Fenerbahçe, Alman ekibine kucak açtı: Doğaçlama bir maç!

29.07.2021 - 16:38 | Son Güncellenme: 29.07.2021 - 16:57

Fenerbahçe, Almanya Ligi ekiplerinden Greuther Fürth ile karşılaşacak. Bu hazırlık maçının organizasyonu ve arka planda yaşananlar dikkat çekici. İşte detaylar...

Fenerbahçe, Alman ekibine kucak açtı: Doğaçlama bir maç!

Emrah KARALİNÇ-AJANSSPOR 

Fenerbahçe, yeni sezon öncesi hazırlık maçında Alman ekibi Greuther Fürth ile karşı karşıya gelecek. Sarı-lacivertlilerin rakibi Greuther Fürth, normalde başka takımlarla karşılaşacakken Fenerbahçe'ye rakip olacak. Aslında Fürth, Fenerbahçe ile maç oynama planı yapmamıştı. Ancak; şartlar ve Fenerbahçe'nin iyi niyetli yaklaşımı, daveti bu maçın organize edilmesini sağladı. Detaylar haberde...

Fürth'ün hazırlık planı sekteye uğradı

Greuther Fürth, Avusturya'daki antrenman kampında yoğun yağış sebebiyle yaklaşık 1.5 gün çalışma dahi yapamadı. Fürth, bir başka Alman ekibi Augsburg ile bir hazırlık maçı oynayacaktı. Fakat; maç başlamadan birkaç saat önce Augsburg forması giyen Daniel Caligiuri'nin koronavirüs testi pozitif çıktı.

Riske girmediler, maçı iptal ettiler

Bu yüzden Fürth, herhangi bir risk almak istemedi ve kendi isteğiyle bu hazırlık maçının iptalini talep etti. Ayrıca Alman ekibinin lig öncesinde Cumartesi günü İspanya Ligi'ne veda eden SD Eibar ile karşılaşması da planlar arasındaydı. O da gerçekleşmedi!

İspanyol ekibiyle de oynayamıyorlar

Bilindiği üzere İspanyollar, bazı koronavirüs vakaları ve karantina düzenlemeleri sebebiyle Avusturya'ya seyahat edemiyor. Bu seyahat kısıtlaması da Alman ekibinin hazırlık maçı planına darbe vurdu. 

Fenerbahçe maçı doğaçlama gelişti

Hal böyle olunca eski oyuncuları Serdar Dursun'un da formasını giydiği Fenerbahçe ile oynanacak hazırlık maçı planı 'tamamen' doğaçlama olarak gelişti. Yapılan telefon görüşmesi ve Fenerbahçe'nin sıcak yaklaşımıyla maç organize edildi. Öte yandan Fürth'ün ekonomik açıdan yaşadığı dar boğaz da onları son dönemlerde zorluyor.

Rakip ağırlayacak paraları bile yok

Kulübün spor direktörü Rachid Azzouzi, mali açıdan yaşadıkları için, "Biz hazırlık maçı için bir rakibi davet edemeyiz. Yolculuk ve otel parası için de ödeme yapmamız zor" görüşünü paylaşmıştı. Bu maçta sarı-lacivertlilerin yeni transferlerinden Serdar Dursun da 'nostalji' demiş olacak ve eski takımına rakip olacak.

50 kişilik bir kafileyle gelecekler

Fenerbahçe'nin rakibi Fürth, yaklaşık 50 kişilik bir heyetle Nürnberg üzerinden İstanbul'a gelecek. Bir uçağın kiralanması ise Alman ekibine yaklaşık 60 bin Euro'ya mâl oluyor. Fürth ekibi, İstanbul'a geldikten sonra doğrudan konaklayacağı otele gidecek. Alman ekibi Fenerbahçe ile karşılaştıktan sonra bir otelde de kalmayacak. Maçı oynadıktan sonra direkt havaalanının yolunu tutacaklar. 

Senin için hazırladığımız haberler