Fatih Terim 1 numaralı koltuğa oturacak mı? İşte yanıtı

İsa Kethüda
26.04.2021 - 13:08 | Son Güncellenme: 26.04.2021 - 13:24

Galatasaray'da yaklaşan başkanlık seçimi öncesi, camianın aklında en büyük soru işareti Terim'in 1 numaralı koltuğu isteyip istemediği. İşte detaylar.

Fatih Terim 1 numaralı koltuğa oturacak mı? İşte yanıtı

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Galatasaray'da olağan seçim tarihi 29 Mayıs olarak açıklandı. 7 Mayıs tarihi adayların listesini teslim etmesi için son tarih. Şu ana kadar Metin Öztürk, Burak Elmas ve Eşref Hamamcıoğlu hem adaylıklarını açıkladı hem de ekip tanıtımına başladı.

Mustafa Cengiz henüz kararını açıklamadı

Başkanlığa talip olan isimlerden Tuncer Hunca ise bir liste çalışmasıyla kamuoyu önüne çıkmadı. Mevcut başkan Mustafa Cengiz ise henüz kararını açıklamazken, ikinci başkan Abdurrahim Albayrak da bir yandan alternatif liste oluşumu için nabız yokluyor. 

İki eski başkan ve camianın önde gelen isimleriyle istişare yapan Albayrak henüz istediği seviyede bir liste oluşturamadı.

Fatih Terim'in liyakati var

Diğer merak edilen konu ise teknik direktör Fatih Terim'in başkanlığa aday olup olmayacağı. Galatasaray'ın 7446 sicil numaralı üyesi olarak yaklaşık 8 sene önce de divan beratını alan Fatih Terim'in, başkanlık için liyakatı fazlasıyla var.

Terim'in açıklaması 'Başkanlığa aday mı?' sorusunu akla getirdi

Antalyaspor maçı sonrası da "Ben 50 yıldır ailem, ailem kadar sevdiğim dostlarım ve Galatasarayımla yaşıyorum. Ailem, dostlarım ve Galatasaray’ım üçgeni ben kendime göre bir üçgen kurdum ve bu üçgende yaşıyorum. Her nefesimi bu sorumlulukla alıyorum. Her adımım bu düşünce doğrultusunda atıyorum. 

Bu noktada bildiğim tek şey varsa o da hayatımın sonuna kadar bu üçgen içinde kalacağım. Bunun yeri zamanı ve pozisyonu ne olur bilemem. Ancak bunun yeri, zamanı ve pozisyonu ne olursa olsun ben bu üçgen içerisinde kalacağım" ifadelerini kullanan Terim'in bu sözleri "Başkan adayı mı oluyor" sorularını iyice artırdı.

Fatih Terim'e destek var ama...

Camianın birçok ismi de Terim başkanlığa aday olursa tecrübeli teknik adama destek olmaya hazır. Ancak Fatih Terim, henüz saha içinden çekilmeyi düşünmüyor ve bir süre daha "hayalleri" doğrultusunda teknik adamlık yapmak istiyor. 

Terim'in Galatasaray başkanlığı için 2024 tarihinde adaylığını koyması şu an daha yüksek ihtimal duruyor.

Senin için hazırladığımız haberler