F1 dünya şampiyonu Kimi Raikkonen: "Pişmanlığım yok"

Orhan Gülek
18.12.2021 - 22:13 | Son Güncellenme: 18.12.2021 - 22:21

2007 yılında Dünya Şampiyonu olan Finlandiyalı Formula 1 pilotu Kimi Raikkonen emekliliği hakkında gelen yorumlara cevap verdi.

F1 dünya şampiyonu Kimi Raikkonen: "Pişmanlığım yok"

AJANSSPOR - HABER

2007’de şampiyonayı uzun süre lider olarak götüren Lewis Hamilton’ı son yarışta geçerek 110 puan ile Dünya Şampiyonu olan efsane Formula 1 pilotu Raikkönen, son yarışına katıldığını ve artık emekli olacağını açıkladıktan sonra sosyal medya üzerinden eleştiri yağmuruna tutulmuştu.

 

Raikkönen’in kariyerine devam etmesi gerektiğini savunan takipçileri Dünya Şampiyonu’na evde sıkılacağını, emekli olmak için daha çok genç olduğunu ve onun gibi başarılı bir kariyere sahip olan bir insanın emeklilik hayatında mutlu olamayacağına dair yüzlerce yorumda bulundular.

‘’Evde kalmayı seviyorum’’

Kendisi hakkında yapılan paylaşımlara karşı sessiz kalmayan efsane yaptığı açıklamada emeklilik kararı ve bu kararına gelen tepkiler hakkında şu sözleri söyledi:

 

"Pek çok kişi, hiçbir şey yapmadan evde oturursam 6 ay sonra duvarların üzerime üzerime geleceğini söyledi. Evde kalmayı ve ailemle zaman geçirmeyi seviyorum. Eğer eskiden böyle bir şey yaşadılarsa, belki de yeni bir ev ya da aile bulmalarının zamanı gelmiştir.’’

Kimi-Matias Räikkönen kimdir?

Kimi Raikkönen 17 Ekim 1979 tarihinde Finlandiye Espoo’da dünyaya gelen Formula 1 pilotu 2003 ve 2005 yıllarında dünya ikinciliği kazandı. 2007 yılında ise Lewis Hamilton’ın şampiyonada uzun süre lider olarak ilerlemesine rağmen son yarışta rakibini geçen ve 110 puan kazanan Fin Formula 1 pilotu Dünya Şampiyonu unvanını kazanmıştı.

 

Räikkönen, "Buz adam" (Iceman) lakabı ile anılmaya başladı

 

Dünya Şampiyonu unvanını 28 yıl ve 4 günlükken kazanan efsane tüm zamanların en genç şampiyonları arasında 7. sırada yer almayı başarmıştı. Kimi, soğukkanlılığı ve sakinliğinden dolayı taraftarları ve çevresi tarafından "Buz adam" (Iceman) lakabı ile anılmaya başladı. 2021 sezonunda ise kariyerinden emekli olduğunu duyurdu.

Senin için hazırladığımız haberler