Euroleague'de sezonun MVP'si Micic: "Bence hak ettim"

Orhan Gülek
06.06.2021 - 19:36 | Son Güncellenme: 06.06.2021 - 19:59

THY EuroLeague’de şampiyonluğa ulaşan Anadolu Efes‘in başarılı oyuncuları Vasilije Micic ve Shane Larkin, beINSPORTS'a özel açıklamalarda bulundu.

Euroleague'de sezonun MVP'si Micic: "Bence hak ettim"

AJANSSPOR - HABER

2020 - 2021 Turkish Airlines EuroLeague’de şampiyonluğa ulaşan Anadolu Efes‘in başarılı oyuncuları Vasilije Micic ve Shane Larkin, beINSPORTS'a özel açıklamalarda bulundu.

Anadolu Efes'in iki süper yıldızı Shane Larkin ve Vasilije Micic, yaptıkları açıklamada takım içerisindeki durumları ve Final-Four'un perde arasında neler yaşandığını anlattı.

 

İlk olarak kazanılan EuroLeague’de şampiyonluğu hakkında konuşan ikili şu ifadeleri kullandı:

Larkin: "Uzun bir serüvendi. Bunu, ilk günden beri beraber olan oyuncularla başarmak çok güzel. Zaman içinde inşa edildi. Özel olarak, sadece bir an veya tek bir maç değildi. Bu bir öğrenme süreciydi.

Micic: "Her şey için çok mutluyum. Takımdaki her bir üye için. İyi bir his. Buraya geldikten sonra benim önümde birinin olacağını biliyordum. Koç da söylemişti."
 

Takım içerisindeki durumları hakkında ise Larkin ve Micic, şöyle konuştu:

"Ben çok egolu biri değilim"

Micic: "Barça maçından önce beraber oynama şansı oldu. Antrenmanlarda birbirimize karşı oynuyorduk. Bir keresinde koç bizi bir arada oynattı. İlk kez idmanda bir arada oynadığımızda bir rahatlama hissettim. Sonra adım adım ona her şeyi vermeye hazırdım. Şimdi uyum sağladıktan sonra onun sıcak hissettiği her an topu hep ona verdim. Belki kendim de yaratabilirim ama onun momentumu olduğu anda, benden daha iyi olduğu yerlerde, belki geçişlerde..."

Larkin: "Bazen maçlarda şöyle anlar oluyor. Ben topu getiriyorum, ya da o getiriyor. “Ben yorgunum sen getir” diyorum. Ya da o bana, aynılarını diyor. Nasıl birlikte başarılı olabileceğimiz biliyoruz. Ben çok egolu biri değilim. Sonunda kazanmak ve sorumluluk istiyorum."

"Bence hak ettim ama beklemiyordum"

Euroleague'de sezonun MVP'si seçilen Vasilije Micic, "Öncelikle çok şaşırdım. Aynı zamanda ben aşağı doğru bakarken, arkamdan beni destekleyen de oydu. Aynı zamanda onun, 'Oh, vov' dediğini duydum. Bence hak ettim ama beklemiyordum. Her zaman bunu anneme adıyorum." ifadelerini kullandı.

Birbirinizden öğrendiğiniz bir şey var mı?"   sorusuna ise muhteşem ikili şu cevabı verdi:

Larkin: "Sağımıza giderken ikimizin de şutu artık aynı. Bir, iki adımı yaparken. Bunu artık paylaşıyoruz."  

Micic: "Aynı şekilde değil belki ama benim için olabildiği kadar iyi. Ondan çok şey öğrendim."

Öte yandan  CSKA Moskova maçına ayrı parantez açan Shane Larkin ve Vasilije Micic iklisi, zorlu mücadeyi şöyle ifade ettiler:

Larkin: "CSKA maçı benim için tümüyle garip bir maçtı. İlk çeyrek oynamadım. Oyunun akışına giremedim. Final Four’a giderken tüm röportajlarda söylediğim gibi küçük şeyler önemli olacaktı. O ribaund da onlardan biriydi."

Micic: "Başta fiziksel olarak çok iyi hissediyordum. Hayatımda en hızlı olduğumu hissettiğim andı. Ama bu beni aldattı ve çok çabuk yoruldum. Kolay değildi. Ama otururken sakindim. Bençte otururken sahada kimlerin olduğunu gördüğümde çok rahat hissettim."

"Kendi oyununu oyna, dedi"

Ayrıca Barcelona maçından önce Ergin Ataman ile yaptığı görüşmeye de değinen Larkin: "Yarı finali unutmamı söyledi. Bana, ‘Son birkaç yıldır Barcelona’ya karşı iyi oynuyorsun. Çok iyi oynadığın bir rakibe karşı en üst seviyedeki en büyük maç bu. Kendi oyununu oyna. Kazanacağız.’ dedi" 

Kazanılan şampiyonluğun kendisi için aurı bir önemi olduğunu da dile getiren Micic  "Bogdan Bogdanovic şampiyon olduğunda ben Tofaş’taydım. En arkalardan maçı izledim. İzlemek için iyi bir biletim bile yoktu. Sadece yarı finale biletim vardı. Sonra üç yıl sonra kupayı takımımla birlikte kaldıran ben oldum. İnanılmaz gerçekten." diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler