Fenerbahçe, Konferans Ligi'nde gruptan nasıl çıkar?

01.12.2023 - 00:05 | Son Güncellenme: 01.12.2023 - 01:27

UEFA Avrupa Konferans Ligi 5. hafta maçında deplasmanda Danimarka ekibi Nordsjaelland'a 6-1 mağlup olan temsilcimiz Fenerbahçe, gruptan nasıl çıkar? Detaylar.

Fenerbahçe, Konferans Ligi'nde gruptan nasıl çıkar?

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi 5. hafta maçında deplasmanda Danimarka ekibi Nordsjaelland'a 6-1 mağlup oldu ve gruptan çıkma şansını son maça taşıdı.

Fenerbahçe kazansa gruptan çıkacaktı

Nordsjaelland'a deplasmanda 6-1 mağlup olan ve liderliği kaybeden Fenerbahçe kazanması halinde gruptan çıkacaktı ancak bu şansını kaybetti. Sarı-Lacivertli takıma gruptan çıkmak için ayrıca beraberlikte yetiyordu.

Fenerbahçe, Konferans Ligi'nde gruptan nasıl çıkar?

Fenerbahçe'nin gruptan lider mi yoksa ikinci olarak mı çıkacağı, Ludogorets-Nordsjaelland maçından alınacak skora göre belirlenecek. Fenerbahçe kazanır, Ludogorets-Nordsjaelland maçı berabere biterse sarı lacivertliler lider olarak son 16 Turuna kalacak. Ancak Ludogorets de kazanırsa genel averajı daha iyi olan takım grubu lider olarak bitirecek. 

İlgini Çekebilir
TFF'den yayın ihalesi ve play-off açıklaması
Habere Git

Çünkü grupta oynanan iki maçını birini Fenerbahçe birini de Ludogorets 2 farkla kazandılar ve ikili averajlar bu nedenle eşit. Bu durumda genel averaja bakılacağı için şu anda -2 averaj ile rakibinden 1 gol geride bulunan Kanarya son hafta rakibinden daha fazla gol atmak zorunda. 

Grubu ikinci sırada tamamlayacak takım Avrupa Ligi gruplarını üçüncü bitiren takımlardan biriyle Şubat ayında play-off oynamak zorunda kalacak.

İşte grupta oluşan puan durumu

  • 1- Nordsjaelland: 10
  • 2- Fenerbahçe: 9
  • 3- Ludogorets: 9
  • 4- Spartak Tranava: 1

İlgini Çekebilir
Süper Lig ekibine şok haber; 3 puan silme cezası geldi!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler