Fenerbahçe diskalifiye oldu! Efes'in şampiyonluğuna 1 kaldı

05.06.2021 - 21:08 | Son Güncellenme: 05.06.2021 - 22:52

Büyük gerginliğe sahne olan ve 5 oyuncunun diskalifiye edildiği maçta Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko'yu farklı yenerek final serisinde 2-0 öne geçti.

Fenerbahçe diskalifiye oldu! Efes'in şampiyonluğuna 1 kaldı

AJANSSPOR-HABER

ING Basketbol Süper Ligi final serisindeki olaylı maçta Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko'yu 95-73 yendi. Bu sonuçla 2-0 öne geçen Efes'in şampiyonluk için bir galibiyete ihtiyacı kaldı.  

Efes Beabouis ile iyi başladı

İki takım serinin ikinci maçında Sinan Erdem Salonu’nda karşı karşıya geldi. Mücadeleye Beabouis’nın sayılarıyla daha iyi başlayan ev sahibi Efes, ilk çeyreği 23-19 önde geçti.

Fenerbahçe Guduric ile direndi 

İkinci çeyrekte Marco Guduric ile etkili olan Fenerbahçe bir ara üstünlüğü yakalasa da devre 41-37’lik skorla lacivert-beyazlıların lehine tamamlandı.

3. çeyrekte Singleton sahne aldı

Üçüncü periyotta da çekişme sürdü. Micic-Larkin ikilisinin sürüklediği hücumlarla etkili olan Efes’e, Fenerbahçe de Guduric ve De Colo ile direndi. Ancak Singleton’ın iki üçlüğü ve bir de top çalmanın ardından gelen  turnikesi dengeyi yine Anadolu Efes  lehine bozdu.

 

Son çeyreğe 64-56 geride giren Fenerbahçe Beko, Tarık Biberovic’in peşe peşe 2 üçlükle verdiği sürpriz katkı sonucu farkı eritti. Ancak son bölümde Micic ve Singleton gibi yıldızlarıyla maça ağırlığını koyan Anadolu Efes karşılaşmayı kazanan taraf oldu.  

4'ü Fenerbahçe'den 5 oyuncuya ihraç

Öte yandan Fenerbahçe Beko’nın yıldız oyuncusu Jan Vesely iki teknik faul aldığı karşılaşmada diskalifiye oldu. Son dakikalarda ise Singleton ile Melih arasında yaşanan bir pozisyondan sonra tansiyon yükseldi.  Birbiriyle itişen ve yumruk yumruğa gelmeleri araya girenlerce engellenen iki oyuncu da diskalifiye edildi. Büyük kargaşa yaşanan bu pozisyonda Fenerbahçe’den Ahmet Düverioğlu ile Alex Perez de atıldı.

 

EFES-FENERBAHÇE MAÇINDA YAŞANAN OLAYLARLA İLGİLİ HABERİMİZ İÇİN TIKLAYINIZ

Efes'e şampiyonluk için 1 galibiyet lazım 

Bu sonuçla seride 2-0 öne geçen Anadolu Efes, kalan 3 maçtan birini kazanması halinde şampiyonluğa ulaşacak. Play-off finalindeki üçüncü maç 7 Haziran Pazartesi günü saat 19.30'da Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda oynanacak.

 

 

 

Fenerbahçe'den "siyah" paylaşım

Anadolu Efes - Fenerbahçe Beko maçının sonucuna ilişkin, sarı lacivertli ekibin sosyal medya hesabından siyah arka plandan oluşan bir fotoğraf paylaşıldı. Bu fotoğrafı dakikalar içinde binlerce kişi beğendi.

 

 

Senin için hazırladığımız haberler