Extreme Sailing Series 2015 programı belli oldu

22.09.2015 - 15:27 | Son Güncellenme: 22.09.2015 - 15:27

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Extreme Sailing Series 2015 (ESS)’de 8 elit takım 8 ayrı ülkede mücadele edecek.

Yandex’in ev sahipliğini üstlendiği İstanbul Etabı 1-4 Ekim tarihlerinde Kadıköy’de gerçekleşecek. İlk kez tüm seriye katılan Team Turx ise İstanbul etabına ayrı bir heyecan katacak.

5-8 Şubat 2015 tarihlerinde Singapur’da başlayan seri sırasıyla 11-14 Mart’ta Muscat (Umman)’da, 30 Nisan-3 Mayıs’ta Qingdao (Çin), 18-21 Haziran’da Cardiff (Galler), 23-26 Temmuz Hamburg (Almanya), 20-23 Ağustos Saint Petersburg (Rusya), 1-4 Ekim’de İstanbul etabından sonra  10-13 Aralık’taki Sidney (Avustralya) yarışlarıyla son bulacak. Dünyanın en hızlı katamaranlarının yarıştığı Extreme Sailing Series 3 kıtada dünyanın en yetenekli yelkencilerini bir araya getiriyor. 

-8 elit takımın 7 ülkeyi temsil ettiği yarışların 2015 sezonunda Leigh McMILLAN’ın dördüncü şampiyonluğa ulaşıp ulaşamayacağı merak konusu-ESS’de hedef  sportif bütünlüğü en üst seviyede koruyarak, aynı ödül formatında, ikon şehirler eşliğinde kurulan yelken mekanları ve paydaşlarla daha güçlü yeni pazarlar.

-Serilerin ana partneri Land Rover sayesinde sürüş deneyimi kazanma şansı.OC Sports tarafından organize edilen Extreme Sailing Series ‘in, 2015 sezonunda ana sponsoru Land Rover oldu. 1-4 Ekim tarihlerindeki İstanbul etabının ev sahibi ise Yandex oldu. 

ISAF özel etkinlik ödüllü dünya turu, uluslar arası yelken takvimindeki 9. yılında 8 farklı ikonik mekanda 7 farklı ülkeden 8 elit takım 12 ay boyunca Extreme Sailing Series kupasını kazanmak için mücadele edecek.

OC Sports İcra Kurulu Başkanı Mark Turner: “ 2015 orijinal stadyum yarışlarında dokuzuncu, dünya turunda beşinci yılımız. Paydaşlarımız için ticari açıdan tüm girişimlerde bulunup gerekli düzenlemeleri yaptık. Yükselişimizi tüm paydaşlar için güçlü bir ticari getiri olan bu elit sportif etkinlikle sürdürüyoruz. Bu kombinasyon bizim için bir numaralı etkilik olmaya devam edecektir.”dedi.

Sekiz Takım – Yedi Ülke – 40 Elit Seviye Denizci
2015  sezonundaki yarışlar geçmiş sekiz yılın  en heyecanlı ve en rekabetçi mücadeleleri olmaya aday… America’s Cup kazananları, Olimpiyat Oyunları’nın kahramanları, Dünya Şampiyonları ve dünya en elit yelkencileri Extreme Sailing Series kıran kırana bir mücadeleye girecekler. Ve tabii hiç kuşkusuz ki ülkemizi temsil eden gururumuz Team Turx..

Yarışlar tarihinde tüm seride mücadele eden ilk ve tek Türk takımı olan Team Turx doğal olarak tüm İstanbulluların gözdesi olacak. İlk kez 2011 yılında Haliç’te düzenlenen ESS yarışına misafir yarışçı olarak katılan Edhem Dırvana, o gün aklına düşen hayalin peşinden bu günlere geldi. Önce geçen yıl Yenikapı’daki etkinliğe yerel misafir takım olarak katılan Team Turx tüm ekiplerin takdirini kazanmıştı. Bu yıl hedef büyütüp tüm seriye katılma kararı alan ekip Singapur’da başlayan heyecana başından beri dahil olmanın haklı gururunu yaşıyor. 

