Fenerbahçe yöneticisi Metin Doğan o maçı hatırlattı: Beşiktaş ilk kez çaresiz kalmıştı

10.05.2018 - 16:26 | Son Güncellenme: 10.05.2018 - 16:26

Fenerbahçe yöneticisi Metin Doğan o maçı hatırlattı: Beşiktaş ilk kez çaresiz kalmıştı

Fenerbahçe Yöneticilerinden Metin Doğan, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Teleset Mobilya Akhisarspor ile oynayacakları maç öncesinde değerlendirmelerde bulundu. Sarı-lacivertli kulübün televizyonuna konuşan Metin Doğan, çarpıcı açıklamalar yaptı.

Metin Doğan’ın açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

"Akhisarspor'u yenecek gücümüz var"

Biz çok objektif konuşuyoruz, dürüstçe konuşuyoruz. Şekip Bey de dile getiriyor. Bize ligde yapılan hataları alt alta koyduğunuzda daha farklı noktalarda olurduk. Bir şeyleri bitirmiş olurduk. Bizim Fenerbahçe olarak Akhisarspor’u yenecek gücümüz var. Bu bir final maçı. Aykut Kocaman sabırlı futbol oynatıyor. 3 puan mücadelesi yok, Kocaman’ın oyun felsefesiyle sabırlı bir şekilde oynayıp bu maçı alacağımızı düşünüyorum.

"Taraftar - kongre üyesi ayrımını reddediyorum"

Taraftar kimliği hepimizin var. Ben taraftar ve kongre üyesi ayrımını reddediyorum. Stada gelenlerin büyük bir bölümü kongre üyesi. Ben böyle bir ayrımı kabul etmiyorum. Fenerbahçe adına önce taraftarım, sonra kongre, sonra yönetim kurulu üyesiyim. Bir Fenerbahçelinin en büyük hedeflerinden biri yönetici olabilmek. Benden sonraki nesillere de bunu anlatacağım. Fenerbahçe’den büyük bir keyif alıyorum.

"Taraftarla yönetim arasında kopukluk yok"

Taraftar boyutunda bazı yanlışlıklar var. Fenerbahçe ile yönetim arasında bir kopukluk olduğu gösteriliyor. Ama biz taraftardan kopuk değiliz. Benim görev alanım stat ve taraftarla iletişimden görevliyim. Şu andaki yönetim kurulu, taraftardan kopuk değil. Yönetimi eleştirme adına bazı şeyler yapılırken, bunu iyi değerlendirsinler. Beni Fenerbahçe’nin her tribününde bağrına basarlar. Nerede kim oturuyor, bilgim var. Hatalarımız olmadı mı, oldu. Her şeyi mükemmel yaptık diyemem. Fakat; taraftarla yönetim arasında bir kopukluk yok. Taraftarı iyi bildiğimi zannediyorum. Hepsine bir telefon kadar yakınım.

"Tribünsüz Fenerbahçe bir anlam ifade etmiyor"

Sene içinde başkanımız ile konuştuk. Taraftar komitesinden bahsediyorum. Bu seçime yönelik bir hamle değil. Çok net söylüyorum. Taraftar grupları ile sürekli istişare halindeyiz. Biz yönetim olarak bir takım değerlendirmeler yapıyoruz. Gelecek sene de kısmet olursa, göreve devam edersek bir taraftar komitesi planlarımız içinde. Hedef 1 milyon üye kapsamında Fenerbahçe’ye hizmet etmek isteyen bireylerin elini taşın altına koyması için komiteler var. Ama taraftar komitesini kurmak istiyoruz. Bu işlerde emeği geçmiş insanlarla geniş kapsamlı bir komite olacak. Tribünsüz Fenerbahçe bir anlam ifade etmiyor.

