Fenerbahçe-Kayserispor Maçında Kafadan Tehlike!

İsa Kethüda
04.09.2022 - 10:15 | Son Güncellenme: 04.09.2022 - 13:03

Kayserispor Teknik Direktörü Çağdaş Atan ve kulüp doktoru, Fenerbahçe maçında Joao Pedro ile kafa kafaya çarpışan ve uzun süre başı dönerek oyuna devam eden Majid Hosseini'yi sahada tutarak büyük risk aldı.

Fenerbahçe-Kayserispor Maçında Kafadan Tehlike!

Hüseyin Özkök - AJANSSPOR

Süper Lig'de dün akşam oynanan Fenerbahçe-Kayserispor karşılaşmasında konuk ekibin savunma oyuncusu Majid Hosseini, Fenerbahçeli Pedro ile kafa kafaya çarpıştı. Rakibine göre daha şiddetli bir darbe alan Kayserisporlu oyuncu uzunca bir tedavinin ardından oyuna devam etse de bir süre sonra baş dönmesi nedeniyle oyundan çıkmak durumunda kaldı. 

Çağdaş Atan'in anlaşılmaz söylemi

Maçtan sonra Kayserispor Teknik Direktörü Çağdaş Atan'ın "Hosseini çıksa başka stoperimiz yoktu" açıklaması ise bana göre anlaşılmaz bir söylem. 

Gizli tehlike: Beyin sarsıntıları

Futboldaki en sinsi ve gizli tehlike olan beyin sarsıntıları uzun süreden beri IFAB ve FIFA'nın da gündeminde. Bununla ilgili çalışmalar ve testler hala sürüyor. 

Beyin uzmanı doktor saha kenarında

IFAB'ın yakın bir gelecekte beyin sarsıntısı geçiren oyuncular için ekstra oyun değişikliği hakkı tanıması beklenirken saha kenarında beyin uzmanı bir doktorun bulundurulması da düşünülüyor. 

Beyin sarsıntısı prosedürü

UEFA da geçen yıl aralık ayında tüm federayon ve kulüplere yeni bir talimat göndererek beyin sarsıntılarında uyulması gereken prosedürü bildirdi. Buna göre;

-Maç sırasında bir beyin sarsıntısı şüphesi ortaya çıktığında maçın hakemi oyuncuya takım doktoru tarafından müdahale edilmesi için derhal oyunu durdurur. Bu durumda diğer oyuncular sakin olmalı ve incelemeye müdahale etmemelidirler. 

Teşhis konulursa futbolcu oynatılmamalı

-Temelde inceleme 3 dakikadan uzun sürmemelidir. Ancak durum ciddi görünüyor ve sahada müdahale gerekiyor veya oyuncunun derhal hastaneye götürülmesini gerektiriyorsa oyuncu hareketsiz şekilde sahada bekletilmelidir. 


-Eğer 3 dakika içinde bir tanı koymak mümkün olmuyorsa veya bir beyin sarsıntısı teşhisi konmuşsa oyuncunun oynamasına izin verilmemelidir. 

İlgini Çekebilir
Kayserispor, Hosseini'nin sağlık durumu hakkında bilgi verdi
Habere Git

Tek yetkili doktor

-Kafasına darbe almış ve beyin sarsıntısı şüphesi ile müdahale edilmiş bir oyuncu ancak takım doktorunun onun oyuna devam edebileceğini açık bir şekilde hakeme bildirmesi ile mümkündür. 


-Bununla birlikte bu konuda tek yetkili takım doktorudur. Teknik direktör, hakem ve oyuncular takım doktorunun kararına müdahalede bulunamazlar. 

İlgini Çekebilir
Ünlü yorumcudan dikkat çeken sözler: "Fenerbahçe böyle boğar işte seni"
Habere Git

Oyuncunun sağlığı tehlikeye atıldı

İşte dün akşam Kayserispor takım doktorunun tam da bu prosedüre aykırı davranarak oyuncunun oyuna devam etme kararı vermesinin oyuncunun sağlığını tehlikeye attığını düşünüyorum. Beyin sarsıntılarında sahanın tek hakimi olan kişi takım doktorudur ne sakatlık geçiren oyuncu ne teknik direktör ne de maçın hakemi karar vermekte yetkilidir.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'de savunmaya 2 aday! Görüşmeler başladı...
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler