"Fenerbahçe Rossi'nin satın alma opsiyonunu kullanmamalı"

Ali Bozkurt
29.11.2021 - 19:35 | Son Güncellenme: 29.11.2021 - 19:59

MLS analisti Cömert Pehlivan, Fenerbahçe'nin sezon başında transfer ettiği Diego Rossi ve sarı lacivertlilerin sistemi üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

"Fenerbahçe Rossi'nin satın alma opsiyonunu kullanmamalı"

AJANSSPOR - HABER


ABD Futbol Ligi (MLS) analizcisi ve USA FB Derneği Futbol Alt Yapı Sorumlusu Cömert Pehlivan, Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu oldu.

"Diego Rossi'nin fizik gücü zayıf"

Fenerbahçe'nin Los Angeles FC'den Diego Rossi'nin  transfer etmesinde rol oynayan Pehlivan, Uruguaylı futbolcu için şunları söyledi:  "Fenerbahçe, Rossi'yle ilgili olarak beni aradı. Bende Rossi'yle ilgili yaptığım analizleri Fenerbahçe'ye gönderdim. Rossi için Fenerbahçe'ye yaptığım analizde; kendini çok hızlı geliştirdiğini ancak fizik gücünün zayıf olduğunu söyledim. Aslında Rossi, ceza sahası içinde tehlike yaratan bir oyuncu. Dönen toplarda ve ayak içi toplarda gayet iyi. Trabzonspor'a attığı gol, aslında kendini tanımlayan bir gol oldu."

"Rossi faydalı olacak"

ABD ve Çin'den gelen oyuncularda fiziksel düşüklük olduğunu vurgulayan Pahlivan, bunun zamanla çözüldüğünü belirtti.  Uruguaylı oyuncunun istatistikleriyle MLS'de 2020'de yılın futbolcusu seçildiğini hatırlatan analist, "Rossi kendini geliştirdiğinde faydalı olacaktır. Taraftarı çok memnun etmese de başlagıcı kötü değil" diye konuştu.

"Futbolcunun değeri 8-10 milyon Euro arasında"

Futbolcunun değeri için açıklamalarda bulunan Pehlivan şunları söyledi: "Transfermakt'ta oyuncunun değeri 16 milyon Euro gözüküyor. Ama bu gerçekçi değil. MLS liginde en iyi oyuncu olarak görünüyor ancak şu anki market değeri 8-10 milyon  Euro arası olduğunu düşünüyorum."

"Satın alma opsiyonu yerine yeniden kiralanmalı"

Sarı-lacivertlilerin Diego Rossi'yi satın alma opsiyonlu kiralık olarak kadrosuna kattığını hatırlatan Cömert Pehlivan,  "Fenerbahçe satın alma opsiyonunu kullanmaması gerekiyor. Bence tekrardan kiralama opsiyonunu tercih ederek oyuncuyu da performans olarak tetiklemek daha mantıklı" dedi.

"Fenerbahçe'de kadro sıkıntısı var"


Fenerbahçe'nin durumu hakkında da konuşan Cömert Pehlivan Vitor Pereira'nın sistemini eleştirdi. Pehlivan şöyle konuştu: "Bana göre Fenerbahçe'ye 3'lü savunma oynatan Vitor Pereira da bu sisteme inanmıyor. Fenerbahçe'nin kullandığı sistem bu kadroya uygun değil. Fenerbahçe'de aslında kadro sıkıntısı var. Transferde hata yapabilirsiniz ama kadroyu yaparken sisteme göre oyuncu almanız gerek."

"Fenerbahçe, merkezi kapatan bir sitem geliştirmesi gerek"

Analist, Fenerbahçe'nin merkezi kapatan bir sistem geliştirmesi gerektiğini söyledi. Pehlivan, "Galatasaray maçında Ferdi Kadıoğlu'ndan böyle bir performans beklenmiyordu. Ferdi bu sene çok gelişen oyunu çok iyi bir oyuncu oldu. Bu sene Ferdi'nin bu performansına ek olarak, Fenerbahçe'nin sol ve sağ beklerde hızlı atak yerine merkezi kapatan bir sitem geliştirmesi gerek. Bunu örneğin Atalanta çok iyi yapıyor" dedi.

"Göztepe maçı Fenerbahçe  için kolay olmayacak"

Pehlivan,  sarı lacivertlilerde ikinci ve üçüncü bölgede yer alan isimlerin sürekli değiştiğini ve bu yüzden istikrar sağlanamadığını  belirtti. Pehlivan, Göztepe maçının Fenerbahçe için kolay bir deplasman olmayacağını vurgulayarak konuşmasına şöyle devam etti: "Evinde iyi oynayamayan bir Göztepe ve deplasmanda performansını arttıran bir Fenerbahçe var.  Özellikle Galatasaray ve Beşiktaş'ın kaybettiği bir haftada Fenerbahçe'nin Trabzonspor ile arayı açmaması gerekiyor."

"İrfan Can Kahveci'nin top kayıpları kritik"


Pehlivan, Göztepe'nin elinde Berkan Emir gibi çök sert orta kesen bir oyuncu ve Jahovic gibi hava toplarında hakim oyuncular olduğunu söyledi.  "Orta sahaların çok dinamik olduğu bir maç olacak" diyen Pehlivan sözlerini şöyle bitirdi: "Fenerbahçe'nin 4 lü sistemle sahaya çıkacağını düşünüyorum. Çünkü Galatasaray maçında da 4'lü sistemde başarılı olunmuştu. Ancak dikkat edilmesi gereken konu ise İrfan Can Kahveci'nin top kayıpları... Bunlar takıma sıkıntı yaratıyor."

Senin için hazırladığımız haberler