Fenerbahçe - Konyaspor: 4-0 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

Akın Ungan
25.02.2023 - 20:36 | Son Güncellenme: 25.02.2023 - 23:12

Süper Lig erteleme maçında Fenerbahçe, Konyaspor karşısında 4-0 kazandı. Goller Valencia (2), King ve Szalai'den geldi. İşte maç sonucu ve yazılı özet.

Fenerbahçe - Konyaspor: 4-0 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe, ülkeyi sarsan 7.7 büyüklüğündeki Kahramanmaraş depremi nedeniyle ertelenen Süper Lig 23. haftasında Arabam.com Konyaspor'u Kadıköy'de 4-0 mağlup etti. Formasına deprem yaşayan illerin isimlerini yazarak sahaya çıkan Sarı-Lacivertliler, atılan gollerden sonra da depremzedelere saygılarını göstermek adına coşkulu şekilde sevinmedi.

Atkılar sahaya atıldı

6 Şubat günü Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Bölgeye yardım kampanyaları başlatılırken, Sarı-Lacivertli taraftarlar depremzedeleri andı. Maç öncesi 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Fenerbahçe taraftarı depremzdeler için atkılarını sayaha attı.

4:17'ye kadar tezahürat yok!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem, 6 Şubat sabahı, saat 04:17'de olmuştu. Fenerbahçe taraftarı, 04:17'ye kadar hiç tezahürat yapmadı. Tabelada bu dakika geçildikten sonra Sarı-Lacivertliler tezahüratlarına başladı.

Fenerbahçe maçın başında penaltı kazandı

Maçın 11. dakikasında Arao'nun sol çizgiye uzun topunu Lincoln içeri çevirdi. Top, Lincoln'ü karşılayan Çekiçi'nin eline çarptı. Hakem, penaltı noktasını gösterdi.

Valencia attı, "Bizim canımız Türkiye" pankartı açıldı

Penaltıyı kullanmak için 13. dakikada topun başına geçen Enner Valencia, sol köşeye vurdu. Kaleci Erkan'ın müdahalesiyle direğe çarpan top, diğer direğe yöneldi ve ona da çarparak çizgiyi geçti. Sarı-Lacivertliler, Konyaspor karşısında 1-0 öne geçti.

Fenerbahçeli futbolcular, Valencia'nın kaydettiği golün ardından kenara gelerek "Bizim canımız Türkiye" yazılı bir pankart açarak depremzedeleri andı.

Kadıköy deplasmanında 70 dakika 10 kişi oynadı

Karşılaşmanın 12. dakikasında sarı kart gören Mame Diouf, 10 dakika sonra Arao'ya yaptığı müdahalenin ardından ikinci sarı kartı görerek, Konyaspor'u10 kişi bıraktı. Konuk ekip, zorlu Kadıköy deplasmanında yaklaşık 70 dakika eksik oynadı.

Golcü iş başında! İkinci golü de o attı

İlk yarının sonlarında, 45+6. dakikada Enner Valencia, klas bir vuruşla kendisinin ve takımının 2. golünü attı. Sağ kanatta Ferdi ile gelişen atakta Rossi, sağ kanatta topla buluştu ve ortasını yaptı. Arka direğe açılan topa kaliteli bir vuruş yapan Enner Valencia, topu ağlara gönderdi.

Lincoln vurdu, King'e çarptı! Fark 3...

Fenerbahçe, Konyaspor karşısında 62. dakikada farkı 3'e çıkardı. Ceza sahası içi sağ tarafında rakiplerinden sıyrılan Rossi, arka direğe ortaladı. O bölgede yükselen Enner Valencia, topu ceza sahası dışına indirdi. Lincoln'ün gelişine şutu, Joshua King'e çarparak yön değiştirdi ve ağlarla buluştu.

Szalai "Valencia'ya gerek yok" dedi

78. dakikada kaleye uzak bölgeden Crespo'nun kullandığı serbest vuruşta top, arka direğe yöneldi. o bölgedeki Attila Szalai, topu Enner Valencia'ya indirmek istedi. Szalai'nin kafa vuruşu kaleye yöneldi ve ağlarla buluştu. Bu golle skor, 4-0 oldu.

Kadıköy'de istifa tezahüratını yayıncı kıstı

Fenerbahçeli futbolcular, Konyaspor karşısına sırtlarında depremin vurduğu 11 şehrin isimleri yazılı formalarla çıktı. Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman, Malatya, Hatay, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Kilis, Osmaniye ve Elazığ'ın adı formanın sırtının üst tarafına yazılırken, futbolcularınki alt tarafa yazıldı. Fenerbahçe  taraftarı maç öncesi ve maç sırasında zaman zaman "Hükümet istifa" tezahüratları yaptı. Yayıncı kuruluş BeinSports'un bu esnada yayının sesini kısması dikkat çekti. Sosyal medya bu tezahüratlar ve yayıncı tutumu trend topic oldu. 

Ünlü şair Murat Mungan'dan Fenerbahçe paylaşımı

Türkiye'nin yaşayan en  büyük şairlerinden biri olan Murathan Mungan, sosyal medya hesabından Fenerbahçe paylaşımı yaptı. Sarı lacivertli kulübü etiketleyen Mungan, "İnsan bazı günler bir kez daha Fenerbahçeli olur" diye yazdı.

Senin için hazırladığımız haberler