Fenerbahçe: Türkiye'de futbol 1959'dan önce de vardı!

24.03.2021 - 16:51 | Son Güncellenme: 24.03.2021 - 16:57

Son dakika haberleri... Fenerbahçe, 1959 yılı öncesi şampiyonlukların sayılması için TFF'ye başvuru yapmış ardından da belirli aralıklarla bu konuyu hatırlatacak paylaşımlarda bulunuyor. Sarı-lacivertli kulüpten 1959 yılı öncesi şampiyonluklarına dair bir paylaşım daha geldi. İşte detaylar...

Fenerbahçe: Türkiye'de futbol 1959'dan önce de vardı!

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe 1959’dan önce kazanılan 9 şampiyonluk ile ilgili hatırlatmalarda bulunuyor. Sarı lacivertli kulüp geçtiğimiz günlerde bu şampiyonlukların kendilerine verilmesi için Türkiye Futbol Federasyonuna başvurulduğunu açıkladı.

Fenerbahçe resmi Twitter hesabından bu şampiyonluklar ile ilgili olarak yanlış ve doğru şeklinde bir paylaşım yaptı.

Yapılan açıklamada;

Yanlış: Türkiye Futbol Birinciliği ve Milli Küme Şampiyonları Türkiye’yi Şampiyon Kulüpler Kupası’da (Bugünkü Şampiyonlar Ligi) temsil etmedi. Bu yüzden ulusal şampiyonluk hesabına katılamazlar.

Doğru: Bu iki organizasyonun şampiyonları  Şampiyonlar Ligi’ne katılmadı çünkü Şampiyonlar Ligi henüz başlamamıştı. Şampiyonlar Ligi UEFA’nın 1954 yılında kurulmasının ardından ilk defa 1955-1956 sezonunda düzenlendi. Türkiye Futbol Birinciliği ve Milli Küme dönemi ise 1924-1951arasını kapsıyor. Dolayısıyla UEFA’nın kurulmasından ve Şampiyonlar Ligi’nin oynanmaya başlamasından önceki bir dönemdeki ulusal şampiyonların sırf bu sebepten ötürü sayılmaması akla ve mantığa aykırıdır. Dünya’da hiçbir ülke ulusal şampiyonluklarının sayımını kulüpler arasındaki uluslararası turnuvaların başlama tarihine dayandırmaz. Öyle olsa Avrupa liglerinin hepsinde şampiyonluklar sayılmaya 1955-1956 sezonunda başlardı.“ denildi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada 1959 öncesi şampiyonlukların incelendiğini ve kısa zamanda kararlarını açıklayacaklarını belirtmişti.

Senin için hazırladığımız haberler