Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaraylı denklem! Son iki haftada ince hesaplar

Orhan Gülek
09.05.2021 - 00:59 | Son Güncellenme: 09.05.2021 - 01:02

Süper Lig'de son 2 haftaya girilirken, zirve yarışı kızıştı ve şampiyonun belirlenmesi son iki karşılaşmaya kaldı.

Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaraylı denklem! Son iki haftada ince hesaplar

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig'de 20 takımın mesai yaptığı cumartesi nefes kesti. Zirvede işler son iki haftaya kilitlendi.

Beşiktaş ve Galatasaray'ın ikili averaj durumu

Zirvede Galatasaray, Beşiktaş'ı 3-1 yenerken puanını 78'e çıkardı ve liderle arasındaki farkı 3'e indirdi. İkili averaj eşitlenirken Beşiktaş genel averajda da önde bulunuyor. Beşiktaş'ın +45, Galatasaray'ın +39 averajı bulunuyor. Ancak sarı kırmızılılar, salı günü küme düşmesi kesinleşen Denizlispor ile oynayacak. Burada alınacak farklı bir sonuç bütün hesapları değiştirebilir. Beşiktaş'ın ise Galatasaray'a geçilmesi için en az bir yenilgi ya da iki beraberlik alması gerekiyor. Galatasaray'a şampiyonluk için sadece Beşiktaş'ın puan yitirmesi yetmiyor. Fenerbahçe'nin de en az bir karşılaşmada kayıp yaşaması lazım.

Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaraylı denklem

Fenerbahçe'nin son saniyede attığı golle başkent deplasmanında Ankaragücü'nün yenmesi hem hesapları karıştırdı. Bu sonuçlardan sonra zirvede üçlü averaj denklemden çıktı. Fenerbahçeliler, şampiyon olmak için Beşiktaş'ın bir kez yenilmesini ya da iki kere berabere bitmesini bekleyecek.

Beşiktaş bir maçı kazanıp bir karşılaşmayı kaybederse 84 puana ulaşıyor. Bu durumda Kanarya'nın iki maçını da alması durumunda 86 puana çıkarak şampiyon olma şansı var. Son iki haftada üçlü averaj için bir şans bulunuyor. Bunun için Beşiktaş'ın iki maçı kaybetmesi, Fenerbahçe'nin iki maçta da berabere kalması ve Galatasaray'ın bir galibiyet, bir beraberlik alması gerekiyor. Bu ihtimalde çok düşük. Üçlü averajda Fenerbahçe son sırada bulunuyor. Beşiktaş ile Galatasaray aynı puanı toplamış durumdalar. Ancak Beşiktaş daha fazla gol attığı için avantajlı durumda.  Kartal, son iki haftada 4 puan çıkarırsa Galatasaray'ı puanla, Fenerbahçe'yi ikili averajla geride bırakıyor. 

Senin için hazırladığımız haberler