Felç geçirdi, pes etmedi: Sibel Çam'ın hedefi Paris'te madalya kazanmak

10.04.2024 - 19:45 | Son Güncellenme: 10.04.2024 - 20:00

Milli sporcu Sibel Çam yeni açıklamalarında halter ile nasıl tanıştığından ve Paris 2024 Paralimpik Oyunları hedefinden bahsetti.

Felç geçirdi, pes etmedi: Sibel Çam'ın hedefi Paris'te madalya kazanmak

Milli sporcu Sibel Çam, Anadolu Ajansı için özel açıklamalarda bulundu. Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na katılım hakkı elde eden Çam açıklamalarında olimpiyat madalyası şanssızlığını kırmak istediğini belirtti.

"Kilo almam demek anneme daha fazla yük olmam demekti"

Henüz 13 yaşında geçirdiği omurilik felci yüzünden tekerlekli sandalyaye bağımlı hale gelen Sibel Çam, 2012'de güreş antrenörü Ahmedi Hasip Kanat sayesinde halter ile tanıştı. 34 yaşındaki milli sporcunun annesi kızını spor salonuna gidebilmesi için sırtında taşıdı. Çam bu süreçten şu sözlerle bahsetti: "Genellikle antrenmanlarımı evde yapıyorum. Bunun nedeni eskiden kirada oturduğumuz apartmanda asansör yoktu. Antrenmana gidip gelebilmem için beni sırtında taşıyan anneme minnettarım. Hocalarım, 55 kiloda yarışırken sıklet değiştirmem ve 73 kiloya çıkmam gerektiğini söylemişlerdi. Kilo almam demek anneme daha fazla yük olmam demekti. Bu şekilde evde çalışmalara başladım. Kazakistan'da 2019'da düzenlenen Dünya Para Halter Şampiyonası'nda 2. olduktan sonra aldığım ödülle şu anki evimizi aldım. Bu evi de anneme ve babama hediye ettim. Şu anki evimizde asansör var ama evde çalışma alışkanlığıma devam ediyorum."

Artık hedef katılım değil madalya

Daha önceki iki paralimpik oyunlarına da katılma hakkı elde eden Sibel Çam bu turnuvalarda derece elde edemedi. Çam,şimdiki hedefinin katılım değil madalya olduğunu ise "Ben iki paralimpik oyununa katıldım. Bu seferki hedefim oyunlara gitmek değil, madalya kazanmak. Bunun için 10 yıl emek verdim. Kendime olan güvenim daha da arttı. Bu süreçte bana destek veren başta Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ile Meram Belediyespor'da emeği geçenlere teşekkür ederim." diyerek belirtti.

"Kızımla gurur duyuyorum"

Milli sporcu Sibel Çam'ın annesi Fatma Çam ise kızını her zaman desteklediğini şu sözlerle vurguladı: "Kızım spora başlayınca benden yardım istedi. Ben de 'Sen yeter ki iste.' diyerek arkasında durdum. Eski evimizde asansör yoktu. Kızımı sırtımda ikinci kattan indirip çıkarıyordum. Bazen komşulardan da yardım isterdim. Onunla gurur duyuyorum. Kızım bir şeyler başardı, bir yerlere geldi. İnşallah devamı gelir."

Senin için hazırladığımız haberler