Fenerbahçe Beko'ya Obradovic'in yardımcısı geldi

02.07.2020 - 19:43 | Son Güncellenme: 02.07.2020 - 19:45

Fenerbahçe Beko, Zeljko Obradovic'in ayrılığından sonra başantrenör arayışları sonucunda yeni isimle anlaşmaya vardı.

Fenerbahçe Beko'ya Obradovic'in yardımcısı geldi

AJANSSPOR

Fenerbahçe Beko, takımın başına yeni koç arayışlarında mutlu sona ulaştı.

Sarı-lacivertliler, Obradovic'in ayrılığından kısa bir süre sonra yeni koçuyla anlaşma sağlamayı başardı.

Yine Sırp koç

Fenerbahçe Beko, 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda şampiyon olan Slovenya Milli Takımı'nın başantrenörü Igor Kokoskov ile 3 yıllık anlaşmaya vardı. Obradovic'ten sonra Kanarya, bir kez daha Sırp bir koçu takımın başına geçirmiş oldu.

İlk hedef başkaydı

Fenerbahçe Beko, öncelikli olarak Obradovic'in ayrılmasının hemen ardından aralarının çok iyi olduğu Sarunas Jasikevicius'a teklif götürdü. Görüşmeler iyi gitmiş olsa da, Barcelona'nın İspanya Ligi'nde şampiyonluğu Baskonia'ya kaptırmasıyla Katalan ekibinin koçu Svetislav Pesic ile yollar ayrılmıştı. Bunun üzerine Jasikevicius, daha önceden hayali olan Barcelona'yla anlaşarak takımın başına geçti.

 

NBA'den geliyor! Igor Kokoskov kimdir?

48 yaşındaki Sırp koç Igor Kokoskov, 2018'de NBA ekiplerinden Phoenix Suns ile anlaşarak NBA tarihindeki ilk Avrupalı başantrenör olmuştu. Takımda sorunlar yaşayan tecrübeli başantrenör, Suns'tan ayrılarak eski Fenerbahçe Beko oyuncusu Bogdan Bogdanovic'in formasını giydiği bir diğer NBA ekibi Sacramento Kings'in yardımcı antrenörü olarak görev alıyordu. Kokoskov aynı zamanda Sırbistan Milli Takımı'nın da koçu.

Obradovic ile beraber çalışmışlardı

Igor Kokoskov, 2004 ve 2005'te Sırbistan-Karadağ Milli Takımı'nda Zeljko Obradovic'in yardımcısı olarak görev almıştı.

Obradovic daha önce Fenerbahçe'ye getirmeye çalışmış!

beIN Sports'tan İsmail Şenol'un bildirdiğine göre Zeljko Obradovic, Fenerbahçe Beko'nun başına geldiğinde iki kez Igor Kokoskov'a asistanı olma teklifi yaptı ancak Sırp koç, NBA'de devam etmek istedi.

Senin için hazırladığımız haberler