F1 pilotları Rusya GP yerine hangi yarışı istiyor? Türkiye GP sürprizi

Orhan Gülek
15.03.2022 - 19:31 | Son Güncellenme: 15.03.2022 - 20:11

Formula 1 pilotlarına, 2022 takviminden çıkarılan Rusya'nın yerini hangi yarışın almasını istedikleri soruldu. Sadece bir isim Türkiye'yi seçti. İşte detaylar

F1 pilotları Rusya GP yerine hangi yarışı istiyor? Türkiye GP sürprizi

AJANSSPOR - HABER

Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi sonrası bu yıl 23-25 Eylül'de Soçi'de düzenlenmesi planlanan Rusya Grand Prix'sini iptal eden F1 yönetimi, tutumunu daha da sertleştirdi. Formula 1'in sözleşmeyi feshetmesiyle Rusya, bundan sonra herhangi bir Formula 1 yarışına ev sahipliği yapamayacak.

Rusya'nın takvimden çıkarılmasıyla 2022 takviminde, Eylül ayı için bir boşluk oluştu. Şimdi Formula 1, 23 yarışlık takvimi korumak istediği için bu yeri doldurması için bir dizi ülke ile görüşüyor. Motorsport'ta yer alan haberde  yeni sezon öncesi Bahreyn testlerinde F1 pilotlarına, Rusya GP'den boşalan takvime hangi yarışı takvimde görmek istedikleri soruldu.

Bottas: "Finlandiya GP'yi destekliyorum"

Bu sezon Mercedes takımından Alfa Romeo takımına geçen Valtteri Bottas, soruyu yanıtlayan ilk isimdi ve şöyle dedi: "Finlandiya'da MotoGP için yapılmış bir pist var. Sanırım MotoGP ile beş yıllık anlaşma imzaladılar ve F1 yarışı için de gayet iyi tesisler hazırlıyorlar. Bu yüzden Finlandiya GP'yi destekliyorum."

Ocon: "Amerika'yı pek keşfedemedim, New York'ta olsa"

Alpine pilotu Esteban Ocon ise şaşırtıcı şekilde Amerika'yı işaret etti ve şöyle dedi: "Muhtemelen Amerika'da bir başka cadde pisti isterdim. Orada daha fazla yarışmayı isterim çünkü Amerika'yı pek keşfedemedim. İyi bir şehirde, mesela New York'ta bir iş yapılabilirse güzel olurdu."

İlgini Çekebilir
Formula 1 Bahreyn testlerinde en hızlı pilot kim oldu? Şaşırtan sonuçlar...
Habere Git

Schumacher: "Almanya yarışının olması güzel olurdu"

Efsane pilot Michael Schumacher'in oğlu Mick Schumacher ise "Açıkçası Formula 1'in Almanya ile özdeşleştiğini düşünüyorum. Bu yüzden takvimde bir Almanya yarışının olması güzel olurdu. Tercihen Nürburgring!" dedi.

Vettel: "Nürburgring Grand Prix"

Sebastian Vettel, "Nordschleife. Sonsuza kadar buralarda olmayacağım. Belki de Nürburgring Nordschleife'a gitmek için son şansım budur." diyerek efsanevi pisti işaret etti

Leclerc: "Afrika'da bir pist harika olurdu"

Ferrari pilotu Charles Leclerc, sıra dışı bir tercihle Macau dedi ve şunları ekledi: "Benim için aslında iki yer var ama bunlardan birisi gerçekçi değil: Macau. Orada Formula1 araçlarıyla yarışmayı isterdim. Fakat bu araçlar çok büyükler, bu yüzden orada yarışmak çok zor olurdu. Ayrıca hiç Afrika'ya gitmedim, orayı keşfetmek isterim. Bu yüzden belki de Afrika'da bir pist harika olurdu."

İlgini Çekebilir
Formula 1'in eski patronu Ecclestone'dan Putin'e övgü: 'Onurlu kişi'
Habere Git

Lewis Hamilton: "Kyalami Grand Prix"

Lewis Hamilton, Afrika'da bulunan Kyalami pistini tercih etti.  Bu tercih Haas pilotu Kevin Magnussen tarafından da desteklendi. Danimarkalı sürücü ayrıca Watkins Glen pistini de işaret etti.

Gasly: "Laguna Seca Yarış Pisti"

Alpha Tauri pilotu Pierre Gasly, başlangıçta tüm favori pistlerinin takvimde olduğunu ve bu yüzden herhangi bir tercihi olmadığını söyledi. Sonrasında ısrar üzerine cevap verdi ve "Laguna Seca" dedi.

Lance Stroll: "Türkiye'yi seviyorum, Türkiye GP"

Lance Stroll ise, "Türkiye'yi seviyorum, pisti seviyorum. Bence orası eğlenceli. Oraya geri dönmek güzel olurdu." diyerek İstanbul Park'ı istedi.

Senin için hazırladığımız haberler