(YAZILI ÖZET) Trabzonspor- Fenerbahçe Maç Sonucu: 2-0

24.12.2022 - 20:07 | Son Güncellenme: 24.12.2022 - 21:15

Süper Lig 15. haftasında Trabzonspor kendi sahasında Fenerbahçe'yi konuk etti. Karşılaşmayı Bordo-Mavililer 2-0 kazandı. İşte maç özeti, gol ve detaylar...

(YAZILI ÖZET) Trabzonspor- Fenerbahçe Maç Sonucu: 2-0

AJANSSPOR HABER

Süper Lig'in 15. haftasında Trabzonspor ile Fenerbahçe derbisi heyecanı yaşandı. İlk yarısında sarı kartların havada uçtuğu zorlu karşılaşmada ilk yarısında gol sesi çıkmadı. İkinci yarıda ise Trabzonspor, 61. dakikada Gomez ve 90+11'de Trezeguet'in golle karşılaşmayı 1-0 kazandı. Yarın oynanacak olan Galatasaray-İstanbulspor maçında Sarı-Kırmızılılar alacağı 3 puanla liderlik koltuğuna oturacak. Detaylar...

Kartlar havada uçtu

Trabzonspor'un kendi sahasında konuk ettiği Fenerbahçe maçının ilk yarısında 7 sarı kart çıktı. Zorlu karşılaşmada  Trabzonspor'da Trezeguet, Maxi Gomez, Bakasetas ve Orhan Ak (Antrenör) sarı kart görürken Michy Batshuayi, Crespo ve İrfan Can Eğribayat (Yedek) sarı kart gördü.

Devrede gol sesi çıkmadı

İlk yarısında fazla atağın olmadığı karşılaşmada gol sesi çıkmadı. Devre 0-0 sonuçlandı. İlk  yarıda en tehlikeli pozisyon ise Fenerbahçe'nin golcü oyuncusu Joshua King, 13 dakikada ceza alanı içinden çektiği şık şut üst direkten döndü.

İlgini Çekebilir
Jorge Jesus: ''Bizim gibi dört, beş tane takım var"
Habere Git

Trabzonspor- Fenerbahçe (İlk Yarı Yazılı Özet)

13. dakikada Joshua King'in ceza sahası dışından ayağının içiyle vuruşunda meşin yuvarlak üst direğe çarparak oyun alanına döndü. Dönen topu savunma oyuncuları uzaklaştırdı.


35. dakikada Arao'nun sağ taraftan ceza sahası içine ortasında Joshua King'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Uğurcan Çakır'ın solundan auta çıktı.


44.dakikada Visca'nın sağ taraftan ortasında kale sahası sol çaprazında topa iyi yükselen Hugo'nun vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Altay'da kaldı.

Crespo kırmızı kart gördü

Fenerbahçe'de karşılaşmanın 56. dakikasında Abdulkadir Ömür'e faul yapan Crespo, ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Crespo, Süper Lig'in 16. haftasında oynanacak olan Hatayspor karşılaşmasında forma giyemeyecek. Crespo, ilk sarı kartı ise 41. dakikada görmüştü.

Gomez, Trabzonspor'u öne geçirdi

Karşılaşmanın 61. dakikasında kontra atağına çıkan Trabzonspor'da Maxi Gomez, savunma arkasında topla buluştu. Ceza sahası içine giren Gomez, kaleci Altay ile karşı karşıya kaldı. Çektiği sert şutla topu ağlara gönderdi ve Trabzonspor 1-0 öne geçti. Gomez, attığı bu golle ilk kez taraftarı önünde gol sevinci yaşadı. Maxi Gomez, Süper Lig tarihinde Ahmet Ceyhan'ın (Mayıs 1978) ardından Fenerbahçe'ye 61'inci dakikada gol atan ikinci Trabzonspor oyuncusu oldu.

İlgini Çekebilir
Abdullah Avcı'dan gözdağı: ''Yollarımızı ayırırız!''
Habere Git

Trezeguet son sözü söyledi

Fenerbahçe'nin beraberlik aradığı karşılaşmada Trezeguet, 90+11'de sahneye çıkarak maçın skorunu belirledi. Trabzonspor, Trezeguet'in attığı golle maçı 2-0 kazandı.

Fenerbahçe taraftarı yer almadı

İl Spor Güvenlik Kurulu kararı sonrası Fenerbahçe taraftarları deplasmanda yer almadı. Taraftarlar, Fenerbahçe maçında tamamen tribünleri doldurarak takımlarına destek verdi. Konuk takım taraftarı ise İl Spor Güvenlik Kurulu'nun aldığı karar gereği tribünde yer almadı.

Jorge Jesus, 2 farklı isimle çıktı

Fenerbahçe'de teknik direktör Jorge Jesus, hafta içinde oynanan Ziraat Türkiye Kupası 5. tur İstanbulspor maçı 11'ine göre 2 değişikliğe gitti. Trabzonspor karşısında kalede İrfan Can Eğribayat'ın yerine sakatlığı atlatan kaleci Altay Bayındır'a ilk 11'de görev aldı. Emre Mor yedek kulübesine çekilirken savunmada Serdar Aziz forma giydi. Sarı-lacivertli takımda sakatlıkları bulunan Joao Pedro, Alioski ve Arda Güler ise maç kadrosunda alınmadı.

Hamsik yedek başladı

Trabzonspor'da teknik direktör Abdullah Avcı, Hamsik'i kupa maçında da olduğu gibi yine yedek soyundurdu. Slovak oyuncunun yerine orta alanda Abdülkadir Ömür forma giydi. Bu futbolcu, orta alanda Bakasetas ve Siopis ile birlikte görev yaptı. Trabzonspor'da Dorukhan Toköz, Serkan Asan ve Denswil’in yanı sıra genç oyuncular Lahtimi, Kerem Şen, Taha Altıkardeş ve Emrehan Gedikli, 21 kişilik maç kadrosu içerisinde kendilerine yer bulamadı.

Visca geri döndü

Bordo-mavili takımda sezonun 3. haftasındaki Atakaş Hatayspor maçında sakatlanan Edin Visca, 132 günlük aradan sonra Fenerbahçe maçıyla sahalara döndü. Atakaş Hatayspor karşılaşması sonrası kolundan ameliyat edilen ve Dünya Kupası sırasında iyileşen Boşnak oyuncu, ligde 11 maç aradan sonra ilk 11'de görev aldı.

Tribünde Trabzon vurgulu koreografi

Trabzonsporlu taraftarlar, maç öncesi tribünde koreografi gerçekleştirdi. Taraftarlar tarafından hazırlanan koreografi de, “Fatih’in fethettiği, Yavuz’un yönettiği, Kanuni’nin doğduğu şehirdir Trabzon. Haddini bilen merttir. Vatan bölünmez tektir. Cumhuriyet içinde Cumhuriyet kuran namerttir. Ne mutlu Türküm diyene." ifadelerine yer verildi.

Spor Toto Süper Lig Güncel Puan Durumu

Senin için hazırladığımız haberler