Galatasaray'da Fatih Terim, Lokomotiv Moskova maçını değerlendirdi

04.11.2021 - 23:25 | Son Güncellenme: 05.11.2021 - 00:11

Son dakika spor haberleri... Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Lokomotiv Moskova maçını değerlendirdi. İşte Terim'in açıklamaları...

Galatasaray'da Fatih Terim, Lokomotiv Moskova maçını değerlendirdi

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi E Grubu 4. maçında Lokomotiv Moskova ile 1-1 berabere kaldı. Sarı - kırmızılı temsilcimizde teknik direktör Fatih Terim, mücadeleninin ardından açıklamalarda bulundu. 

'Çok kolay ve kötü bir gol yedik'

1 puanı hak etmediklerini belirten Terim, ''Kazanamıyorsan kaybetme. Bugün hiçbir şekilde berabere kalacağım veya kaybedeceğim akıma gelmedi. Futbolcularım bunu hak etmediler açıkçası. Çok gol kaçırdık, ilk yarı pozisyon vermedik. İkinci yarı geriye yaslanma oldu o bizi biraz üzdü ama pozisyon vermedik. Çok kolay ve kötü bir gol yedik. Bacak arasında geçiyor, Yedlin kumar oynuyor ve kaybediyor. Halbuki yerinde dursa... Silsile bir hata ve maalesef gol. Ondan sonra gösterilen reaksiyon, oyunun temposu ve 8 tane şutumuz var, 10 tane pozisyonumuz var bizi gole ulaştırmadı. Olsa kolaylaştırmak işi'' dedi. 

'Elimizden gelen her şeyi yapacağız'

Grupta kalan iki maçlarıyla ilgili konuşan Terim, ''Herhalde zorları seviyoruz ve 8 maçtır da Avrupa'da yenilmiyoruz. İlk golümüzü yedik, iyi de savunuyorduk. Özellikle hücumlarında çok önemli fırsatlar bulduk ama atamadık. Ortaya konan futbol, arzu ve istek, formayı terleterek ve maçın temposu çok yüksekti, ona üzülüyorum. Şimdi diğer maçı da seyredeceğiz. Herkes gelip bizi burada yenebilir, biz de onları gidip yenebiliriz. Marsilya ile burada oynayacağız ve bir ve ikinciyi belli edecek bir maç olacak. Burada seyircimizle beraber elimizden gelen her şeyi yapacağız'' ifadelerini kullandı. 

Terim'den hakeme tepki: Kavgayı çıkaran o

İlk açıklamaların ardından basın toplantısında konuşan tecrübeli teknik adam, Bizim hakemimiz olsaydı şu anda çok eleştirmiştik, paramparça etmiştik. Bu kadar vakit geçiren bir takım... 4 dakika mı uzatma? Hadi 4 dakika oldu, 1 dakikasını oynattı. 4 dakikayı normal oynatsa, belki atacağız. Her saniye gol kaçırıyoruz. Bu kadar vakit geçirilen bir maçta 4 dakika uzatma verdi.  Vicdan azabı çekiyorum. UEFA da beni duyacaktır. Oynamaya yön vermesi gereken hakem, kavgayı da o çıkarıyor. Kavga 3 dakika sürüyor, maçı hemen bitiriyor. İçerde pozisyonları seyrettik. Minimum 10 pozisyona girdik. Maalesef son paslarımızın isabeti, şiddeti, yönü ve tercihlerimiz... Sevindirici taraf, müthiş tempoda oynadık. Favori olmamız doğruymuş...

'Güzel oyunu galibiyetle taçlandırmalıydık'

Sevindirici olaran 1-1'den sonra da takım disiplinini bozmadı ve devam etti. Nerdeyse gerçi arada 1-2 bile olabilirdi, bir fırsat verdik. Ancak biz o kadar pozisyona girdik ki. Bu güzel oyunu galibiyetle taçlandırmalıydık. Çok hatalı bir gol yedik. Orada top bacak arasından geçti gitti, Yedlin de bir kumar oynayıp içeri kademeye girdi, dışarı değil. Gerçekten üzüntülüyüm. Maçtan sonra pozisyonlara baktım, olacak gibi değil. Ordan sekmiş, ona carpmış, önüne düşmemiş bizimkilerin. İzleyenler için tabi heyecanı yüksek, mücadelesi keyif veren bir maç oldu.

'Feghouli, bugün de iyi oynadı'

Feghouli, bugün de iyi oynadı. İnşallah kötü bir şeyi yoktur. Bize lazım usta bir Feghouli. Babel de şans verdiğimizde elinden geleni yapıyor. Sayısal olarak ne kadar zenginleşirsek, takvimi daha rahat geçeriz. Mümkünse her oyuncumuzdan faydalanmak istiyoruz. Pazar günü maç oynayacağız. Bugün saat 12, herkes evine yeni gitti. Cumartesi bir idman, pazar maç oynayacağız. Dolayısıyla her oyuncumuza ihtiyacımız var.

'Ocak ayı için kafamızda 1-2 şey var'

Temeli attık. Bu riske herkes girmez. Biz böyle bir karar verdik. Her geçen gün daha iyiye gittiğimiz açık. Bana bir tarih sorarsanız tarih veremem. Kayıpsız bir şekilde gitmek istiyoruz. Puan kaybedince çok üzülüyoruz. İyi bir takım olma yolundayız, bir iki pürüzümüz var. Onları da Allah izin verirse önümüzdeki günlerde hallederiz. Bu çocuklar her geçen gün daha iyiye gidecek. Ocak'tan sonra daha rahat olacağız. Ocak ayı için kafamızda 1-2 şey var.
 
 

'Dennis Man'ı geçtiğimiz transfer döneminde istemiştik'

Dennis Man'ı geçtiğimiz transfer döneminde istemiştik. Parma göndermedi. O kadar ısrarlı değil ama Galatasaray olarak biz istedik. Parma, Serie B'de de olsa vermeyeceğini söyledi. Orada kalmıştı konu. Ocak'ta ne olur bilmiyorum. Başkanımız da ben de böyle bir istekte bulunduk. Parma da vermedi. O kadar çok ısrarcı değildim.

'Marsilya maçı belirleyici olacak'

Marsilya ile oynayacağımız maç, belirleyici olacak. Şu an oynanan Marsilya-Lazio maçı neticelenince çok daha net konuşabilirim. Buradaki Marsilya maçında da aynı reaksiyonu göstererek oynayacağız. Son maçın son saniyesine kadar bu grupta bir şey belli olmaz. Eğer bugün biz yenseydik daha değişik şeyler söyleyebilirdim. Buradaki Marsilya maçımız daha belirleyici oldu gibi görünüyor'' ifadelerini kullandı. 

Senin için hazırladığımız haberler