Fenerbahçe kripto para planı mı yapıyor? Resmi açıklama...

14.07.2021 - 14:46 | Son Güncellenme: 14.07.2021 - 14:51

Fenerbahçe, kripto para projesiyle ilgili resmi internet sitesinden bir açıklama yayınladı. Kripto para ne zaman geliyor? İşte o açıklama...

Fenerbahçe kripto para planı mı yapıyor? Resmi açıklama...

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe, son günlerde sosyal medyada yer alan kripto para projesi iddialarıyla ilgili bir açıklama yaptı. Söz konusu açıklamada, çalışmaların sürdüğüne ancak henüz resmi bir adım atılmadığına dikkat çekildi.

Sarı-lacivertli kulübün açıklaması şu şekilde:

"Son günlerde, Kulübümüzün kripto varlık projesi ile ilgili olarak kulübümüzle hiçbir bağlantısı olmayan bazı internet siteleri ve oluşumların ortaya çıktığını takip etmekteyiz.

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bu konudaki çalışmalarımız sürmekle beraber henüz resmi bir adım atılmadığını kamuoyunun bilgisine sunuyor;

Kulübümüz tarafından bir duyuru ve bilgilendirme yapılmadan taraftarlarımızın bu ve benzeri gerçek dışı oluşumlara itibar etmemesini önemle rica ediyoruz."

İddia neydi? 

Daha önce Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un, sarı-lacivertlilerin yeni gelir kaynaklarından biri olarak dijital yatırımı gördüğü gündeme gelmişti. Bu yatırımlar içinde kripto varlık, online mobil ödeme gibi yeni projeler yer aldığı öne sürülmüştü. Hatta Fenerbahçe'nin dijtal yatırımlardan toplamda 100 milyon TL'lik gelir elde etmek istediği konuşulmuştu. 

Kripto para nedir?

Kripto para; takas işlemlerinde kullanılabilen, tamamen dijital, şifrelenmiş, sanal para birimi olarak biliniyor. Hatta kimilerine göreyse geleceğin para birimi olarak gösteriliyor.

Kripto paranın en önemli avantajları arasında; hiçbir merkez bankasına bağlı olmadığı için ülkelerin ekonomik durumundan etkilenmemesi ve hesabın dondurulması ya da hesaba el konulmasının mümkün olmaması yer alıyor. 

Senin için hazırladığımız haberler