Fenerbahçe, Konyaspor Maçında İstatistiklerde de Üstündü

Akın Ungan
20.03.2022 - 21:51 | Son Güncellenme: 20.03.2022 - 21:57

Fenerbahçe ile Konyaspor karşılaştı. Sarı-Lacivertliler 1-0 geriye düştüğü maçı 2-1 kazanmayı başardı. Maçın istitistiklerinde de F.Bahçe üstünlüğü vardı.

Fenerbahçe, Konyaspor Maçında İstatistiklerde de Üstündü

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe, lig ikinciliği için çekiştiği Konyaspor'u Kadıköy'de 2-1 yenerek puan farkını 2'ye indirirken sahada oynanan futbol taraftarları mutlu etti. Maçın son dakikalarına 1-1 berabere giren sarı lacivertliler Pelkas'ın ayağından galibiyet golünü bulurken istatistikler Fenerbahçe'nin rakibi karşısında ne kadar üstün bir oyun ortaya koyduğunu gösterdi.

Fenerbahçe 644 pasla oynadı

Fenerbahçe, Konyaspor karşısında topa yüzde 67 oranında sahip olurken, ikili mücadelelerin yüzde 56.5'ini kazandı. Sarı lacivertliler rakip yarı alanda yüzde 81.6, toplamda yüzde 90.8 pas isabetiyle oynadı. Fenerbahçe'nin 644 pas yapması dikkat çeken başka bir istatistikti.

Kaleye şut olup yağdılar

Fenerbahçe ilk yarısını 1-0 yenik kapattığı maçı, ikinci yarıda çevirirken, Konyaspor kalesini şut yağmuruna tuttu. Sarı lacivertliler, rakip kaleye 26 şut çekerken, bunlardan 11'i kaleyi buldu. 9 şutun gol olmasını engelleyen Konyaspor kalecisi Sehiç, sezonun en çok kurtarış yaptığı maçını oynadı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe, Kartal ile 2 numaya uçuyor!
Habere Git

Konyaspor pas yapamadı

Konyaspor ise geçmiş maçlarına oranla istatistiklerde geride kaldı. Yüzde 33 ile topa sahip olan ve 316 pas yapabilen yeşil beyazlılar rakip kaleye 2'si isabetli 7 şut çekti. Konyaspor'un pas isabet oranındaki başarısızlık da dikkat çekti. Deplasman takımı, rakip sahada yüzde 58.1, toplamda ise yüzde 77.5 pas isabet oranı ile oynadı.

Senin için hazırladığımız haberler