Trabzonspor, Fenerbahçe'nin istediği Maxi Gomez'i transfer ediyor

Ali Bozkurt
31.08.2022 - 23:08 | Son Güncellenme: 01.09.2022 - 00:11

Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor, Andreas Cornelius'un Kopenhag'a transferinden sonra Fenerbahçe'nin listesinde yer alan Maxi Gomez'i transfer ediyor.

Trabzonspor, Fenerbahçe'nin istediği  Maxi Gomez'i transfer ediyor

Süper Lig ekiplerinden Trabzobspor'da Cornelius'un takımdan ayrılmasında sonra forvet oyuncusu transferine odaklanan Bordo-Mavililer, Umut Bozok'tan sonra yabancı transferi için Fenerbahçe'nin de uzun süre gündemine gelen Maxi Gomez'de mutlu sona yaklaştı. Detaylar...

Transfer tamamlandı

AS gazetesinde yer alan bilgilere göre, Trabzonspor, Maxi Gomez transferinde anlaşma sağladı. Bordo-Mavililer, 6 milyon euro bonservis için anlaşırken oyuncu ile 3+1 yıllık ise sözleşme imzalayacak. Maxi Gomez ayrıca 2.5 milyon euro maaş alacak.

3 maçta sahne aldı

Teknik direktör Gattuso, La Liga'da oynanan ilk 3 maçta da öğrencisini kadroya aldı ve süre verdi. Maxi Gomez, ilk hafta Girona karşısında 16 dakika sahada kaldı, ikinci hafta Athletic mücadelesinde 17. dakikada sakatlanan Duro'nun yerine oyuna girdi, son Atletico Madrid maçında ise yine 16 dakika oynadı.

Maxi Gomez kimdir?

14 Ağustos 1996 doğumlu Maxi Gomez, ülkesi Uruguay'ın Defensor takımında futbola başladı. 2017'de Celta Vigo'ya imza atarak La Liga'ya gelen golcü oyuncu, 2019'un Temmuz ayında ise 14,5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Valencia'ya transfer oldu.

Maxi Gomez'in performansı

Geçtiğimiz sezon Valencia forması ile 32 karşılaşmada görev alan Maxi Gomez, 5 kez rakip fileleri havalandırmayı başarırken, 3 defa da takım arkadaşlarına gol pası verdi. Uruguaylı santrfor kariyeri boyunca çıktığı 235 maçta 82 gol, 34 asist kaydetti.

Senin için hazırladığımız haberler