Evden bisiklet yarışına katılın!

23.04.2020 - 13:53 | Son Güncellenme: 23.04.2020 - 13:53

Koronavirüs nedeniyle insanlar evden çıkamazken insanlar sağlıklı kalmak ve eğlenceli vakit geçirmek için evde çeşitli sportif aktiviteler yapıyor.

Bu noktada teknoloji de imdada yetişiyor. Simülasyon programları sayesinde evde daha keyifli bir ortam yaratmak mümkün. Bunlardan biri de bisiklet simülasyon programı..

Dünyanın bir çok profesyonel ve amatör sporcusu bisiklet simülasyon programlarında buluşarak idman yapıp, yaraşmalar gerçekleştiriyor.

Gerçeklik hissiyati yüksek olan program sayesinde hem spor yapılarak kolori harcanıyor hem de formda kalınıyor.Katılım her hafta artıyorTürkiye’de Peloton İstanbul Bisiklet Spor Kulübü de geniş katılımlı sanal yarışlar ve grup sürüşleri düzenlemeye başladı.
Herkesin katılabildiği ve Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun da destek verdiği haftalık yarışların ilkine 240, ikincisine ise 624 kişi katıldı.

Ödüllü yarışmada kulüp sporcuları klasman dışı tutuluyor. Üçüncü yarışma önümüzdeki cumartesi günü yapılacak.Neler tür araçlar gerekli?Bilgisayar, telefon ya da tabletlerdeki uygulamalarla internette bağlanılan programda buluşan kullanıcılar gerçeği aratmayan sanal rotalarda yarışıyor. İnsanlar evde bisikletlerini sabitledikleri cihazlarla tıpkı yoldaki gibi pedal çevirip antrenman yapabiliyor.

Gerekli ekipmanlar ise şöyle:

Bisikleti üzerine takabileceğiniz bir smart trainer, nabız bandı, USB Ant+ aparat, kadans sensörü.
Bu yarışlara katılmak isteyenler Peloton İstanbul’un Facebook sayfasından iletişime geçebilir.

Senin için hazırladığımız haberler