Fatih Terim'den transfer ve Selçuk İnan mesajı!

24.12.2017 - 16:58 | Son Güncellenme: 24.12.2017 - 16:58

Fatih Terim'den transfer ve Selçuk İnan mesajı!

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, Göztepe’yi 3-1 yendikleri maçın ardından yayıncı kuruluşa konuştu. Terim, Göztepe galibiyetinin dışında önemli mesajlar verdi. Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörünün yaptığı açıklamalardan Ajansspor’un derledikleri şöyle;

"Bundan sonra olması gereken Galatasaray'dan pasajlar vardı"

Bir defa Ali Sami Yen’de beni çok güzel karşıladılar. Seyirciler ve oyuncular çok güzel bir hediye verdiler. Sıcak bir karşılama oldu. Bu oyuncuların bir zaferi. 2 günde ben çok fazla bir şey yapacak değilim. Ufak tefek dokunuşlar oldu. İkinci yarı oyunu iyi oynadık. Goller bulduk. Son 7 maçta bir endişe, moral bozukluğu, güven eksikliği söz konusu. Galatasaray pek alışkın değil buna. Bir sezonda kaybettiği maç sayısını kısa sürede aldı. Bunu hallettiğimiz için memnunum. Tamer Tuna’yı tebrik ediyorum. Diri bir takım yapmış, kendilerine güvenli oynuyor. Duran topların en kötüsü ile en iyisi oynadık. Biz gol attık. İlk yarı bu atmosfer içinde biraz zorlanacaklarını tahmin etmiştim. Ancak ikinci yarı, bundan  sonrası olması beklenen Galatasaray’dan pasajlar gördük.

"Oyuncularım Göztepe'yi hataya zorladı"

Galatasaray zaman zaman hızlı hücumu da kullanabilir ama topun kontrolünü elinde bulundurmalıdır. Bazı alışkanlıklara devre arasında 1-2 dokunduk. Oyuncularım çok istedi. Göztepe’yi hataya zorladılar. Galatasaray geride oyunu karşılaşamaz. Ben olduğum sürece hiç olmaz. Bugün, rakip alanda çok pas yapmamız bizi sonuca götürdü. Devre arasında hem 1-2 eksik yerimiz var. Oraya muhakkak birşeyler yapmalıyız. Bugün sağ ayaklı biriyle sol beke çıkıyoruz. Martin’in oynamadığı yer yok. Bazı eksikleri tamamlayacağız. Gerek fizik olarak ki ben bu kadar sakatlık ve adayların olmasını istemem. İyi bir hazırlık dönemi geçirmek istiyoruz. Sahanın her yerini kullanan, oyunun gidişatına göre hareket eden bir felsefe oluşturacağımıza inanıyorum.

"Galatasaray'ın değerlerine sahip çıkmak lazım"

3’lü bir orta saha ile başladık. Maalesef Belhanda olmadı. Onu biraz daha ileri sürdük. Ona verdiğim görev topun onda kalması ve bizi ileriye taşımasıydı. Oyuncu kazanmamız lazım. Selçuk’uk kazanmalıyız. Sabri’ye de bugün büyük bir jest yapılmıştır. Sabri’ye ve kendi değerlerimize sahip çıkmamız lazım. Bu güzeldi. Güzel bir maç oldu. Seyircilerin zevk alacağı bir maçtı. Göztepe de hücumu seven ve açık oynayan bir takım. Duran top dediğimiz konuyu bayağı başarılı bitirdik. Göztepe’nin duran toplardan attıkları belli. Koşu mesafeleri ve pas oranları yükselmiştir. Daha da iyi olmalıyız. Şampiyon olacak bir takımın oyuna ağırlığını koyması lazım.Beklemek her zaman olmamalı. Özellikle rakip yarı sahada olmalıyız.

Transfer konusunda mesajlar

Takım istediğimiz yere gelecektir. Bugün bir mesaj verdik. 1-2 eksiğimiz var. Benden evvel de harekete geçmişler. Ama bu kulübü sıkıntıya sokacak bir  durum olmayacak.Tüm kredilerimizi kullanacağız. İçine girdikçe daha rahat söyleyebileceğimiz doğrular var. İnşallah Buca maçını da bitirelim, ondan sonra hem oyun olarak hem de fizik olarak, bir takım olarak iyi bir noktaya gireceğiz. Surat, kapris olmayacak. Herkes bir görev yapacak. Zamanımız az, işimiz çok. Bazılarını göndereceğiz, bazılarını yeni alacağız. Bunlara çabuk karar vermeliyiz. Mümkünse kendi malımızı parlatarak göndermek de kulübe katkı sağlar. Hakan olsa bugün sol bek oynardı. De Jong’u da aldım bu tarafa. Kendi malımızı kötüleyemeyiz. Bugün, çok güzel bir gün oldu. Tekrar taraftarlarımıza ve oyuncularımıza  teşekkür ediyorum.

