Fenerbahçe ligden çekilecek mi?

04.08.2020 - 17:54 | Son Güncellenme: 04.08.2020 - 17:56

Harcama limitlerinin açıklanmasının ardından Fenerbahçe sert bir açıklama yayınladı. Sarı-lacivertliler radikal kararlar almayı düşünüyor. Peki Fenerbahçe ligden çekilecek mi? Gelecek sezon Fenerbahçe, Süper Lig'den ayrılacak mı? İşte detaylar...

Fenerbahçe ligden çekilecek mi?

BARIŞ ŞEHİRLİOĞLU - AJANSSPOR

Türkiye Futbol Federasyonunun açıkladığı harcama limitleri sonrasında Fenerbahçe yönetimi toplantı gerçekleştirdi. Uzun süren toplantının ardından sarı lacivertliler resmi siteden sert bir açıklamada yaptı.

'Camia hazırlıklı olsun'

Açıklamada bir bölüm çok dikkat çekti: "Atılacak adımlar ve alınacak aksiyonlar doğrultusunda önümüzdeki günlerde camiamızı bilgilendireceğiz. Bu aşamada taraftarlarımızdan sabırlı ve gerektiği takdirde camia olarak atacağımız adımlar için de bir o kadar hazırlıklı olmalarını rica ediyoruz."

Ligden çekiliyor mu?

Bu ifadeler kullanılırken Ajansspor olarak yaptığımız kulislerde Fenerbahçe'nin radikal kararlar almaya hazırlandığı öğrenildi. TFF'nin harcama limitini düzeltmemesi halinde sarı lacivertli yönetim konuyu genel kurula götürerek ligden çekilme kararı için üyelerden görüş istemesi de ihtimaller arasında bulunuyor. Yayın havuzundan çekilme kararının alınması da seçenekler arasında yer alıyor.

Fenerbahçe nasıl bir açıklama yaptı?

Fenerbahçe, resmi sitesinden yaptığı açıklamasına şu ifadelerle başlamıştı: "Türkiye Futbol Federasyonu tarafından bugün açıklanan ve futbol gerçekleriyle bağdaşmayan takım harcama limitleri, asla kabul edilemez ve uygulanamaz düzeydedir.

Kulübümüz ve camiamız, içerisinde bulunduğumuz transfer döneminde bu kabul edilemez saçmalığa karşı her türlü hak arayış mücadelesini sonuna kadar verecektir.

Harcama limitleri uygulamasına ilişkin başından beri “kervan yolda dizilir” mantığı ile hareket edilmemesini, uygulanabilir, sürdürülebilir bir talimata ihtiyaç olduğunu ve mevcut haliyle Türk futbolunun adil rekabet ortamından uzaklaşacağını ifade etmiş; harcama limitlerinin gerçekçi bir yaklaşımdan uzak ve sürdürülemez olduğunu vurgulamıştık."

AÇIKLAMALARIN TAMAMINI BURADAN OKUYABİLİRSİNİZ!

Fenerbahçe'nin harcama limiti ne kadar?

TFF'nin açıkladığı rakamlara göre Fenerbahçe'nin takım harcama limiti 154 milyon 411 bin 381 TL oldu. %15'lik sapmayla birlikte 2020-21 sezonu için harcama limiti 177 milyon 573 bin 89 TL oldu. Fenerbahçe'nin geçtiğimiz sezon harcama limiti 224.731.066 TL'ydi.

8 milyon açık var

Limitler aşılırsa hangi cezalar veriliyor?

YÜZDE 5'E KADAR AŞILIRSA: İhtar
YÜZDE 6-10 AŞILIRSA: Kadro sınırlaması
YÜZDE 11-15 AŞILIRSA: Transfer yasağı
YÜZDE 16-20 AŞILIRSA: 1 puan silme cezası ve transfer yasağı, kadro sınırlaması ve para cezası yaptırımlarından biri veya birkaçı;
YÜZDE 21-25 AŞILIRSA: 2 puan silme cezası, buna ek olarak transfer yasağı, kadro sınırlaması ve para cezası yaptırımlarından biri veya birkaçı;
YÜZDE 26 VE ÜSTÜ AŞILIRSA: 3 puan silme cezası, buna ek olarak transfer yasağı, kadro sınırlaması ve para cezası yaptırımlarından biri veya birkaçının uygulanması.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler