Fenerbahçe 2-1 Konyaspor (Maç Sonucu - Özet)

20.03.2022 - 20:01 | Son Güncellenme: 21.03.2022 - 08:16

Süper Lig'de Fenerbahçe ile Konyaspor karşılaştı. Fenerbahçe Kadıköy'de 2-1 kazandı. Konyaspor'un golü taçtan gelişen atakta Çekiçi'den gelirken, F.Bahçe'nin golleri ise Kim Min-Jae ve Pelkas'tan geldi.

Fenerbahçe 2-1 Konyaspor (Maç Sonucu - Özet)

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe ile Konyaspor karşı karşıya geldi. Kadıköy'deki mücadelede Fenerbahçe, 1-0 geriye düştüğü maçı 2-1 kazanmayı başardı. Bu sonuç ile Sarı-Lacivertliler, Konyaspor ile arasındaki ikili averajı eşitledi. İki takımın aynı puanda ligi noktalaması durumunda genel averaja bakılacak.

Fener maça hızlı başladı

Fenerbahçe Konyaspor karşısında taraftarının da desteği ile maça hızlı başladı. Henüz 3. dakikada Konyaspor kalesinde tehlike yaratan Fenerbahçe, Serdar Dursun'un vuruşunda kaleci Sehic'e takıldı.

Sonuca ulaşamadı

Sarı Lacivertliler, Serdar Dursun'un yanı sıra, Osayi Samuel ve Rossi ile rakip kalede tehlike yaratarak, dikkat çekti. Fakat oyunun genelini Konyaspor sahasında oynayan Sarı-Lacivertliler, ilk yarıda Konyaspor ağlarını sarsamadı.

Konya'nın golü, taçtan geldi!

Kadıköy'deki mücadelenin 38. dakikasında Konyaspor, Fenerbahçe karşısında 1-0 öne geçti. Gol ise bir taç atışından geldi. Sağ kanattan Skubic'in hızlı bir şekilde kullandığı taç atışının ardından ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Chikalleshi içeriye pasını çıkardı. İlk vuruşunda Altay'a takılan Çekiçi, ikinci dokunuşunda topu ağlara gönderdi.

İkinci yarıda cevap!

İlk yarının sonunda taraflar soyunma odasına Konyaspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile girdi. Maçın ikinci yarısına Fenerbahçe, ilk devrede olduğu gibi hızlı başladı. Sarı-Lacivertliler'in golü ise 66. dakikada geldi. Serbest vuruş için ileri çıkan Güney Koreli stoper, kafa vuruşunda topu ağlara göndererek, Süper Lig'deki ilk golünü Konyaspor karşısında atmış oldu.

Kim Min-Jae dikkat çekti

Fenerbahçe'nin Güney Koreli stoperi Kim Min-Jae, attığı golün yanı sıra Konyaspor ataklarındaki kritik müdahaleleri ile karşılaşma boyunca dikkatleri üzerine çeken ve beğeni toplayan isim oldu.

Galibiyet Pelkas ile geldi!

Fenerbahçe, 1-0 geri düştüğü maçı çevirmeyi başardı. Kim Min-Jae ile eşitlenen skor, 88. dakikada Dimitris Pelkas'ın golü ile 2-1 oldu.

İkili averaj eşitlendi, genel averaja bakılacak

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında, 2.'lik mücadelesindeki rakibi Konyaspor karşısında aldığı bu galibiyet ile büyük avantaj elde etti. Puannı 53'e yükselten Sarı-Lacivertliler, Konya ile ikili averajı eşitleyerek 3. sırada yer aldı. İki takım ligi aynı puanda tamamlarsa genel averaja bakılacak.

Kadıköy'de Arda'ya destek büyüktü

Konyaspor karşılaşmasına yedek kulübesinde başlayan Arda Güler, Fenerbahçe tribünlerinden büyük destek gördü. Genç oyuncunun adı, ilk olarak ikinci yarının sonlarında bağırıldı. Arda Güler, 76. dakikada oyuna girmesi için kulübeye çağırıldığında tribünlerden adeta gol sevinci yükseldi.

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

3. dakikada ceza sahası içi sağ tarafından İrfan Can Kahveci’nin arka direğe ortasında burada bulunan Serdar Dursun’un kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Sehic’te kaldı.
16. dakikada Zajc’ın ara pasında sağ taraftan ceza sahası içine sarkan Bright Osayi-Samuel’in uzak köşe vuruşunda kaleci Sehic meşin yuvarlağı çeldi.
29. dakikada Serdar Dursun’un ceza sahası dışından sağ tarafından çektiği şutta meşin yuvarlak kaleci Sehic’te kaldı.
35. dakikada Skubic’in taç atışında ceza sahası içi sağ tarafında topla buluşan Cikalleshi, son çizgiye inerek pasını penaltı noktası üzerindeki Endri Çekiçi’ye aktardı. Çekiçi’nin kayarak vuruşunda kaleci Altay Bayındır’dan seken topu Bytqi tamamladı ve ağlara gönderdi. 0-1

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

58. dakikada sol kanatta topla buluşan Pelkas’ın topla ilerleyip ceza yayından vuruşunda meşin yuvarlak direğin sağından dışarı gitti.
63. dakikada İrfan Can Kahveci’nin sağ kanattan ortasında ceza sahası içinde Serdar Dursun meşin yuvarlağı Pelkas’a indirdi. Pelkas’ın vuruşunda meşin yuvarlak Musa Çağıran’a çarpıp kornere gitti.
66. dakikada ceza sahası dışı sağ tarafından kullandığı serbest vuruşta direkt kaleye giden meşin yuvarlağı kaleci Sehic çeldi. Direkten dönen topu çizgi üzerinde Kim Min-jae tamamladı ve ağlarla buluşturdu. 1-1
81. dakikada Pelkas’ın pasında ceza sahası içi sağ tarafında topu alan Rossi’nin çaprazdan uzak direğe vuruşunda meşin yuvarlak yandan dışarıya gitti.
84. dakikada Arda Güler’in ceza sahası dışı sağından sert vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Sehic’te kaldı.
88. dakikada Crespo’nun ceza yayının solundan pasında ceza sahası içinde topu alan Pelkas’ın vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 2-1

Senin için hazırladığımız haberler