Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın Eski Oyuncusu Sezer Öztürk Cinayetten Yargılandı

Akın Ungan
18.02.2022 - 15:16 | Son Güncellenme: 18.02.2022 - 15:57

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın eski Milli oyuncusu Sezer Öztürk, trafikte silahla ateş açtığı ve 1 kişinin öldüğü iddia edilen olayda cinayetten yargılandı. Öztürk, hakim karşısında ifade verdi.

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın Eski Oyuncusu Sezer Öztürk Cinayetten Yargılandı

Bir dönem Fenerbahçe ve Beşiktaş formaları giyen eski Milli futbolcu Sezer Öztürk, trafikte çıkan tartışma sonucu silahla ateş ederek, 4 kişinin yaralanmasına ve 1 kişinin hayatını kaybetmesine neden olduğu iddia edilen olay ile ilgili cinayetten yargılandı. Hakim karşısına çıkarılan Öztürk, savunmasını verdi.

Neler yaşandı?

19 Eylül 2021 Pazar günü akşam 17.30 sularında Çekmeköy'de, otoyolda çıkan tartışma, kavgaya dönüştü. İddiaya göre Sezer Öztürk, aracının içinden silahla ateş açtı ve hızla olay yerinden uzaklaştı. Açılan ateş sonucu, kavgaya karışan Halil İbrahim S. hayatını kaybetti. Baba Haydar G., ağabey Duran S. ve arkadaşları Sezgin Y. ile Metin A. ise yaralandı.

Görülen davada savunmasını yaptı

Cinayetle suçlanan Sezer Öztürk, Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu olarak katıldı. İddianamenin okunmasının ve kimlik tespitlerinin ardından tutuklu sanık Sezer Öztürk, savunmasını yaptı.

"Bugün burada her şeyi anlatmak istiyorum”

Savunmasına “Eski milli bir futbolcu olarak burada olmaktan duyduğum üzüntüyü dile getirmek istiyorum” diyerek başlayan Öztürk, “Psikolojim iyi olmadığı için aldığım ağır ilaçlar yüzünden emniyette ve savcılıkta söylemek istediklerimi anlatamadım. Bugün burada her şeyi anlatmak istiyorum” dedi.

"Bana, 'Bekle lan Almancı p..' dediler"

Öztürk, “Arabada benim 3 çocuğum, eşim ve çocuklarımızın bakıcısı vardı. Arka arabada da Ömer’in 2 çocuğu ve eşi vardı. Tatil için kiraladığımız eve doğru gidiyorduk. Eve 100-200 metre kalmıştı ki 2-3 arabanın yolu kapattıklarını gördük. Arabaların kapıları açıktı. Yol isteyince bana, ‘bekle lan’ dediler. 5-10 dakika bekledikten sonra tekrar yol istedim bu sefer bana, ‘Bekle lan Almancı p.., burası Almanya mı?’ diye küfürler ettiler. Ben yanımda ailem olduğu için hep alttan aldım ama arabada 1,5 yaşındaki çocuğum ağlıyor artık eve gitmem lazım. Geçecek başka yol yok. En son biri eşimin olduğu tarafın camından kafasını içeri sokarak küfür etti” şeklinde konuştu.

"Bunu ben başlatmadım"

Eski futbolcu, “Ama ben Türküm hakim bey, bizde eşin ve çocuğun olduğu yerde küfür edilmez. Biz şerefimiz için yaşarız. Ben söylediklerini hep hazmettim. Çünkü alkollü olduklarını anladım. Biz arabada durdukça üstümüze geldiler. İçlerinden biri arka kapıyı açmaya çalışınca ben arabadan indim. İner inmez biri bana yumruk attı. Bijon anahtarıyla kafama vurdular. Demir çubuklar ve taşlarla vurmaya devam ettiler. Biri üstüme sandalye attı. Çok kalabalıklardı. Ben bunları yaşarken hep çocuklarımı ve eşimi düşündüm. Ölenin de 2 çocuğu varmış. Ama bunu ben başlatmadım sorumlusu ben değilim” dedi.

