Fenerbahçe, Antwerp maçı öncesi ağır yaralı! Forvette kim oynayacak?

31.10.2021 - 16:50 | Son Güncellenme: 31.10.2021 - 17:22

Fenerbahçe'nin Antwerp maçında Altay, Serdar Aziz, Luiz Gustavo ve Valencia sakatlıkları, Crespo ve Serdar Dursun da listede olmadıkları için forma giyemeyecek.

Fenerbahçe, Antwerp maçı öncesi ağır yaralı! Forvette kim oynayacak?

Aygün ÖZİPEK-AJANSSPOR

Süper Lig'in 11. haftasında Konyaspor'a 2-1 yenilen Fenerbahçe, Antwerp maçı öncesi ağır yara aldı. Sarı-lacivertliler sonucun ötesinde birçok futbolcusunu sakatlığa kurban vererek Avrupa sınavına doğru iyice zor duruma düştü. 

Fenerbahçe'de Antwerp maçı öncesi 7 eksik

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz, 4 Kasım Perşembe gecesi Royal Antwerp'e konuk olacak. Belçika'da oynanacak mücadelede sakatlıkları bulunan Altay Bayındır, Enner Valencia, Luiz Gustavo ve Serdar Aziz forma giyemeyecek. Bu isimlere ek olarak Diego Crespo, Burak Kapacak ve Serdar Dursun da UEFA listesinde yer almakları için kadroya alınmayacak.  

Pereira'dan zorunlu rotasyon

Bu durumda teknik direktör Vitor Pereira hem hücumda hem de orta sahada rotasyona gitmek zorunda kalacak. Sarı-lacivertlilerde uzun bir süre sahalardan uza kalacak Altay Bayındır'ın yerine kaleyi Berke Özer koruyacak. Yedeği de genç Osman Ertuğrul Çetin olacak. 

Gustavo'nun yerine Sosa

Sarı-lacivertlilerd orta saha kurgusu da değişiyor. Bu bölgede Luiz Gustavo’nun yerine Jose Sosa merkez orta saha görevini üstlenecek. Onun yanında Mert Hakan Yandaş’ın yer alması bekleniyor.

Berisha'ya şans doğdu 

Forvette ise sakat Valencia’nın ve UEFA listesinde yer almayan Serdar Dursun’un yokluğunda zorunlu olarak Merdim Berisha gol silahı olacak. Transfer edildiği günden bu yana bekleneni veremeyen forvet, Avrupa'da bulacağı şansı iyi değerlendirerek kendini göstermek isteyecek.  

Avrupa'daki kaderi belirleyecek maç

UEFA Avrupa Ligi D Grubu dördüncü hafta maçı öncesinde Fenerbahçe topladığı 2 puanla 3. sırada yer alıyor. 1 puanlı Antwerp ise son sırada. Bu karşılaşma mutlak kazanmak zorunda olan temsilcimiz adına Avrupa'da 'tamam mı devam mı' anlamı taşıyor. 

Senin için hazırladığımız haberler