Fatih Terim'in basın toplantısındaki sözleri ise şöyle;

Tekrardan taraftarımıza teşekkür ediyorum. Tamer Tuna'yı da tebrik ediyorum. Çok güzel bir takım yaratmış. Bu camiaya bu yakışırdı. Taraftarımızı çok teşekkür ederim. İki antrenmana çıktım. Ben bir şey yapmadım, tüm başarı oyuncularımın. Oyunun belli bölümünde çok güzel mesaj verdiler. Son 7 haftada 4 mağlubiyet alan Galatasaray'ın dönüşü kolay olmadı. Şimdi benim yoğun çalışma dönemim başlıyor. Ekibimle birlikte tüm teknik konuları masaya yatıracağız. Tüm Galatasaray camiası bir olmalıyız. Yarın idmanımızdan sonra Bucaspor maçı kampına gireceğiz. Mesut Yılmaz ailesine taziyelerimi iletiyorum. Sabri bu vefayı hak etti. Olsaydım, göndermezdim. Büyük camialar sembolleriyle ayakta durur. Kendim A Takıma aldığım için söylemiyorum.

Fatih Terim'den Eboue açıklaması

Eboue için elimizden geleni yaparız. Bana soyunma odasında durumu bahsettiler. Heyecansız olmaz, yaşamadan olmaz. İçinizdeki o çoşku biterse başka yerlere çekilmeniz lazım. İçimizdeki futbol tutkusu, Allah bunu kaybettirmesin. Çok az zaman çalışmadım ama hep futbolla ilgiliyim. Çok maç izlerim. Benim bir hayatım futbol, bir hayatım ailem, bir hayatım Galatasaray şu anda üçü bir arada.

"Gitmesi gerekenler var"

Küçük bir taktik değişikliği yaptım. Her şeyi oyuncularım yaptı.  Koray ve Eren'i işleyeceğiz. Değiştirebileceğimiz gerçeklere emek harcamalıyız. Muhakkak göndereceğimiz oyuncular, gitmesi gerekenler olacak. Koca Galatasaray  takımının 17. haftada sol beki yok. Biz bütün halinde hazır olmalıyız. Profesyonelce mutlu olmak zorundayız. Benden önce yetkililer hareket geçmişler transferlerimiz olacak. Gidecek oyuncularımız olacak. Ben gittiğimde 47.500 ortalamayla oynuyorduk. Çok teşekkür ediyorum. Merve dün sürpriz yaptı. Maç için Amerika'dan gelmiş. Baskı yapan Galatasaraylılar da var. Benim taraftarımızla; futbolculuğum serüveni ve 1996'da başlayan teknik adamlık yaşantımda adı konmamış bir ilişkim var.

Ligdeki yarış hakkında

Açıkçası yukarıdaki 4'lü 5'li takımın sonuna kadar götüreceğini düşünüyorum. Futbolda her şey var. Puan kayıpları olacaktır. Bizim kazanmamız önemli. Şampiyonluklar büyük mücadeleler isteyen uzun bir yoldur. Galatasaray camiası taraftarımızla yürümeliyiz. İyi günlere gideceğiz. Bana göre futbolun değil, ülkemizin genel konusu. Her kurumda bu var. Kendi ülkemizin karaktersizlik özelliği. 20 - 30 yıl önce konuşulmuş konuları konuşuyoruz. Biz işin pozitif tarafına bakalım. Burada en önemli konu bizim kazanmamızdı. Benim ilk maçımdı, Malatya'da mağlubiyetle gelmiş ve çalkantılı bir takım vardı.

"Benim en çok kızdığım şey oyuna reaksiyon göstermemek"

Kazanmanın önemi bizim için çok farklıydı. Rakiplerimiz çok güçlü ve iyi kadroları var. Beşiktaş, Fenerbahçe, Başakşehir, Trabzonspor hatta Bursaspor ve Kayserispor puan kaybetme lüksümüz yok. 3 puanı kazanmayı alışkanlık haline getirmeliyiz. Benim en çok kızdığım mağlubiyete oyun olarak reaksiyon göstermemektir. İşimiz zor, rakiplerimize saygı duyuyoruz. Tekrardan Göztepe'ye başarılar diliyorum. Başkanımız ve yöneticilerimiz mutlu olmuştur. Onlar için de güzel olmuştur.

Taffarel, Galatasaray'a geri mi dönüyor?

Yardımcı konusu yarın belli olacak. Taffarel'le sık sık konuşuyorum. Onu bitirmeye çalışıyoruz. Bu konuda değişik bir projem var. Yerli - yabancı Galatasaray'a hizmet etmiş insanları toplamak gibi. Bunların  içerisinde en önemlisi Taffarel.

Video - Fatih Terim'in basın toplantısı

Senin için hazırladığımız haberler