Fatih Terim'e eleştiri: "Gençleştirme operasyonu deniliyor ama..."

04.10.2021 - 14:30 | Son Güncellenme: 04.10.2021 - 14:32

Galatasaray'ın eski ikinci başkanlarından Hamdi Yasaman, sarı-kırmızılıların gündemini değerlendirdi. Yasaman, Fatih Terim'e eleştiriler yaptı. İşte o sözler...

Fatih Terim'e eleştiri: "Gençleştirme operasyonu deniliyor ama..."

AJANSSPOR-HABER 

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Galatasaray deplasmanda Çaykur Rizespor'u 3-2 yendi. Galatasaray'ın eski ikinci başkanlarından Hamdi Yasaman, sarı-kırmızılıların gündemini değerlendirdi. Yasaman, Fatih Terim'e eleştirilerde bulunurken başkan Burak Elmas'ın Yüksek İstişare Kurulu hakkındaki kararı hakkında da konuştu.

Radyospor'da yayınlanan Sporun Merkezi programında Emrah Karalinç'in canlı yayında sorularını yanıtlayan Yasaman'ın açıklamaları şu şekilde: 

"Fatih Terim göreve yeni gelmiş bir teknik adam değil"

Öncelikle Galatasaray'ın 8 haftalık performansını değerlendiren Yasaman, "Galatasaray beni mutlu etmiyor. Takım henüz oturmadı. Gençleştirme operasyonu deniliyor ama Fatih Terim, göreve yeni gelmiş bir teknik direktör değil. Böyle bir yanılgı var. Transfer edilen futbolcuların verimliliği tartışılır. Şans faktörüyle ya da bireysel performanslarla maçlar kazanıyoruz. Galatasaray rakibini eze eze yenemiyor. Avrupa maçları da keza aynı şekilde geçiyor" dedi. 

"Gençleşme hamlesi bilerek yapılmış bir şey değil, zorunluluk"

Fatih Terim'in Galatasaray'daki dönüşümü yapma konusundaki süreci nasıl yönettiği sorusuna ise Yasaman, "Fatih Terim, biraz da zorunluluktan böyle bir kadro kurdu. Bu kadronun kurulması dahi Galatasaray'ı zorladı. Çünkü bir önceki yönetim üstüne düşeni yapmadı, seçim süreci malum. Burak Elmas da göreve gelirken mali tablonun bu kadar kötü olduğunu tahmin etmiyordu. Dolayısıyla çok verimli bir transfer stratejisi izlenemedi. Rizespor maçında da tesadüfen kazandık" ifadelerini kullandı. 

"Burak Elmas doğru bir adım attı"

Galatasaray Başkanı Burak Elmas'ın camianın önde gelen isimleriyle toplantı yapmasını da değerlendiren sarı-kırmızılıların eski ikinci başkanı, "Burak Elmas olumlu bir adım attı. Beni de aradılar. Önceki yönetim Divan Kurulu'nu ciddiye almaz, sırtını dönerdi. Dolayısıyla pozitif bir hamle. Normalde Galatasaray'da Yüksek İstişare Kurulu diye bir kurul yok. Ama eski yöneticiler, başkanlar, divan üyeleri gibi camiada sözü geçen isimlerin fikrinin alınması doğru bir adımdır. Toplantıda ne olacağını göreceğiz. Elmas yönetimi hangi yetkileri isteyecek onu bilemiyorum. Toplantı sonrası daha net bir fikrimiz olur" dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler