Fenerbahçe’de Mourinho’nun takımdan gönderilmesini istediği oyuncular kimler!

Burak Alaca
22.07.2024 - 14:07 | Son Güncellenme: 22.07.2024 - 14:43

Fenerbahçe'nin dünyaca ünlü teknik direktörü Jose Mourinho, yönetime takımdan ayrılacak isimlere yönelik talimatı verdi. İşte o isimler...

Fenerbahçe’de Mourinho’nun takımdan gönderilmesini istediği oyuncular kimler!

Yılmaz DİRİM-AJANSSPOR

Fenerbahçe’nin yeni sezon öncesi kadrosu yavaş yavaş şekillenmeye başlıyor. Jose Mourinho geldiği günden bugüne kadar olan bütün çalışmalarını ve takımdan ayrılmasını düşündüğü oyuncular için geniş kapsamlı bir raporu yönetime sunduğu öğrenildi.

Mourinho vatandaşının biletini kesti!

Portekizli çalıştırıcının raporunda yer verdiği ilk isim vatandaşı olan orta saha oyuncusu Miguel Crespo oldu. 27 yaşındaki oyuncu ile yolların ayrılmasını talep eden Mourinho raporunda "Ayağında topu çok tutuyor. 3-4 kez dürtmeden topu ayağından çıkartmıyor oyunu çok yavaşlatıyor benim oyun sistemime uymuyor. Oyunun en hızlı geçişlerinin olması gerektiği yerde bizi oyundan düşürüyor." ifadelerine yer verdi.

İsmail Kartal çok istemişti Mourinho biletini kesti

Jose Mourinho, geçtiğimiz sezon İsmail Kartal'ın özel isteği üzerine transfer edilen orta saha oyuncusu Rade Krunic için verdiği raporda "Topun olmadığı bölümlerde çok pasif kalıyor. Mücadele gücü çok zayıf ikili mücadelelerde çok çabuk pes ediyor. Teklif gelirse oyuncuya izin verebilirsiniz." dedi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi 3. eleme rakibi belli oldu!
Habere Git

"Zajc takımın hızını kesiyor"

Sloven orta saha oyuncusu Miha Zajc için de olumsuz rapor veren Portekizli çalıştırıcı "Yana geriye çok oynuyor. Topla buluştuğunda ileriye değil devamlı yanlara ve geriye oynaması takımın özellikle kontra atak çıkışlarında hızını kesiyor. Bu da ileri uçtaki oyuncularımızın saha içindeki pozisyonlarının bozulmasına sebep oluyor. kafamızdaki oyun planına uymuyor." ifadelerini kullandı.

"Osayi Samuel iyi yolda gidiyor"

Fenerbahçe'nin Nijeryalı sağ bek oyuncusu Osayi Samuel'in tam olarak hazır olmadığını belirten Mourinho raporunda "Fenerbahçe’ye gelmeden önce izlemiş olduğum ve yaptığım analizler ile bugün arasında çok daha olumlu bir Osayi var. Daha çok sahada takım için oynamalı, tam olarak hazır değil. Kafamdaki planda yer alabilir ama biraz daha beklemek lazım iyi yolda gidiyor." ifadelerine yer verdi.

Mourinho'dan Cengiz Ünder'e "Takıma katkısı yok"

Takımdan ayrılığı gündemde olan sağ kanat oyuncusu Cengiz Ünder'e de raporunda yer veren Portekizli hoca "Oyun içinde takıma çok katkısı yok. oyun içinde çok yalnız kalıyor. Bu durumda saha içinde bizim eksik kalmamıza neden oluyor. Daha çok gelişim göstermesi gerekiyor ama şu ana kadar onda bunu görmedim. Oluşturmak istediğimiz Fenerbahçe planlamasından çok uzak bir oyuncu bu şartlarda görev alması çok zor kendisini geliştirirse takıma katkıda bulunmak isterse kalabilir. Aksi takdirde Cengiz Ünder için gelen teklif yada teklifler değerlendirilmeli. Kendiside gitmek isterse kolaylık sağlanmalı!" ifadelerini kullandığı raporla oyuncunun ayrılığında yolu açtı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe- Lille Şampiyonlar Ligi maçı ne zaman, hangi kanalda?
Habere Git

Fenerbahçe'de sağ taraf Tadic ve İrfan Can'a ait!

Sağ kanatta ana plan oyuncunun Dusan Tadic olacağını belirten Mourinho "Sağ kanatta birinci oyuncum Tadic, İrfan Can Kahveci, Szymanski ile birlikte orta sahada zaman zaman 8-10 gibi kullanabilirim planlarım içinde yer alabilecek bir oyuncu ancak geri çeviremeyeceğiniz bir teklif gelirse kararı size bırakıyorum. Ama o mevkide 1. Oyuncun Dusan Tadic olacak." ifadeleri ile düşüncelerini raporladı.


Fenerbahçe'de Becao satılsın talimatı!

Takımın Brezilyalı stoperi Rodrigo Becao'nun satılmasına müsaade eden Jose Mourinho raporunda "Bu sezon takım halinde geriden oyunu kuracağız özellikle defanstan topla çıkışlarda çok yavaş kalıyor. Oyun içinde hamleleri çok riskli ve yavaş defans hattında hızlı olmamız lazım bizi yavaşlatıyor. Teklif gelirse varsa bu oyuncuyu satabilirsiniz." dedi.

Luan Peres için karar Fenerbahçe yönetiminin!

Fenerbahçe'ye transfer olduğu günden bu yana sakatlıkların pençesinden kurtulamayan Brezilyalı savunmacı Luan Peres için kararı yönetime bırakan hoca "Uzun bir sakatlık geçirmiş olmasına rağmen çok özverili bir oyuncu geldiğim günden beri antrenmanlarda göstermiş olduğu performanstan çok memnunum ancak oyun planlarım arasında yer bulması çok zor. Kararı size bırakıyorum!" dedi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'ye, Allan Saint-Maximin'i kiraladığı Al-Ahli'den bomba teklif
Habere Git

"Emre Mor'un yeteneği kendisine zarar veriyor"

Emre Mor'un bireysel oyun stilinin takımı yıprattığını belirten Jose Mourinho eski milli oyuncu için "Takım için değil kendi için oynuyor. Gelmeden önce izlediğim büyük dikkatle izlediğim geldikten sonrada büyük dikkatle izlediğim bir oyuncu oldu. Çok yetenekli ancak bu yeteneği hem kendisine hemde takıma zarar veriyor. Futbol dışı sorunları var! Şu ana kadar takımda kalabilecek bir performansını görmedim gelen teklifler muhakkak değerlendirilmeli." ifadelerini raporlardı.

Mourinho'nun gözü Samet Akaydın'da!

Milli takımdan henüz dönen ve kampa yeni katılan Samet Akaydın için ise Mourinho "Biraz bana müsade edin Samet için zaman lazım çok yeni takıma katıldı." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler