Fenerbahçe, Pelkas'a gelen teklife yanıt verdi!

İsa Kethüda
07.06.2021 - 15:02 | Son Güncellenme: 07.06.2021 - 15:33

Transfer haberleri... Süper Lig takımlarından Fenerbahçe, Olimpik Lyon'un Dimitris Pelkas için yaptığı transfer teklifini reddetti. İşte detaylar...

Fenerbahçe, Pelkas'a gelen teklife yanıt verdi!

DIŞ HABER - AJANSSPOR

Fenerbahçe'nin, Fransa Ligi ekiplerinden Olimpik Lyon'un Dimitris Pelkas için yaptığı teklifi reddettiği iddia edildi. 

Teklif reddedildi

RMC Sport'ta yer alan habere göre; Fransız kulübü Lyon'un başkanı Jean-Michel Aulas'ın, sarı-lacivertli takıma Pelkas için 7.5 milyon Euro'luk bir teklif yaptığı ancak bu teklifin reddedildiği ifade edildi.

Birçok takım devrede

Haberde, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un, Yunan oyuncu için en az 10 milyon Euro'luk bir teklif beklediği, Rubin Kazan, Al Shabab ve Bologna gibi takımların da 27 yaşındaki oyuncuyu transfer etmek istediği belirtildi. 

Yüzde 20'si PAOK'a

Pelkas, sezon başında PAOK'tan 2 milyon Euro bonservis bedeliyle Fenerbahçe'ye transfer olmuştu. Yunan oyuncunun bir başka takıma transfer olması durumunda ise PAOK kulübü bu transferden yüzde 20 pay alma hakkına sahip.

15 milyon Euro'luk satış bekleniyor

Öte yandan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, geçtiğimiz günlerde basınla bir araya geldiği toplantıda 15 milyon Euro'luk bir satış beklediklerini açıklamıştı. Koç, "15 milyon Euro'luk bir satış bekliyoruz. Halihazırda 6 milyonluk bir teklif var, isim vermeyeceğim. Ozan, Altay, Pelkas gibi oyunculara öyle bir teklif gelir ki 20-25 milyon Euro olur. Zanka dışında, absürt teklif gelmedikçe milli oyuncularımızı satmayacağız. Frey'i Belçika'dan 3 takım istiyor" şeklinde konuşmuştu. 

Fenerbahçe performansı

27 yaşındaki oyuncu, sarı-lacivertli takımla çıktığı 42 maçta 10 gol ve 8 asist ile sezonu tamamlamıştı. Pelkas'ın sözleşmesi 30 Haziran 2023 yılına kadar devam ediyor. 

Senin için hazırladığımız haberler