Fenerbahçe, Maccabi Tel Aviv'den transfer yapıyor! Türk statüsünde...

26.02.2022 - 21:47 | Son Güncellenme: 27.02.2022 - 09:02

Fenerbahçe Beko, gelecek sezon için Euroleague’in en skorer üçüncü oyuncusu olan Amerikan asıllı Türk basketbolcu Scottie Wilbekin’i kadrosuna katmaya yakın. İşte detaylar...

 Fenerbahçe, Maccabi Tel Aviv'den transfer yapıyor! Türk statüsünde...

AJANSSPOR HABER

Türkiye Basketbol liginde iyi bir sezon geçiren Fenerbahçe Beko gelecek sezon için transfer çalışmalarına başladı. Sportando Basketball’ın haberine göre sarı lacivertli ekip, Maccabi Tel Aviv’de forma giyen 28 yaşındaki guard Scottie Wilbekin ile ilgileniyor.

Wilbekin Maccabi’den ayrılacak


4 sezondur İsrail ekibi Maccabi Tel Aviv’de forma giyen Wilbekin’in 2023’e kadar sözleşmesi bulunuyor. Fakat 28 yaşındaki oyuncu, Maccabi’nin son iki sezondaki performansından memnun değil ve Ionnis Sfairopoulos’un kovulmasını da hiç hoş karşılamadı.İsrail’li muhabir Yakov Meir’e göre Wilbekin ile en çok ilgilenen kulüp Fenerbahçe.

Fenerbahçe’ye yakın


 28 yaşındaki Scottie Wilbekin’in Türk vatandaşlığı da bulunuyor. Bunun yanı sıra Fenerbahçe ve Anadolu Efes’in gelecek yaza önemli oyuncular alması bekleniyor. Bu noktada Wilbekin için Fenerbahçe ana seçenek gibi görünüyor.

Türk statüsünde oynuyor

Scottie Wilbekin, Darüşşafaka Doğuş formasu giyerken 2018 yılında Türkiye passaportu aldı. Wilbekin, birçok kez milli formayı terletti. 2019 FIBA Basketbol Dünya Kupası eleme maçları için Türkiye millî takımı kadrosunda yer alan Wilbekin, Milli takım ile ilk maçına 28 Haziran 2018'de 13 sayı ile oynadığı Ukrayna karşısında çıkmıştır.

Mirotic ve Micic’in ardından en skorer üçüncü oyuncu


Wilbekin, Mirotic ve Micic'in ardından maç başına 16 sayı ile Euroleague'in en skorer üçüncü oyuncusu.

Scottie Wilbekin Kimdir?


Scottie Wilbekin 1993 yılında Florida’da doğdu. Kariyerinde AEK ve Darüşşafaka gibi takımların formasını giyen basketbolcu 2018 yılından beri Maccabi Tel Aviv’de oynuyor. Ayrıca 2018 yılında Türkiye passaportu da alan Wilbekin, birçok kez milli formayı terletti.

Senin için hazırladığımız haberler