"O ana kadar kimseyi öldürmeyi düşünmedim"

Sezer Öztürk, “Çocuklarımın yanında bu kadar gözleri dönmüş şiddete meyilli insanların çocuklarıma da bir şey yapacağını düşündüm. Ömer ilk önce havaya ateş etti. Biraz geri çekildiler ama yine gelip daha çok vurmaya başladılar. Ben bir ara kendimden geçer gibi oldum. Çocuklarıma bir şey olmasın diye sürekli dua ediyordum. O ana kadar kimseyi öldürmeyi düşünmedim. Allah hiçbir babayı bu pozisyona düşürmesin. Ömer’in kafasına vurduklarını ve Ömer’i yere düştüğünü gördüm. Ömer’in hanımı Ayşe abla eşini kurtarmaya çalışıyordu. Karşımızda 15-20 kişi var, biz eşlerimizle mücadele ediyoruz” ifadelerini kullandı.

"Öleceğimi biliyordum”

Öztürk şunları söyledi: “Sürekli kusuyordum ve görme kaybım vardı. Eşim kafatasın görünüyor yarılmış hemen hastaneye gidelim dedi. Eşim ve çocuklarımı evde bıraktım. Ömer ile birlikte yeniden yola çıktık. Aynı yoldan geçmek zorundaydık. Aynı yerde 15-20 kişi yeniden yolumuzu kesti. Maktul de oradaydı. Keşke olmasaydı ama niyetleri iyi değildi. Benim hala başım dönüyordu. O kadar çok darbe almıştım ki tek bir darbe daha alsam öleceğimi biliyordum”

"Üzerimden bir yük kalktı”

Sezer Öztürk: “Maktul üstüme doğru geldi. Ben ayaklarına doğru ateş edince kaçtı. Koşmaya başladı. Benim öldürme kastım yoktu. Olsaydı arkasından koşardım. Hayatımda hiç suç işlemedim. Üzgünüm, sadece yol istemiştik. Ben size her şeyi içtenlikle anlattım. Üzerimden bir yük kalktı”

Ömer Genç: "Hepimizi öldüreceklerini düşündüm"

Sezer Öztürk ile birlikte olayda yer alan Ömer Genç ise verdiği ifadede, “Önce arabadan inmedik. Ben arkadaki arabadaydım. Kalabalıktan birinin Sezer’in eşi ve çocuklarının olduğu arka kapıyı açmaya çalıştığını görünce indim. Başka biri de benim yolumu keserek, ‘Buranın kahramanı sen misin?’ diyerek bana vurmaya başladı. Ben belimden büyük bir ameliyat geçirdiğim için zaten yerden kalkamadım. Eşim beni kurtarmaya çalışıyordu. Çocuklarım yerde ağlıyordu. O an hepimizi öldüreceklerini düşündüm” dedi.

İlgini Çekebilir
Yayın ihalesinde kritik gün! Revize...
Habere Git

"Sezer bijon anahtarını alarak kamyonete fırlattı"

Tartıştıkları kalabalığın bir kamyonete bindiğini söyleyen Ömer Genç, “Biri de, ‘ez ez’ diye bağırıyordu. Ben kaçmayı başardım ama Sezer tam kendinde olmadığı için ona çarptı. Kamyonet sonra geri geri gelmeye başladı. Sezer bijon anahtarını alarak kamyonete fırlattı” şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
İmtiyazlı ve prens hakemler! Fırat Aydınus, Ali Palabıyık, Mete Kalkavan örneği...
Habere Git

Maktulün annesi şikayetçi olmadı

Maktul Halil İbrahim Sholter'in annesi Güleser Scholter şikayetçi olmadı. Olay anını görmediğini söyleyen Scholter, Hakimin, şikayetçi olup, olmadığı sorusuna, “Neyinden şikayetçi olacağım. Şikayetçi değilim. Allah’a havale ediyorum” dedi.

Senin için hazırladığımız haberler