Seride 3 şampiyonluğu bulunan Leigh McMillan, The Wave in başında olacak  ve tacını ciddi bir mücadele olmadan bırakmayacak gibi gözüküyor ,McMillan “Yarışmayı seviyorum. Bu seri çok yoğun ve sürekli değişiyor. Bu yüzden 2015’te yer aldığı için çok heyecanlıyım, eğer kazanırsam bundan çok gurur duyacağım” diyerek ekliyor “Biz 2015’ün oldukça farklı bir yıl olmasını bekliyoruz. Filolar daha büyük ve daha etkileyici olacak ve bu heyecan verici bir durum. Tempo giderek yükseliyor ve biz yarışıp başarılı olmak için çok iyi bir pozisyondayız. Bu inanılmaz heyecanlı. Dünyanın en iyi yerlerinde yelken çok etkileyici ve hiçbir yarışta  Extreme 40 kadar iyi şehirler bir arada olmadı.”. 

İki Olimpik altın madalya sahibi Roman Hagara, Avusturyalı Red Bull Sailing Team takımıyla kendilerinin altıncı yarış sezonuna hazırlanıyorlar.

Danimarkalı SAP Extreme Sailing Team, Jes Hansen’in skipperliğini üstlendiği üst üste dördüncü yılında şampiyonluk için kararlı. 

Serilerin en uzun soluklu ekiplerinden GAC Pindar ise 2015 sezonuna America’s Cup’ın en genç skipperi Seve Jarvin liderliğinde bir kadroyla katılıyor.

Extreme Sailing Series ™ 2015 Onaylanan Yerler:
1.ETAP: Singapur, 5-8 Şubat

2.ETAP : Muscat, 11-14 Mart

3.ETAP: Qingdao, 30 Nisan-3 Mayıs

4.ETAP: Cardiff ,18-21 Haziran

5.ETAP: Hamburg, 23-26 Temmuz

6.ETAP: Saint Petersburg 20-23 Ağustos

7.ETAP: İstanbul, 1-4 Ekim

8.ETAP: Sydney, 10-13 Aralık

8.ETAP: Sidney, 11-14 Aralık

Extreme Sailing Series™ 2015 Takım ve Skipperler:
1. Team Turx –Türkiye

Co-skippers; Edhem DIRVANA ve Mitch BOOTH

Mitch Booth iki Olimpiyat madalyası, iki America’s Cup şampiyonluğu ve on bir kez Dünya Şampiyonluğu deneyimlemiş beş Dünya rekorunu elinde bulunduran ünlü bir yelkencidir. Mitch ayrıca Extreme 40 teknelerinin yapımında da co-creator olarak görev yapmıştır.

2. Gazprom Team Russia – Rusya

Skipper; Igor LISOVENKO

3. SAP Extreme Sailing Team – Danimarka

Co-skippers; Rasmus KOSTNER ve Jes Gram-HANSEN

Jes Gram-Hansen Dünya Match Race Turlarında birçok birinciliği olan skipper aynı zamanda bir America’s Cup yelkencisidir.

Rasmus Kostner ise Dünya Match Race Turunda şampiyonluğu olan America’s Cup ve Volvo Ocean Race yelkencisidir.

4. The Wave, Muscat – Umman

Skipper; Leigh McMILLAN 

Leigh Mcmillan Extreme Sailing Series yarışlarını 2012 ve 2013 yıllarında kazanmıştır.

5. Lino Sonego - İtalya

Skipper; Lorenzo BRESSANI

İki kez yılın ISAF World Sailor ünvanına elde etmiştir. Bressani totalde 4 America’s Cup ve birçok klasmanda 22 Dünya Şampiyonluğu tecrübesi olan başarılı bir ekiptir.

6. Red Bull Sailing Team - Avusturya

Skipper; Roman HAGARA

Roman Hagara, Sydney 2000 ve Atina 2004 Olimpiyatlarında Tornado Altın Madalyasına layık görülmüş 1999’da Tornado Dünya Şampiyonasını kazanmıştır.

7. GAC Pindar- İngiltere

Co-skippers; Adam MINOPRIO ve  Seve JARVIN

Adam Minoprio, Dünya Match Race Turu’nu kazanan en genç yelkenci ünvanına sahiptir. Seve Jarvin ise sekiz kez 18 foot skiff adı verilen en hızlı yelken yarışlarının birinde 

Dünya Şampiyonluğu tecrübe etmiş bir isimdir.

8. Oman Air - Umman

Skipper; Stevie MORRISON

Londra 2012 ve Beijing 2008 Olimpiyatlarına katılmış, iki dünya şampiyonluğu, üç Avrupa Şampiyonluğu  ve on iki defa da Ulusal şampiyonluk tecrübe etmiş bir isim.

Senin için hazırladığımız haberler