"Futbolcular, mırıldanmalardan etkileniyor"

Fatura hep yönetime kesiliyor. Herkesle her şeyi konuşabilecek durumdayız. Ben Fenerbahçe taraftarlarına çok büyük saygı duyuyorum. Göztepe maçını oynuyoruz, ikinci devre ilk maç. Takım sahaya çıkıyor farklı farklı mırıldanmalar var. Futbolcularımızın bazılarına özellikle yapıyorlar. Futbolcular bundan etkileniyor. Ne olur, Fenerbahçe ile ilgili söylemlerinizi, tepkinizi başka platformlarda gösterin. Mabedimize bunu sokmayın. Futbolcularımız bunu etkiliyor. Takım, o gücü arkasında hissettiği zaman performansları artıyor.

"Türkiye'nin en iyi zemini belki de bizde"

Herkes özveriyle çalışıyor. Türkiye’nin belki de en iyi zemini bizde. Sadece taraftarken gelip maçı rahatça izliyorduk. Buz dağının görünmeyen kısımları var. Stada saatlerce önceden geliyorum. Maç oynanırken taraftarlarımız bilsinler, eve gidip maçı bir daha izliyorum. Nerede aksilik, yanlışlık var onları kontrol ediyorum. Galip geldiğimizde daha keyifli izliyorum. Stadyum, 24 saat yaşayan bir yer. Taraftarlarımız önünden geçerken, kulübün ne kadar parası var derler. Statlar sürekli yanıyor derler. Ama o ışıklandırma sisteminin yansıması.

Mustafa Kemal Atatürk'e ziyaret hakkında

Bu sene gururla anlatacağımız bir olay var. 3 Mayıs’ta Ulu Önder Atatürk’ü ziyaret ettik. Buraya kaç kişi gelebiliriz dedik. Tahmin ettiğimizin üstünde bir kalabalık oldu. Çünkü hafta içi ve mesai saatiydi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Her gittiğimizde aynı hisleri yaşıyoruz. Atatürk’ün takımının Atatürk’ü ziyaret etmesi de böyle olmalıydı.

"Rakibin puan kaybını bekliyoruz"

Gençlerbirliği maçı 2-2 bitti. 4’ünü de biz attık desek yanlış olmaz. Büyük şanssızlık. Kayserispor maçı da büyük şanssızlıktı. Başakşehir maçında da öyle bir şanssızlıktı. Kazandığımız maçta ise kalite farkı net şekilde göründü. Bu kadar şanssızlığa, olumsuzluğa karşı kupada final oynuyoruz, 2 maç kala şampiyonluk yarışında halen iddiamız var. Rakiplerin kaybına bakıyoruz. Ligdeki kısımda artık rakibimizin puan kaybetmesini bekleyeceğiz. Taraftarlarımıza bir mesajım var; sadece Fenerbahçe diyelim. Taraftarın sahaya ne kadar etki ettiğini biliyoruz.

"Beşiktaş evindeki maçta çaresiz kalmıştı"

Van Persie’nin gol attığı bir Beşiktaş maçı vardı. Taraftar gruplarıyla konuştuk, maça gidelim dedik. Bazı hoşnutsuzluklar vardı aralarında taraftarlarımızın. Gelin tek yürek olalım, herkese bir deplasman seyircisizi nasıl olur, gösterelim dedik. Bütün taraftar grupları bir araya geldiler, hepsi toplandılar. Tribün, kendi dizaynını yapar. Orada bir tek pankart vardı; sadece Fenerbahçe. Ben de taraftarla birlikte maçı izledim. Hasan Çetinkaya’ya, ”Öyle bir sinerji ile karşılaşacaksınız ki maçı almak zorundasınız. O seyirciyi Kadıköy’e başı eğik göndermeyin” dedim. Beşiktaş o maçta ilk defa çaresiz kaldı.” Sonra Çarşı kendi aralarında toplantı vardı. Hasan’ın da başına gerçek dikiş atıldığı anlar vardı. Herkes kendine düşen eleştirileri yapar. Bizler ayrılmaz bir bütünüz.

Senin için hazırladığımız haberler