Fenerbahçe eski Anadolu Efes’li Chris Singleton ile anlaşmak üzere!

Burak Alaca
24.11.2022 - 17:06 | Son Güncellenme: 24.11.2022 - 18:10

Uzun rotasyonuna ekleme yapmak isteyen Fenerbahçe Beko’nun eski Anadolu Efes’li Chris Singleton ile anlaşmak üzere olduğu iddia edildi. Yıldız oyuncu şu anda boşta.

AJANSSPOR-HABER

Türk Hava Yolları Euroleague’de sezona iyi başlayan Fenerbahçe Beko uzun rotasyonuna bir ekleme yapmanın peşinde. Sports Digitale, Youtube kanalına konuşan Cenk Duruk bu pozisyon için eski Anadolu Efes’li Chris Singleton ile görüşüldüğünü belirtti. Duruk videoda “Singleton işi olumlu gidiyor. Oyuncu burada oynamak istiyor ama kulüp ondan önce ismini veremeyeceğim biri için masada.” ifadelerini kullandı. 

Şampiyon takımın parçasıydı

33 yaşındaki uzun 3 sezon boyunca Anadolu Efes’in formasını giymiş, üst üste kazanılan 2 şampiyonlukta pay sahibi olmuştu. Yıldız oyuncu temsilcimizde oynadığı süre zarfında takıma savunma ve dış şut yönünden önemli katkı sağlamıştı. Singleton lacivert beyaz forma ile 3 sezonda 5,9 sayı, 3,6 ribaunt ortalamaları tutturmuştu.  

Barcelona’da yüzü gülmeyenler Fenerbahçe’de parlıyor

Fenerbahçe sezon başında Barcelona’dan kötü bir dönem geçirip ayrılan Nick Calathes ve Nigel Hayes Davis’i kadrosuna katmıştı. İki isim de sarı lacivertli forma altında adeta küllerinden doğmuş ve takımın önemli parçaları haline gelmişti. Fenerbahçe ile adı anılan Chris Singleton’da daha önce 1 sezon Barcelona forması giymişti. Katalan ekibinin formasını o sezon 35 kez giyen 2.06’lık uzun 8,0 sayı, 4,4 ribaunt ortalamaları tutturmuştu. O dönem iddialı bir kadrosu bulunan Barcelona play-off'ta Anadolu Efes’e 3-2 elenerek hayal kırıklığı yaşamıştı. 

Euroleague’e Final 4 ile başlamıştı

 NBA’den ayrılığı sonrası bir süre Çin Ligi CBA’de Jiangsu Dragons forması giyen uzun kariyerini Avrupa’ya 2015-2016 sezonunda Lokomotif Kuban ile taşımıştı. O sezon kadrosunda Malcolm Delaney, Anthony Randolph, Ryan Broekhoff ve Victor Claver gibi yıldızları da bulunduran Kuban, Euroleague’de Final 4’a kadar tırmanmıştı. Yarı finalde diğer Rus ekibi CSKA’ya 88-81 elenen Kuban, 3. maçında Laboral Kutxa’yı yenerek sezonu 3. tamamlamıştı. Singleton o sezon Rus ekibinin formasını 31 maçta terletirken 8,4 sayı ortalaması yakalamıştı.

Diğer aday Kerry Blackshear Jr

Uzun rotasyonunu genişlemek isteyen sarı lacivertlilerin önceliği geçen sezon Galatasaray Nef forması giyen Kerry Blackshear Jr. Galatasaray’da forma giydiği 28 maçta 13,2 sayı, 6,4 ribaunt ortalamaları tutturan Amerikalı uzun sezon sonunda Japonya Ligi ekiplerinden Hiroshima Dragonflies’ın yolunu tutmuştu. Fenerbahçe Beko’nuni Blackshear’ın talep ettiği 1.3 milyon dolarlık maaşta indirime gitmesini istediği iddia ediliyor. 

Senin için hazırladığımız haberler