Fatih Terim'den derbiye özel plan!

05.02.2021 - 13:24 | Son Güncellenme: 05.02.2021 - 16:36

Galatasaray haberleri... Fenerbahçe ile deplasmanda karşılaşacak Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, maçın başında oyunun hakimiyetini alıp ilk yarıda işi bitirmek istiyor. Fatih Terim'in derbi planında neler var? Detaylar haberimizde...

Fatih Terim'den derbiye özel plan!

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Süper Lig’de son 4 maçını kazanan ve yaptığı takviyelerle gücüne güç katan Galatasaray, sezonun en kritik karşılaşmasına çıkıyor. Geçen sezon yıllar sonra deplasmanda mağlup ettiği lider Fenerbahçe’yi yine devirip zirveyi teslim almak isteyen sarı-kırmızılılarda teknik direktör Fatih Terim dakika dakika maçın röntgenini çekiyor.

Geçen yıl planı tutmuştu

Galatasaray’da teknik direktör Fatih Terim, geçen yıl, yardımcılarıyla birlikte hazırladığı planı aynen sahaya yansıtırken, pas oyunu ve orta boşluklardan kaleye hızlıca inme formülüyle Fenerbahçe’yi devirmişti. Terim bu defa işi ikinci yarıya bırakmak istemiyor. Oyunu maçın başından itibaren topa hükmetmek isteyen sarı-kırmızılılar karşılaşmanın başından öne geçip, sonrasında rakibin zafiyetlerinden faydalanmayı hedefliyor.

Mostafa hazır

Galatasaray’da Başakşehir karşısında ilk defa şans bulan ve golle başlayan Mostafa Mohamed derbiye hazır. İkiye birlerle şut varyasyonları üzerinde duran Mısırlı futbolcu, yan toplar için de Fatih Terim’in en güçlü silahı.

Koordinasyon Arda ve Belhanda’da

Galatasaray’da teknik direktör Fatih Terim’in saha içi liderliğine en çok güvendiği iki isim Arda Turan ve Younes Belhanda. Şu an sarı-kırmızılı takımın net olarak 11’i belli olmasa da  Terim iki oyuncuya takım iletişimi ve saha liderliği konusunda sorumluluklarını verdi.

Hem çizgiden hem ortadan

Aslan'ın derbideki en büyük kozlarından biri Kadıköy deplasmanını şu ana kadar boş geçmeyen Henry Onyekuru. Hem 2019’da hem 2020’de Fenerbahçe ağlarını havalandıran Nijeryalı yıldıza hem çizgiyi hem de merkez bölgeyi kullanması söylendi. Öte yandan sağ taraftan gelen ortalarda Onyekuru’nun ceza sahasında yer alması isteniyor.

Beklere yardım

Fenerbahçe bu sezon çizgileri etkili kullanırken, Galatasaray’da teknik heyet hem orta sahadaki merkez oyuncuların hem de kanatların rakip hücumlarında beklere destek olması isteniyor.

Senin için hazırladığımız haberler