F1'in güvenlik aracı sürücüsü Maylander'den Belçika GP itirafı

Orhan Gülek
01.09.2021 - 20:31 | Son Güncellenme: 01.09.2021 - 20:36

Formula 1'in güvenlik aracını kullanan Bernd Maylander, Belçika GP'de ikinci kez pistte çıktığında şartların daha kötüleştiğini dile getirdi.

F1'in güvenlik aracı sürücüsü Maylander'den Belçika GP itirafı

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen 2021 Belçika Grand Prix’si, şiddetli yağmur sonucunda sadece güvenlik aracının ardından 2 tur atılmasıyla F1 tarihinde resmi sonucu olan en kısa yarış oldu.

Tüm zamanların en kısa yarışını yarışını başlatan F1'in güvenlik aracı sürücüsü Bernd Maylander ise şartların ne kadar kötü olduğunu Speedweek'e anlattı.

"Kariyerimde ilk defa böyle bir durumla karşılaştım"

Alman güvenlik pilotu Maylander "Hafta sonu gerçekten yarışı gerçekleştirmeye çalıştık. Piste çıktık ama sürücülerin yorumlarını da dinledik ve açıkçası onlara katılıyorum. Piste ikinci kez çıktığımızda, gün boyunca olduğundan daha fazla su vardı. Tüm kararlar doğru bir şekilde alındı. İkinci kez piste çıktığımız zaman, şartlar gibi görüş de daha kötüydü. Ayrıca tüm bunlar, tahminler göre yağmurun azalması gereken bir noktada oldu. Şartlar iyiye gitmedi ve yağmur dinmedi. Kariyerimde ilk defa böyle bir durumla karşılaştım." ifadelerini kullandı.

Günün sonunda pek çok F1 taraftarların kendisinin günün pilotu seçilmesini istemesiyle ilgili ise Maylander, şu ifadeleri kullandı:

"Bunun için taraftarlara teşekkür ederim. İşimi yapıyorum. Bu iyi bir ekip ve iyi bir ekipte çalışmak eğlenceli. Her şey iyi çalışıyor."

Senin için hazırladığımız haberler