Fenerbahçe 18'de izlemeye başladı 23'te transfer etti

26.09.2023 - 23:42 | Son Güncellenme: 27.09.2023 - 00:23

Fenerbahçe Beko'nun düzenlediği basın gününde Genel Menajer Derya Yannier, Arturs Zagars transferinin perde arkasını anlattı.

Fenerbahçe 18'de izlemeye başladı 23'te transfer etti

AJANSSPOR-HABER

Türk Hava Yolları EuroLeague'deki temsilcimiz Fenerbahçe Beko 2023-2024 sezonu öncesi basın mensupları için bir medya günü düzenledi. Sarı-Lacivertliler'in Genel Menajeri Derya Yannier takımın Artus Zagars transferinin perde arkasını anlattı.

"18 yaşından beri takip ediyoruz"

Fenerbahçe Genel Menajeri Derya Yannier, Letonyalı oyun kurucu Arturs Zagars'ı uzun süredir takip ettiklerini "Zagars, Dünya Kupası'nda keşfettiğimiz bir oyuncu değil. 18 yaşından beri gelişimini takip ettiğimiz oyuncu." ifadelerini kullandı.

"Performansı işimizi zorlaştırdı"

23 yaşındaki oyun kurucunun transferini Dünya Kupası öncesinde bitirme aşamasına getirdiklerini belirten Yannier "Arturs Zagars'ın transferi için temaslarımızı Dünya Kupası öncesinden bu yana sürdürüyorduk. Hatta oyuncunun performans işimizi zorlaştırdı. 5.'lik maçında Letonya forması ile 17 asist yaptığı maçı izlerken de bunun üzerine konuştuk." dedi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe Beko, Letonyalı oyun kurucu Arturs Zagars ile 3 yıllığına anlaştı
Habere Git

"EuroCup'ta kendini geliştirmesini istiyoruz"

Oyuncuyu Litvanya ekibi BC Wolves'a kiralama nedenlerini açıklayan Genel Menajer "18 yaşında patlama yapıp üst seviyeye adım atsa da sakatlıklar nedeniyle kariyerinde geçen sezona kadar çok rol almış bir oyuncu değil. Geçen sezon Litvanya Ligi'nde Nevezis forması ile iyi bir performans gösterdi ama sadece lokal ligde oynayan bir takımdı. BC Wolves iyi ilişkilerimiz olan bir takım, oyuncuya verecekleri rolle alakalı vaatleri ile bizi ikna ettiler. EuroCup'ta sorumluluk alarak Zagars'ın EuroLeague seviyesine hazırlanmasını bekliyoruz." dedi.

Dünya Kupası'nda şov yaptı

Filipinler, Japonya ve Endonezya ortaklığında düzenlenen 2023 FIBA Dünya Kupası'nın sürpriz ekiplerinden biri önemli eksiklerine rağmen Letonya oldu. Turnuva boyu Fransa, İspanya ve İtalya gibi ülkeleri mağlup edip 5. sırayı alan Letonya'da 1.90'lık guard Zagars takımın kilit ismi oldu.

Dünya Kupası rekoru kırdı

Baltık ülkesinin forması ile 8 maça çıkan Artus Zagars; 12.4 sayı, 7.4 asist ve 2.6 ribaunt ortalamaları ile turnuvanın en iyi ikinci beşine seçildi. Letonya'nın Litvanya'yı 98-63 mağlup ettiği maçta 17 asist yapan oyun kurucu, bu alanda Dünya Kupası rekorunu eline geçirdi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe Beko'da medya günü düzenlendi
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler