Fatih Terim ne yapsın?

04.07.2020 - 12:53 | Son Güncellenme: 04.07.2020 - 13:00

Süper Lig'de bitime 5 hafta kala şampiyonluk yarışının uzağında kalan Galatasaray'da sezon boyu yaşanan şanssızlıklar Fatih Terim'i bir hayli zorladı.

Fatih Terim ne yapsın?

Burhan Can TERZİ-AJANSSPOR

Galatasaray’ın 4’üncü defa başına geçtikten sonra takımı 2 sene üst üste şampiyon yapan Fatih Terim bu sezon da şampiyonluğu çok istedi. Pandemi öncesi şampiyonluğun en büyük adaylarından biriydi Galatasaray. Fakat sezon boyunca süren şanssızlıklar karantina süreci sonrasında da devam etti. Galatasaray bu sezon hem sakatlıklardan çok çekti hem de gönderilen isimlerin yerine alınanlar beklenen etkiyi yapamadı.

Galatasaray’da sezonun ilk transferlerinden biri Şener Özbayraklı’ydı. Linnes yabancı kontenjanı sebebiyle dışarıda kalırken Mariano’yu yedekleyecek isim de Şener’di. Fakat Şener henüz sezon başı kampındayken sakatlandı. Tecrübeli sağ bek sakatlık sebebiyle 11 resmi maçta oynayamadı. Mariano’nun formsuz olduğu dönemde de istenilen düzeye bir türlü gelemedi.

Galatasaray’ın en büyük yapılanmalarından biri santrfor hattında oldu. Diagne kiralanırken, Mitroglou ile yollar ayrıldı. Yerlerine Falcao ile Andone takviye edildi. Falcao sakatlıklardan bir türlü kurtulamadı, çok önemli karşılaşmalarda takım ondan yoksun oynadı. Kolombiyalı sakatlık sebebiyle 16 resmi maçta forma giymedi. Andone ise tam takımı sırtlayacağı dönemde sakatlandı. Rumen golcü, şu ana kadar sakatlığı sebebiyle 17 resmi maçta forma giyemedi ve sezonu kapattı.

Savunmanın bel kemiği Luyindama’nın kasım ayında ön çapraz bağları koptu ve sezonu kapattı. Stoper tandeminin bir başka vazgeçilmez ismi Marcao 3 Haziran’da sakatlandı ve karantina süreci sonrası oynanan 3 maçı kaçırdı.

Galatasaray’da teknik direktör Fatih Terim orta sahada Fernando-Banega ikilisini planlıyordu. Fakat Fernando ile Banega Sevilla’da buluştu. Galatasaray orta sahaya Seri, Lemina, Nzonzi gibi önemli isimleri takviye etti. Nzonzi takımı yavaşlattığı için kenara çekildi ve davranışları sebebiyle devre arasında gönderildi. Lemina şu ana kadar sakatlığı sebebiyle 9 resmi maçta forma giyemedi son 5 haftada oynayıp oynamayacağı şüpheli. Seri’nin sakatlığı sebebiyle forma giymediği 2 lig maçında Galatasaray 5 puan kaybetti. Ayrıca Seri de Fenerbahçe ve Başakşehir maçları dışında çok da üstün performanslara imza atamadı.

Galatasaray’ın şimdiden efsanesi olan Muslera’nın karantina süreci sonrası oynanan ilk maçta ayağı kırıldı ve sezonu kapattı.

Galatasaray sezonun ilk yarısındaki birçok maçta kilidi açacak oyuncu eksikliği haşadı. Geçen sezon Rize maçında ayağı kırılan Emre Akbaba sezonun ilk bölümünde oynayamadı. Sarı-kırmızılılar bu sezon Emre Akbaba’nın da yokluğunu fazlasıyla hissetti.

Babel ile Emre Mor transferleri hayal kırıklığı oldu. İkisi de teknik direktör Fatih Terim’in isteklerini yerine getiremedi.

Son olarak takımın en büyük silahı Onyekuru’yu kulübü Monaco geri çağırdı ve Onyekuru yarın takımdan ayrılacak.

Üst üste 3’üncü şampiyonluk yolunda Galatasaray’ın ve Fatih Terim’in önüne birçok sıkıntı çıktı ve şu an tecrübeli teknik adamın hedefi her şeye rağmen kalan 5 maçı kazanıp olabilecek en iyi seviyede ligi tamamlamak.
 
Senin için hazırladığımız haberler