Sivasspor - Fenerbahçe: 1-3 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

Akın Ungan
29.04.2023 - 20:47 | Son Güncellenme: 29.04.2023 - 21:40

Süper Lig'de Fenerbahçe, Sivasspor deplasmanında Rossi ve Ferdi Kadıoğlu'nun (2) golleriyle 3-1 kazandı. İşte maç sonucu, goller ve maçın yazılı özeti.

Sivasspor - Fenerbahçe: 1-3 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Demir Grup Sivasspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Fenerbahçe, zorlu Sivas deplasmanında İrfan Can Kahveci'nin atılmasıyla 10 kişi kalsa da 3-1 kazanmasını bildi. Sarı-Lacivertliler'de Ferdi Kadıoğlu attığı iki golle yıldızlaştı. Jorge Jesus ve öğrencileri şimdi lider Galatasaray'ın Beşiktaş derbisinde puan kaybetmesini umacak.

Valencia ambulansla hastaneye götürüldü

Fenerbahçe'nin yıldız golcüsü Enner Valencia, maçın henüz 8. dakikasında sakatlandı. Kaleci Ali Şaşal ile çarpışan Valencia, uzun süre ayağa kalkamadı. Sahaya ambulans girdi ve Enner Valencia ambulans ile hastaneye götürüldü.

Merkezde topla buluşan Arda, savunmanın arkasına sarkan Valencia'a yüksek bir top gönderdi. Kalesini terk eden Ali Şaşal ile Enner Valencia çarpıştı. İki oyuncu da yerde kaldı. Hakem hemen sağlık görevlilerini oyuna çağırdı.

İlgini Çekebilir
Valencia, ambulansla oyundan çıktı!
Habere Git

Bilinci açık

Ali Şaşal ayağa kalkarken, Enner Valencia uzun süre kalkamadı. Yıldız golcü için saha kenarına ambulans getirildi. Son olarak ambulansın, pozisyonun yaşandığı alana girmesi ile kendisine boyunluk takılan Valencia araca alındı. Valencia'yı taşıyan ambulans hastaneye doğru yola çıkarken futbolcunun bilincinin açık olduğu kaydedildi.

Valencia'nın yerine girdi, golünü attı

Sakatlanan Enner Valencia'nın yerine oyuna dahil olan Diego Rossi, mücadelenin 22. dakikasında Fenerbahçe'yi öne geçirdi. Rakip yarı alanın sağ tarafında topla buluşan Rossi, rakiplerini şık çalımlarla ekarte edip yay üzerinden ceza sahasına girdi. Sol ayağının içiyle sağ köşeye yerden yaptığı vuruş direk dibinden ağlarla buluştu.

Ferdi sahnede! Fark 2'ye çıktı

Sarı-Lacivertliler, zorlu Sivas deplasmanında Ferdi Kadıoğlu ile farkı 2'ye çıkardı. 45+1'de orta alanda Arao'nun Saiz'den çaldığı topu kontrol eden İrfan Can Kahveci, sol çaprazda doğru ilerledi. İrfan Can'ın ceza sahası içine yaptığı ortaya, savunmanın arasına sızan Ferdi Kadıoğlu dokundu. Top, ağlarla buluştu.

İlgini Çekebilir
"Valencia bizi çok korkuttu"
Habere Git

İrfan Can atıldı! Fenerbahçe ilk yarının sonunda 10 kişi

45+5. dakikada İrfan Can Kahveci'nin müdahalesiyle Saiz yerde kaldı. Pozisyonun ardından İrfan Can sarı kart gördü. Daha sonra Zorbay Küçük VAR tarafından monitöre çağrıldı. Pozisyonu izleyen Küçük, İrfan Can'ın sarı kartını iptal ederek, kırmızı kartına başvurdu. Fenerbahçe, Sivasspor deplasmanında 10 kişi kaldı.

Kaptanlık pazubandı Jesus'ta!

Fenerbahçe'de kaptanlık pazubandı teknik direktör Jorge Jesus'ta kaldı. Önce Enner Valencia'da olan pazuband, Ekvadorlu golcünün sakatlanmasıyla İrfan Can Kahveci'ye geçmişti. İrfan Can'ın kırmızı kart görerek soyunma odasının yolunu tutmasıyla pazuband Jesus'ta kaldı.

Ferdi durmuyor! 2. golünü attı

Fenerbahçe, Ferdi Kadıoğlu ile durumu 3-0 yaptı. Ferdi, orta alanda kaptığı topu Arda'ya kazandırdı. Arda Güler yayın gerisinden sol ayağının üstüyle vuruşunu yaptı, Ali Şaşal'ın kale alanının sağına doğru sektirdiği topu takip eden Ferdi, sağ ayağının üstüyle yakın köşeye sert vurdu, top direğin yanından ağlara gitti.

Caicedo farkı 2'ye indirdi

Ev sahibi takım, 76. dakikada farkı 2'ye indiren golü buldu. Sivasspor'un sağdan geliştirdiği atakta Robin Yalçın savunma arkasına sarkan Caicedo'ya aradan nefis bir pas gönderdi. Topu kontrol edip ceza sahasına kadar gelen Caicedo, sağ ayağının üstüyle uzak köşeye düzgün vurdu, direğe çarpan top ağlara gitti.

Senin için hazırladığımız haberler