Fabrika ayarlarına dönüş

06.03.2021 - 08:46 | Son Güncellenme: 06.03.2021 - 08:49

Galatasaray’da teknik direktör Fatih Terim, Kasımpaşa maçında uygulamaya koyduğu taktik sürümden, son maçlarda istediği verimi alamadı. Tecrübeli hoca Sivas maçında pas ve üretkenliğe dayalı sisteme dönmeyi planlıyor.

Fabrika ayarlarına dönüş

Burhan CAN TERZİ-AJANSSPOR

Ankaragücü deplasmanında 8’de 8’lik galibiyet serisi sona eren Galatasaray’da teknik direktör Fatih Terim, sezonun genelinde sonuç aldığı oyun anlayışını yeniden devreye sokacak. 

Fenerbahçe zaferinin ardından ağır zemin ve hava şartları sebebiyle Kasımpaşa maçında orta saha yapısını değiştiren Terim, Alanya, Erzurum ve Ankaragücü maçlarında aynı formatla devam etmişti. Ancak son maçlarda üretkenliği gittikçe azalan sarı-kırmızılılar puan kaybı da yaşayınca Fatih Terim ve kurmayları Sivas karşılaşması öncesi plan değişikliklerine başladı.

Etebo ve Gedson etkisiz kaldı

Galatasaray orta sahasında son dönemde görev yapan Etebo ile Gedson hücum aksiyonlardan üretken olamadı. Teknik direktör Fatih Terim’in, Sivas karşılaşmasında Taylan, Feghouli ve Belhanda’yı devreye sokması bekleniyor.

Saracchi’ye bugün bakılacak

Bir süredir sakat olan Saracchi, dün takımla çalışmalara başlarken, bir an önce devreye sokulmak isteniyor. Çünkü Uruguaylı futbolcunun yokluğunda Onyekuru’nun da performansı geriledi. Saracchi bugün test edilecek ve yeterli seviyede görülürse Sivas maçında görev verilecek.

Falcao forma bekliyor

Galatasaray’da Mostafa Mohamed’in yokluğunda santrfor bölgesinde kimi görev yapacağı da merak konusu. En uçta forma giymeye iki aday var: Falcao ve Babel

Hollandalı Babel, bu sezon santrforda iyi işler yapsa da Fatih Terim’in önceliği her zaman bölgesinin oyuncusuna görev vermek. Falcao’nun hazır olduğu ortamda da Terim’in tercihinin Kolombiyalı yıldız olması bekleniyor.

Senin için hazırladığımız haberler