Eyüp Gözgeç'ten muhalefete tepki

05.10.2015 - 12:24 | Son Güncellenme: 05.10.2015 - 12:24

Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, 2012 yılında yapılan seçim sonucuna itiraz ederek federasyonu olağanüstü genel kurul kararı almaya iten muhalefeti eleştirdi.

Gözgeç, yaptığı açıklamada, muhalefet tarafından 2012 yılında yapılan ve kendisinin göreve seçildiği genel kurula yapılan itiraz sonrasında olağanüstü genel kurul kararı almak durumunda kaldıkları söyledi.

Boks camiası içinde bazı kesimler ve delegelerin kaos ortamı yaratmaya çalıştığını belirten Gözgeç, "Bazıları boksa hizmet etmek için değil, bokstan rant elde etmek için ortaya çıkıyor" dedi. 

Federasyon yönetim kurulu olarak 17 Ekim tarihinde olağanüstü genel kurul kararı aldıklarını ancak muhalefetin bu kez de genel kurul yaptırmamak için gayret ettiğini dile getiren Gözgeç, "Eğer bizimle ilgili sıkıntıları varsa, gelir aday olurlar. Genel kurullar er meydanıdır. Herkesin aday olma hakkı vardır, bu haklarını kullansınlar" diye konuştu.

Boks federasyonunun 90 yıllık geçmişinde yapılmayanları hayata geçirdiklerini vurgulayan Gözgeç, "Federasyonun kasasında para var. Yaptığımız tesisler de ortada. 90 yılda yapılmayanları yaptık. Rahatsız olanlar, olağanüstü genel kurulda delegelere şikayetlerini sunar. Delegeler de kararını verir ve oylarını o yönde kullanır. 17 Ekim tarihinde yapılacak olağanüstü genel kurulda tekrar adayım" ifadelerini kullandı. 

- Yargıtay kararını beklemediler
Boks Federasyonu'nun 2012 yılındaki genel kurulu hakkında açılan davada mahkeme genel kurulun iptaline karar vermişti. 

Federasyon, mahkemenin bu kararına itiraz etmiş, konu yargıtay aşamasına taşınmıştı. Federasyonun yönetim kurulu, yargıtay kararına da itiraz etmesine karşın sonucun açıklanmasını beklemeden 17 Ekim 2015 tarihinde olağanüstü genel kurul yapılması kararı almıştı.

Senin için hazırladığımız haberler