Fatih Terim: ''Kazanamazsak geçeriz kenara, Beşiktaş'ı alkışlarız''

02.05.2021 - 23:02 | Son Güncellenme: 03.05.2021 - 12:28

Galatasaray’da teknik direktör Fatih Terim, Süper Lig'de kazandıkları Gençlerbirliği maçını değerlendirdi. Terim, Beşiktaş derbisi hakkında açıklamalar da yaptı.

Fatih Terim: ''Kazanamazsak geçeriz kenara, Beşiktaş'ı alkışlarız''

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Süper Lig’in 39. haftasında 2-0 galip döndükleri Gençlerbirliği deplasmanının ardından açıklamalarda bulundu. Terim,  gelecek hafta oynayacakları Beşiktaş maçı hakkında da konuştu ve ''Derbide kazanamazsak geçeriz kenara, Beşiktaş'ı alkışlarız'' dedi. 

 

'Gol biraz gecikti, devreye 1-0 girmek önemliydi'

Maçta golün geciktiğini ancak galip gelmenin çok önemli olduğunu belirten Terim, oyunun kontrolünü ellerinde tuttuklarını söyledi ve ''Oyun genel olarak bizim kontrolümüz altında geçti. Oyunu domine etmede doğru pozisyon aldık.  Gol için en iyi pozisyonu aradık. Gol biraz gecikti, devreye 1-0 girmek önemliydi. Daha farklı olabilirdi. Artık son 3 maç kaldı'' şeklinde konuştu.

Halil Dervişoğlu, Galatasaray'daki ilk golünü başkentte attı! Muhteşem siftah
 

'VAR'daki biraz top oynamış olsa gol olduğunu görürdü'

Galatasaray'ın elle oynama nedeniyle VAR'da iptal edilen golüne de değinen Terim, ''Üçüncü gol neden verilmedi anlamadım. VAR'daki kişi biraz top oynamış olsa onun gol olduğunu görürdü'' diye konuştu.

'Bizim de vazgeçmeme gibi bir huyumuz var'

Gençlerbirliği'nin de düşme tehlikesindeki bir takım olduğunu hatırlatan Galatasaray teknik direktörü, ''Gençlerbirliği'nin düşme korkusu var. Bizim de vazgeçmeme gibi bir huyumuz var. Kalemizde fazla pozisyon vermeden maçı bitirmek de önemli'' dedi. 

Terim'den Beşiktaş derbisi değerlendirmesi

Açıklamasının son bölümünde Galatasaray'ın gelecek hafta oynayacağı Beşiktaş derbisini değerlendiren Terim, ''Üzerinde fazla matematik yapılmaması gereken bir maç. Yenmemiz halinde devam ediyoruz, aksi takdirde yüzde 1 bile ümidin kalmayacağı bir maç olacak'' ifadelerini kullandı.

'Beşiktaş'ı alkışlar ve tebrik ederek uğurlarız'

Derbide galip gelememeleri halinde 'Beşiktaş'ı alkışlar ve tebrik ederek uğurlarız' diyen Terim, şu ifadelerle sözlerine noktayı koydu:

 

''Derbide kazanamazsak geçeriz kenara, oyuncularımızla Beşiktaş'ı alkışlarız. Tebrik eder, öyle uğurlarız. Öbür türlüsünde de devam eder. Kazanma halinde olay ümit olarak öbür haftalara sarkabilir''

 

 

Galatasaray - Beşiktaş maçı ne zaman oynanacak?

Galatasaray ve Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 40. haftasında 8 Mayıs Cumartesi günü Türk Telekom Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Mücadele, saat 20:30'da başlayacak. 

Senin için hazırladığımız haberler