Fatih Terim'in cezası belli oldu!

26.11.2021 - 00:07 | Son Güncellenme: 26.11.2021 - 10:08

Galatasaray haberleri... PFDK, Fenerbahçe derbisinde oyundan atılan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e 6 maç ceza verdi.

Fatih Terim'in cezası belli oldu!

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe maçındaki olaylar nedeniyle Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e toplam 6 maç ceza verdi. PFDK, sarı kırmızılı takımın UEFA Avrupa Ligi'ndeki Marsilya maçı nedeniyle cezayı, öncesinde değil sonrasında; gece yarısı 00.00'da açıkladı. 

Üç ayrı eylemden 6 maç ceza çıktı

PFDK tarafından yapılan açıklama ya göre, Terim 1 maçlık cezayı çift sarı karttan oyundan atıldığı için alırken, 3 maçlık cezayı hakeme yönelik hareklerinden 2 maçlık cezayı da  oyundan atılması sonrası uyması gereken tedbirlere aykırı hareket ettiği için aldı. İşte PFDK'dan yapılan açıklamanın tam metni:

GALATASARAY A.Ş. teknik sorumlusu FATİH TERİM'in, ihraç sonrası müsabaka hakemine yönelik hakareti ve çift sarı kart görmesi nedeniyle yer almaması gereken müsabaka dışında ayrıca 3 RESMİ MÜSABAKADA SOYUNMA ODASINA VE YEDEK KULÜBESİNE GİRİŞ YASAĞI ve 13.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,  

 

Tedbirlere uymayınca da ceza aldı

Aynı müsabakada GALATASARAY A.Ş. teknik sorumlusu FATİH TERİM'in, tedbire uymama eylemi nedeniyle FDT'nin 82/b ve 50/1-c maddeleri uyarınca ve FDT'nin 13. maddesinin uygulanması suretiyle 2 RESMİ MÜSABAKADA SOYUNMA ODASINA ve YEDEK KULÜBESİNE GİRİŞ YASAĞI ve 16.500.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir...

Fatih Terim devreyi kapattı. İşte kaçıracağı maçlar

PFDK'nın verdiği 6 maçlık cezayı yapılacak itiraz sonrası Tahkim Kurul düşürmeyip aynı şekilde onarsa Fatih Terim şu 6 maçta yedek kulübesinde takımın başında yer alamayacak. Bu da ilk devreyi kapatması anlamına geliyor.

  • Öznur Kablo Yeni Malatyaspor (D)
  • Altay  
  • Demir Grup Sivasspor (D)
  • Medipol Başakşehir 
  • Adana Demirspor (D)
  • Fraport TAV Antalyaspor

Burak Elmas'a para cezası

PFDK ayrıca, Galatasaray Başkanı Burak Elmas'a düzenlediği basın toplantısı nedeniyle 150.00 TL para cezası verdi.  Ayrıca Elmas'a Fenerbahçe maçındaki sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 30 bin TL para cezası daha verildi.

Rezan Epözdemir'e hak mahrumiyeti 

Galatasaray yöneticisi Rezan Epözdemir'e ise müsabaka sonrası hakem soyunma odası koridorlarında müsabaka hakemlerine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi ve ayrıca sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 3 ay 21 gün hak mahrumiyeti ve toplamda 125 bin TL para cezası verildi.

Senin için hazırladığımız haberler