verdi. Sasha Vezenkov, Pire ekibine 20 sayı 7 ribaunt ile galibiyet yolunda önemli katkı sağladı.

Haftanın maçı: Maccabi Tel Aviv – Zalgiris Kaunas

Haftanın en kıran kırana mücadelesi, Menora Mivtachim Arena’da Maccabi Tel Aviv ve Zalgiris Kaunas arasında geçti. Bireysel anlamda çok sayıda oyuncunun iyi performans sergilediği maçta seyir zevki çok yüksekti. Büyük çekişmeye ev sahipliği eden maçta son 4 dakikaya girilirken Zalgiris aleyhine 7 sayı olan fark, maçın son saniyelerinde yalnızca 1’e inmişti! Son hücumda Litvanya temsilcisi için Tomas Dimsa isabet buldu fakat süre yeterli olmadı, Tel Aviv’de ev sahibi kazanmasını bildi. Maccabi’de yaz aylarında İspanya ile Eurobasket şampiyonluğu yaşayan eski Fenerbahçe’li Lorenzo Brown 13 sayı 11 asist ile kritik bir rol oynadı.

Haftanın Performansı: Maik Kotsar

Euroleague’de haftanın performansını Baskonia’nın, Valencia’yı deplasmanda 81-71 yendiği mücadelede izledik. Maça ve haftaya, Avrupa basketbolunun bir numaralı arenasında henüz ilk karşılaşmasına çıkan Maik Kostar imzasını attı. Estonyalı pivot Valencia karşısında 10/12 boyalı alan isabetiyle 21 sayı bulurken, bunun yanı sıra 9 ribaunt aldı ve 4 asist yaptı. 31 verimlilik puanı alan oyuncu, ligin ilk haftasında bu alanda zirvede yer aldı.  

Haftanın Koçu: Georgios Bartzokas

Georgios Bartzokas, bu hafta Olympiakos ile eski takımı Barcelona’yı Palau’da devirdi. Geçtiğimiz sezon Euroleauge’de “Yılın Koçu” seçilen deneyimli çalıştırıcı ve ekibi geçen sezon bıraktıkları yerden devam etti. Yunan temsilcisi Bartzokas’ın kurgusu ile son çeyrek dahil maçın büyük bölümünü sürklase etti.

Haftanın “X” faktörü: Giannoulis Larentzakis

Larentzakis takımının Barcelona karşısında oynadığı maçta ilk üç çeyrekte hiç sayı bulamadı. Yunan gard, Barcelona’nın son çeyrekte yapmak istediği geri dönüşe müsaade etmedi ve maçı takımına getirdi. 1.96’lık oyuncu karşılaşmanın son 6 dakikasında 4 üçlük atarak 12 sayı buldu ve haftanın “X” faktörü oldu.

Haftanın hayal kırıklığı: Partizan

Zeljko Obradovic’in yönetimindeki Partizan, Euroleague’de haftanın en büyük hayal kırıklığını yarattı. İddialı bir kadroya sahip olan ve üzerinde ciddi beklenti olan Partizan, Alba Berlin’e karşı potasında tam 100 sayı gördü! Maç içerisinde de organize bir görüntü çizemeyen Sırp ekibi ilk hafta itibariyle iyi bir görüntü çizmedi. Alman temsilcisi bu maçta 31 asist ile kulüp rekoru kırarken, dış savunmada büyük problemler yaşayan Partizan potasında tam 15 üçlük gönderdi. 

Haftanın sonuçları

  • Valencia 71 – 81 Baskonia
  • Maccabi Tel Aviv 84 – 83 Zalgiris Kaunas
  • Bayern Münih 62 – 74 Fenerbahçe Beko
  • Panathinaikos 68 – 71 Real Madrid
  • Asvel 62 – 69 Olimpia Milano
  • Anadolu Efes 72 – 59  Kızılyıldız
  • Alba Berlin 100 – 84 Partizan
  • Barcelona 70 – 80 Olympiakos
  • Bologna 66 – 83 Monaco

Euroleague, S Sport ve S Sport Plus’ta

EuroLeague ve EuroCup’ın yeni adresleri belli oldu. Avrupa’nın en büyük iki basketbol organizasyonu önümüzdeki 3 sezonda sadece S Sport ve S Sport+ ekranlarında izleyici ile buluşacak.

Senin için hazırladığımız haberler