Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Maurizio Gherardini: "THY Avrupa Lig'inde rekabet artacak"

06.09.2019 - 18:05 | Son Güncellenme: 06.09.2019 - 18:05

Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Maurizio Gherardini, yeni transferlerden Dünya Kupası'nda oynayan sarı-lacivertlilere kadar bir çok konuda değerlendirmeler yaptı.

Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Gherardini; kulübün internet sitesine açıklamalarda bulundu.

THY Avrupa Lig'inde bu sezon takım sayısının 16’dan 18’e çıkarıldığını hatırlatan İtalyan basketbol adamı, birçok takımın önemli yatırımlar yaparak, derin kadrolar kurduğunu belirtti.

Gherardini, "Avrupa'da bu sezon daha önce hiç görmediğimiz kadar yüksek bir rekabet seviyesi olacağını söyleyebiliriz" dedi.

Kalitesini uzun süre önce kanıtlamış Nando De Colo gibi bir yıldızı kadroya katmaktan çok mutlu olduklarını belirten genel menajer, "Leo Westermann’ın da oyunundaki tutarlılık ve güvenilirliliği, bizi kendisine yöneltti. Ve elbette Derrick Williams’ı alabilmek için çok mücadele ettik" şeklinde konuştu.

Türk oyuncu rotasyonumuzda da gençlerin gelişimini önemsediklerin altını çizen Gherardini , Berkay Candan gibi bir ismi evine döndürebilmekten dolayı da mutlu olduklarını kaydetti.

Dünya Kupası’ndaki sarı-lacivertli oyuncuların performanslarının memnuniyet verici olduğunu dile getiren Gherardini, "Ahmet Düverioğlu, kapasitesi sınırlı bir takımda harika işler yaptı. Gigi Datome, her maçta daha iyiye gittiğini gösterdi. Sloukas, günden güne daha iyiye gidiyor. De Colo da zamanla performansını arttırıyor. Kaptanımız Melih’in çok iyi bir iş çıkardığını da söyleyebilirim" değerlendirmesinde bulundu. (TRT SPOR)

Senin için hazırladığımız haberler