Fatih Terim: ''Daha farklı bir sonuç bekliyorduk''

15.12.2020 - 22:56 | Son Güncellenme: 15.12.2020 - 23:40

Son dakika spor haberleri… Fatih Terim, Darıca Gençlerbirliği maçının ardından değerlendirmelerde bulundu. Sarı - kırmızılı takım, Darıca Gençlerbirliği’ni konuk ettiği Türkiye Kupası 5. tur maçında Younes Belhanda'nın 44. dakikadaki penaltı golüyle bir üst tura yükseldi. İşte teknik direktör Fatih Terim’in maç sonu açıklamaları...

Fatih Terim: ''Daha farklı bir sonuç bekliyorduk''

Ziraat Türkiye Kupası 5. tur maçında Galatasaray, sahasında Misli. com 3. Lig ekibi Darıca Gençlerbirliği'ni 1-0 mağlup etti ve adını son 16 turuna yazdırdı.

Karşılaşmanın ardından sarı - kırmızılı takımda teknik direktör Fatih Terim, tur atladıkları için memnun olduğunu söyledi. 

'Töleransla bakacağım bir gün'

Koronavirüs ve sakatlıkların oyuncuları zorladığını vurgulayan tecrübeli teknik adam, ''Türkiye Kupası'nda her turda çeşitli sonuçlara rastlıyoruz, sürpriz sonuçlara. Tur atladığımız için memnunum. Darıca'yı da tebrik ediyorum. İyi bir mücadele ortaya koydular. Başarılar diliyorum. Bazı genç oyuncularımız ve sıkıntılı olan oyuncularımızdan 11 yaptık. Formayı verdiğimiz oyuncu bırakmamalı. Hakikaten bu sefer hoş görmemiz gereken bir durumdayız. Koronadan dolayı 15-20 gündür antrenman yapamayan var, sakatlıktan dönen var. İstekten memnunum ama daha farklı bir sonuç bekliyorduk. Bazen sonuç odaklı oynamak önemlidir. Her verilen şansın her oyuncu için önemli olduğunu unutmamak lazım. Töleransla bakacağım bir gün olabilir'' dedi. 

Galatasaray'ın 17 yaşındaki futbolcusu Bartuğ Elmaz, Darıca Gençlerbirliği maçının son dakikalarında oyuna girmek için kenara geldi fakat mücadele sona erdi.

Bu konuya değinen Terim, ''Genç oyunculara bakış açımız çok açık. Altyapımızdan çıkan oyuncuların şans bulduğu bir takımız. Öyle bir hoca ve teknik heyetiz. Onlara forma vermekten imtina etmem. Bartu da oynasın isterdim ama nasip olmadı. İnşallah o formayı alacak, hiç çıkarmayacak. Mesele bizim bakış açımız. İnşallah sayılarını da artıracağız'' ifadelerini kullandı.

Son dönemde iyi bir oyun yakaladıklarını söyleyen 67 yaşındaki hoca, ''Ligde oynama alışkanlığını yavaş yavaş yakalıyoruz. Aynı zamanda keyif aldığımız da ortada. Bu atmosferi devam ettirmek bizim en önemli düşüncemiz. Çok uzun bir süre var, ancak son zamandaki iyi oyunumuz ve puan almamız önemli bir mesafe kat ettik. Bunun üzerine koyarak devam etmeliyiz. İnanıyorum ki bu iyi oyunları, onlar da benimsedi. Yavaş yavaş bazı şeyler otomatik hale gelecek. Çok daha keyif alacaklar. En önemli isteklerimden bir tanesi tüm oyuncularımız hazır tutmak. Bugün ile birlikte tüm oyuncular şans almış oldu. Her oyuncumuzu kazanmak isteğimiz. Burada taraftarımız yok ama hepsi kalbimizde. Bizler için kalplerinin attığını biliyoruz. Yavaş yavaş sahanın içerisinde istedikler, gurur duydukları Galatasaray'ı da getiriyoruz'' diyerek sözlerini noktaladı.

Senin için hazırladığımız haberler