Fenerbahçe lige 3 puanla merhaba dedi!

12.08.2018 - 13:59 | Son Güncellenme: 12.08.2018 - 10:59

Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu'nun ilk maçında Fenerbahçe sahasında konuk ettiği Bursaspor karşısında geriye düşmesine rağmen galip gelerek lige 3 puanla giriş yapmayı başardı…

Maç öncesi dolu tribünlerin Lefter Küçükandonyadis temalı mükemmel bir koreografisinden sonra müthiş tempoya sahne olan heyecanlı 90 dakika başladı. 

Konuk ekip Bursaspor açısından:

Yüksek tempoyla başlayan maçın ilk dakikalarında daha etkili olan taraf konuk ekip Bursaspor’du. Maçı kendi yarı sahasında kabul ettiler ancak rakibe de efektif bir futbol oynama şansı vermediler. Özellikle orta sahada Fenerbahçe’yi ikili ve üçlü sıkıştırmalarla karşılayarak rakibin top çevirme ve pas trafiğini zayıflattılar. Özellikle de bloklar arası mesafeyi yakın tutan bir futbol kurgusuyla Fenerbahçe’yi durdurmaya çalıştılar. Kendi yarı alanları başta olmak üzere bölgesel baskılarla Fenerbahçe’nin top tutmasını engellediler. Yapılan baskılar sonucu rakip kanat bekleri Isla ve Hasan Ali ileriye fazlaca çıkamadılar. Oyunu dengede götürmeye çalışırlarken de rakip top kayıplarında ileriye ani ve hızlı çıkışlarla Fenerbahçe savunmasını az adamla yakalayıp pozisyonlar bularak tehlikeler ürettiler. İlk çeyrek geçilirken de yine hızlı atak sonucu kazandıkları köşe vuruşunda aradıkları golü bularak dış sahada Fenerbahçe gibi bir rakip karşısında 1-0 öne geçmeyi bile başardılar. Ancak golden sonra rakibin kararlı ve etkili oyunu karşısında skoru koruyamadılar. İlk yarı bitiminde öne geçmelerine rağmen iki gol yiyerek devreyi yenik kapattılar.

İkinci yarıda da zaman zaman etkili ve mücadeleci futbolları oldu. Hatta Fenerbahçe’ye karşı üstünlük kurup pozisyonlar da ürettikleri dakikaları da oldu.  Özelikle maçın son bölümlerinde en azından bir beraberlik için yüklendiler ancak final vuruşlarında başarılı olamayınca maçı çeviremediler ve zorlu Fenerbahçe deplasmanında 3 puanı bıraktılar… 

Fenerbahçe’ye gelince:

Elbette pozitif futbol oynayan ve golleri atan sarı lacivertli futbolculardı ama galibiyette taraftarın desteği de önemliydi. Fenerbahçe takımına moral verdiler, hem de hakemler ve rakip takım üstünde Fenerbahçe lehine etkileri oldukça pozitifti. Bu taraftar keşke geçen sezon da maçlara gelselerdi bu sezon Fenerbahçe 4. Yıldızıyla sahlarda boy gösterecekti. Dilerim ve umarım ki sezon boyunca her türlü şartlar altında inşallah geçen sezon ki hatalarını tekrarlamazlar, iyi ve kötü günlerde takımlarının hep yanında olurlar.

Takım kadrosuna gelince de; futbolcuların çoğunun geçen yıldan olmaları, bir ya da birkaç yeni oyuncuların gelmeleri, gelen yenilerinde doğal olarak çoğunluğa uyum göstermeleri, Fenerbahçe’de çok iyi takım bütünlüğünü oluşturdu.

Maça dönersek; yüksek tempoyla başlamalarına rağmen yedikleri golle 1-0 geriye düşen ancak hiç demoralize olmadan gayet dikkatli, planlı ve programlı pozitif futbol kurgularını sahaya iyi yansıtarak maçı çevirmesini bildiler. Birlikte oynadıklarında da oynamadıklarında da hep tartışılan ve savunmacı tarzlarıyla bilinen M.Topal ve Josef de Souza ikilisi Cumartesi gecesi alınan galibiyetin mimarlarıydı desem galiba yanlış bir kavram kullanmış olmam. Çünkü her iki oyuncuda savunma kadar ofansif yönleriyle maça katkı sağladılar. Merkezden ileri çıkıp ofansif futbola katkı veriler. İlk golde M.Topal penaltıyı alırken, ikinci golün de Josef de Souza’dan gelmesi dikkatlerden kaçmadı. Genç Barış özellikle ikinci yarıda sol kanat ataklarında etkili olurken alkışları da hak etti. Yeni transfer André Ayew belki bu maçta suskundu ancak gol yollarında kendisine pozisyon yaratmayı, rakip ceza alanı içinde veya çevresinde sağa sola deplase olarak kalabalık rakip savunmayı açıp geriden gelen takım arkadaşlarına çok iyi boş alanlar sağlıyor. Belki bu maçta gol atamadı ama ilk maçında günahı olmaz derler yani… Bencifa ve Bursaspor maçlarında Fenerbahçe, aldığı skorlardan ziyade sahaya yansıttıkları pozitif nitelikli oyun kurgularını ve futbolun doğrularını yapan bir takım kimliğini kamuoyuna gösterdi. İlerleyen maçlarda üstüne daha koyacakları varsayımıyla bu sezon daha iddialı ve ne istediğini bilen kazanmaya endeksli bir Fenerbahçe takımı olacağının sinyallerini verdiler.

Alınan bu galibiyetten ötürü, yeni ve vizyoner başkan Sayın Ali Koç Başkanımız ve değerli yönetimini, teknik heyet ve futbolcularımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.    

Senin için hazırladığımız haberler