Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi ne zaman, saat kaçta?

Özgür Koç
27.04.2024 - 09:14 | Son Güncellenme: 27.04.2024 - 18:05

Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Fenerbahçe ve Beşiktaş bu akşam kozlarını Kadıköy'de paylaşacak. Lider Galatasaray ile puan farkını kapatmak isteyen sarı-lacivertliler sahadan mutlak galibiyetle ayrılmak istiyor. Beşiktaş ise Serdar Topraktepe yönetiminde 2'de 2 yaparak üçüncülük iddiasını sürdürmeyi hedefliyor. İşte 11'ler, sakat ve cezalılar ile diğer tüm detaylar haberimizde...

Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi ne zaman, saat kaçta?

AJANSSPOR - HABER

Ligde 7 maçlık galibiyet serisinin ardından geçtiğimiz hafta deplasmanda Sivasspor ile 2-2 berabere kalan sarı-lacivertliler, zirve yarışında ciddi yara almıştı. Teknik direktör İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe, haftaya lider Galatasaray'ın 4 puan gerisinde 2. sırada giriyor.

Süper Lig'de çıktığı 33 maçta 15 galibiyet, 6 beraberlik ve 12 yenilgi yaşayan Beşiktaş, haftaya 51 puanla 4. sırada girdi. Geride kalan 33 haftada hanesine 86 puan yazdıran Fenerbahçe ise lider Galatasaray'ın 4 puan gerisinde ikinci basamakta yer alıyor.

Ligin ilk yarısında iki takım arasında Tüpraş Stadı'nda oynanan derbide Fenerbahçe sahadan 3-1'lik skorla galip ayrılan taraf olmuştu.

Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi ne zaman, saat kaçta?

Ülker Stadı'nda oynanacak ve saat 19.00'da başlayacak kritik derbi karşılaşmasını hakem Volkan Bayarslan yönetecek. Bayarslan'ın yardımcılıklarını Serkan Ok ve Serkan Olguncan yapacak. Mücadelenin 4. hakemi ise Burak Pakkan 

11'ler belli oldu

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi, Becao, Djiku, Ferdi, İsmail, Fred, Szymanski, İrfan Can, Tadic, Batshuayi

Beşiktaş: Mert, Necip, Worrall, Colley, Masuaku, Musrati, Gedson, Muçi, Rashica, Muleka, Semih.

Dzeko yedek Batshuayi 11'de

Geçtiğimiz hafta oyundan alındıktan sonra direkt soyunma odasına giden Dzeko, Beşiktaş maçına yedek başlıyor. İsmail Kartal 11'de ise Batshuayi'ye şans verdi.

Fenerbahçe'de tek eksik, kart sınırında 7 isim var

Fenerbahçe, Beşiktaş derbisinde bir oyuncusundan yararlanamayacak. Sarı-lacivertlilerde sakatlığı devam eden Jayden Oosterwolde, derbide forma giyemeyecek.

Öte yandan Fenerbahçe'de derbi öncesinde 7 isim sarı kart ceza sınırında yer alıyor. Sarı-lacivertlilerde Edin Dzeko, Dusan Tadic, Michy Batshuayi, Cengiz Ünder, Mert Müldür, Ferdi Kadıoğlu ve Rodrigo Becao, kart görmeleri durumunda Konya deplasmanında takımını yalnız bırakacak.

Beşiktaş'ta 4 futbolcu derbide yok

Beşiktaş cephesinde ise tedavileri devam eden Serkan Emrecan Terzi, Bakhtiyor Zainutdinov,  Tayfur Bingöl, Demir Ege Tıkmaz, Fenerbahçe karşılaşmasında takımdaki yerlerini alamayacak. 

Ezeli rekabette 359. randevu

Fenerbahçe ile Beşiktaş, 359. kez karşı karşıya gelecek. Ülker Stadı'nda yapılacak derbide kozlarını paylaşacak sarı-lacivertli ekip ile siyah-beyazlı takım, Türk futbol tarihinde bugüne dek 358 kez karşılaştı.

İki ekip arasında 28 Kasım 1924'te Fenerbahçe'nin 4-0'lık galibiyetiyle başlayan 100 yıllık rekabette sarı-lacivertlilerin galibiyet ve gol sayısı bakımından üstünlüğü bulunuyor. Söz konusu maçlarda Fenerbahçe 134, Beşiktaş ise 127 galibiyet aldı. 97 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

Rekabette Fenerbahçe 497 kez fileleri havalandırdı, Beşiktaş ise 456 gol kaydetti.

 Son 10 derbinin 5'inde kazanan çıkmadı

Fenerbahçe ile Beşiktaş, Süper Lig'de 136. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında ligde oynanan 135 derbide sarı-lacivertliler 48, siyah-beyazlılar ise 42 galibiyet elde etti. 45 mücadelede ise taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı. Söz konusu maçlarda her iki takım da 156'şar gol kaydetti.

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan son 10 maçın 5'i beraberlikle sonuçlandı. 2018-2019 sezonundan bu yana yapılan söz konusu 10 derbinin 3'ünü siyah-beyazlı takım, 2'sini ise sarı-lacivertli ekip kazandı.

Kadıköy'de 61. maç

Trendyol Süper Lig'in 34. haftasındaki derbi mücadelesinde yarın karşı karşıya gelecek Fenerbahçe ile Beşiktaş, Kadıköy'de 61. kez kozlarını paylaşacak.

İki takım, bugüne dek resmi ve özel olmak üzere Fenerbahçe'nin ev sahipliğinde 60 kez karşılaştı. Söz konusu maçlarda Fenerbahçe, biri hükmen olmak üzere 22, Beşiktaş 20 kez kazandı, 18 karşılaşma da berabere sonuçlandı.

Kadıköy'de oynanan derbilerde Fenerbahçe 87, Beşiktaş 82 kez gol sevinci yaşadı.

Lig maçları

İki takım arasında Kadıköy'deki lig maçlarında galibiyet sayısında ev sahibi Fenerbahçe'nin 5 farkla üstünlüğü var.

Taraflar, Ülker Stadı'nda 42 kez lig maçlarında karşılaşırken, Fenerbahçe 16, Beşiktaş 11 galibiyet aldı, 15 maç ise berabere tamamlandı.

Fenerbahçe evindeki lig maçlarında 61 gol attı, Beşiktaş deplasmanda 56 kez fileleri havalandırdı.

İki takım arasında geçen sezon Ülker Stadı'nda yapılan lig maçı Beşiktaş'ın 4-2 üstünlüğüyle tamamlanmıştı.

Beşiktaş'tan farklı galibiyetler

Beşiktaş, Ülker Stadı'nda Fenerbahçe'ye lig tarihinin en ağır yenilgilerinden bazılarını tattırdı.

Siyah-beyazlılar, 6 Ocak 1990 tarihinde yapılan lig maçında sahadan 5-1 gibi farklı bir skorla galip ayrıldı. Beşiktaş ayrıca, rakibini Kadıköy'de bir kez 4-0, bir kez de 4-1'lik skorlarla yendi.

Fenerbahçe ise Kadıköy'de rakibini biri hükmen galibiyet olmak üzere 4 kez 3-0 yenmeyi başardı.

Fenerbahçe-Beşiktaş derbileri "hırçın" geçiyor

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında son dönemde yapılan derbilerde sarı ve kırmızı kartların çokluğu dikkati çekiyor. İki takım arasında oynanan son 29 müsabakada hakemler, toplam 18 kırmızı ve 181 sarı kart gösterdi.

 

Fenerbahçe'ye 6 kırmızı, 88 sarı kart

Fenerbahçe, Beşiktaş ile yaptığı son 29 derbide 94 kez kart gördü. Sarı-lacivertli futbolculara, söz konusu maçlarda 6 kırmızı, 88 de sarı kart çıktı. Ligin ilk yarısında Tüpraş Stadı'nda oynanan mücadelede Fenerbahçe forması giyen isimlerden Samet Akaydin, Edin Dzeko, Fred ve İrfan Can Kahveci, hakem Atilla Karaoğlan tarafından sarı kartla cezalandırıldı.

 

Beşiktaş daha "hırçın"

Rekabetteki son 29 derbide Beşiktaş, Fenerbahçe'ye göre daha "hırçın" bir görüntü ortaya koydu. Siyah-beyazlı futbolculara, bu maçlarda 12 kırmızı ve 93 sarı olmak üzere toplam 105 kart gösterildi. Ligin 15. haftasında sahasında Fenerbahçe'ye 3-1 mağlup olan siyah-beyazlı ekipte Ante Rebic, Salih Uçan, Mert Günok, Tayfur Bingöl ve Necip Uysal, sarı kart gören isimler oldu.

Senin için hazırladığımız haberler