Federasyondan korona açıklaması! Pozitif futbolcu var mı?

12.11.2020 - 16:31 | Son Güncellenme: 12.11.2020 - 16:52

Türkiye A Milli Futbol Takımımızın, Hırvatistan ile oynadığı maçın devre arasında oyundan çıkan Vida'nın koronavirüs testi pozitif çıkmıştı. Vida'nın koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından A Milli Futbol Takımımıza bugün koronavirüs testleri yapıldı. Peki millilerde testi pozitif çıkan bir futbolcu var mı? TFF'den yapılan açıklama şu şekilde...

Federasyondan korona açıklaması! Pozitif futbolcu var mı?

A Milli Futbol Takımımız hazırlık maçında Hırvatistan'la karşı karşıya gelmişti. Maçın devre arasında oyundan çıkan Hırvatistan kaptanı Domagoj Vida'nın koronavirüs testi pozitif çıkmıştı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) dünkü Vida gelişmesinin ardından bugün kafilede yer alan herkesin koronavirüs testine tabii olduğunu açıkladı.

Bu gelişmenin ardından federasyondan sevindirici haber geldi.

Federasyondan yapılan açıklamada, "A Millî Takımımız kafilesine bugün yapılan Covid-19 testlerinin tamamı negatif çıkmıştır" ifadelerine yer verildi.

Ceyhan: "İlk test sonucunun negatif çıkması beklenen bir şey"

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Profesör Doktor Mehmet Ceyhan Milli maçta yaşanan bu olayla ilgili Ajansspor’a konuştu.

Ceyhan yaptığı açıklamada, "Maç içinde Vida direkt oyuncuların yüzlerine öksürüp, hapşırmadıysa virüsün geçme riski az. Öpüşmekten çok, karşılıklı konuşuyorlarsa riskli. Sahada mücadele etmek virüsün bulaşması için düşük ihtimaller arasında. İlk test sonucunun negatif çıkması beklenen bir şey" şeklinde konuştu. (HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ)

Vida, kimlere temas etti?

Vida, Türkiye ile oynanan maçta mücadelenin ilk yarısında oyundan çıktı. Karşılaşma bittikten sonra Hırvatistan Futbol Federasyonu, deneyimli savunmacının koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı.

Ekranlara da yansıyan görüntülerde Vida maç öncesi Beşiktaş'tan takım arkadaşı olan Dorukhan Toköz'e sıkı sıkı sarıldı. Vida'nın Dorukhan ile sohbet ederken ağzını kapatması ise dikkat çekti. (HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ)

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler